Rád bych vám zde představil další přírůstek do naší rodiny roverů v našem rodinném klubu a tím i vytvořím prozatimní garáž:

jméno ještě nemá
- Parametry vozu:
- rok výroby: 1983 květen 2591. kus z 3881 tohoto měsíce
- místo výroby: Cowley - UK
- verze: MKII.
- Motor: 2300, 88kW, six-cylinder engine - inline
- převodovka: 5-ti stupňová
- výbava: centrální zamykání, mlhovky přední i zadní, elektrické ovládání zrcátek, elektr. okénka, manuální šíbr, kontrolka zapnutí pásů, digitální hodiny se stopkama, stavitelný volant (nahoru/dolů, dopředu/dozadu - stejně se mi tam leze blbě), kontrolka opotřebení brzdových destiček
Historie vozu:
dovezeno z Rakouska (dle nálepek a štítku na kufru), mým prodejcem koupeno v Břeclavi asi začátkem roku 2000. Pán si chtěl z něho udělat sporťáka. Rok s ním jezdil a pak zjistil, že to hrozně žere. Mezitím dával novou cívku ve startéru, nové prasátka v brzdách, zadní dva díly výfuku nové (trubka - koncovka je pravděpodobně ohnutá od nějaké manipulace s vozem). Rover byl uskladněn asi na konci roku 2000, zároveň tento termín byl termín výměny oleje a olejového filtru. Dalším důvodem odstavení vozu byl konec technické a už se mu ji nechtělo dělat. Potom jej dal do garáže a tam stál až do začátku května 2013.
Stav:
přední spoiler prasklý, gril prasklý, lak víceméně celý špatný, motorový prostor v pohodě, motor ve spodní části špinavý, tlumiče a pera kompletní, kvalita nezjišťovaná, skla OK, interier používaný, bohužel kokpit natržený, sedačky vypadají krásně, ostatní tapece bohužel nejsou nasazené, posoudím později.
Elektroinstalace:
dráty ztvrdlé, vypínače dva špatné, jinak na omak OK, spínací skříňka rozebraná, ale schéma zapojení zachované - pán chtěl si udělat zapalování na tlačítko. Dráty k baterce jsou na baterku s obráceným pólováním. Světla snad ok, jen pření mlhovky jsou KO
Rez:
jak je všem jasné, není to jen tak. puchýřků je mnoho, dveře po odtržení lišt jsou rezavé, spoje plechů na dveřích rezavé - né tak moc, spodek vozu, mé oko posoudilo jako pěkný, prvky nápravy byly natřené nějakou barvou, ta se odlupuje a vše tak trochu rezne - není ale fatální podle mne stav těchto dílů. Fatální rez je tedy z kufru do podběhu, dá se tam prostrčit celá ruka, jinak místy je již vidět, že to někdo vyvařoval, ale to ještě v Rakousku.
Plány:
co nejdříve ustájit pod střechu (nějaká možnost se už naskytla, snad to dopadne)
rozhejbat elektriku
rozhejbat brzdy
rozhejbat motor
převodovku
náhon
poté se pro radost projet (za barákama)
pak již půjde o hlubší repas.
každopádně generálka motoru. Postupné odstrojování kastle spolu s opravama dílů. nakonec oprava plechařiny a celolak
Financování:
nemám peněz na rozdávání, takže tento projekt se potáhne hodně dlouho. Nemohu spěchat a ani nebudu. Prostě někdy v budoucnu ho snad uvidíte na srazu.
Cíl projektu:
dosáhnout kvalitou vozidla na veteránské značky. Už to je mez těžká, neboť auto musí být úplně v pořádku.
a teďka aby to nebylo krátké ještě napíši mé první setkání:
za vše může BCOM 2013 ve Frenštátě. Protože jsem po něm ještě chtěl jet k Trundovi dom na otočku, tak jsem si na GPSce nastavil jeho vesnici a neřešil kadyma mne vede. Ve chvíli kdy jsem míjel, pro mne známou, křižovatku směřující k Trundovi, jsem si říkal, jestli to neotočím. Neotočil jsem a jel jsem dál. A pak najednou tam stál. Uprostřed dlouhé ulice se na mne tak smutně díval, že jsem musel zastavit a udělat si pár fotek. Protože bylo už dost hodin, tak jsem nechtěl otravovat obyvatele domu, před kterým to stálo a jel jsem tedy dál. Poslední půl kilometr k Trundovi mi ukázala GPSka cestu přes pole... Takže za naše setkání může i hloupá GPSka.
Pak jsem si říkal, že by možná nebylo marné se optat co s tím má pan majitel za lubem. Než se mi tam Trunda stavil (právě překlápěl stránky klubu do lepší verze) tak utekl týden a až v nedělu si našel brácha s rodinou čas a zajeli do té vesnice. Pán u kterého to bylo postavené nebyl sice majitel, ale dal nám číslo na majitele. Bohužel naše váhání v kontaktu s majitelem a uplynulý týden se podepsal na vozu a již byla rozmontovaná zadní část interieru a stržená (roztržená) stropnice. V tomto stavu to tedy po následným telefonátu počkalo až na nás, kdy v pondělí 17.3.2013 jsem naše SDčko naložili na podval a odvezli ho dom.
Galerie:
part 01 - album s fotkama z prvního setkání, speciální kontrolní jízdy a z odvozu domů a prací až do stavu kdy je podvozek zrepasován, brzdy nenazinkované, interiér rozebrán.
[url=https://plus.google.com/photos/11207265 ... uiQq4qA9wE]part 02/url] - fotky počínaje vymontovaným motorem
další budu doplňovat časem
stránky ohledně českých SDček:
www.roversd1.cz