Hlásí se nováček :-)
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Re: Hlásí se nováček :-)
Problem z Hydrogasem mel Tomas z Ostravy ,ale zda je vymenil nebo ne uz nevim
Caute kluci, chvili tady nejsem a uz se o me pise:-D no samozrejme ze mechy jsem vymenil. takze ted poradne stoji, ty stare mam jeste v garazi. tech 200 tis najeto? no nevim, je tam novy motor prevodovka a spojka. takze kdyz secteme najete km z obou motoru tak to asi jo:-D ale ten novej motor mel najeto 94tis kdyz jsem ho tam daval a nechal jsem ho cely pretesnit a vymenit vsechny ty veci dokola, kdyz uz to bylo venku tak to byla skoda neudelat. a dam za nej ruku do ohne, v lete jsem si splnil sen a najel s nim 3500 km, ostrava, madary, bosna, cerna hora, chorvatsko a zase zpet nalozeny jsem byl jak tasky do chorvatska a ani jeden nahradni dil jsem nepouzil. jinak tam jsou navic jeste ty oblouky chromove a vetrolam plastovy.
Prodam, neprodavam protoze jsem poridil boxstra a je mi lito MGika nechat hladovet v garazi. Pokud potencionalni novacek má zajem dej mi vedet, rad si udelam vylet a mohli by jsme se nekde sejit a zkouknes to, ale pokud to chces na lítání a honění tak radeji porid toho druheho, toho mého by mi bylo líto
Zatím a pokud bude zase nejaky sraz rad dojedu, je to fajn videt dalsi rovery a mgiky
Prodam, neprodavam protoze jsem poridil boxstra a je mi lito MGika nechat hladovet v garazi. Pokud potencionalni novacek má zajem dej mi vedet, rad si udelam vylet a mohli by jsme se nekde sejit a zkouknes to, ale pokud to chces na lítání a honění tak radeji porid toho druheho, toho mého by mi bylo líto
Zatím a pokud bude zase nejaky sraz rad dojedu, je to fajn videt dalsi rovery a mgiky
Paráda.... Tom se zjevil Díky za vyjasnění
tak mam svatek tak strasim vsude:-D jinak koukam ze je to dost pomotane, to co tady daval Petr s temi bílými pruhy to nejsem ja, a neznam ho. Najeto to ma celkem dost, ale chtelo by to projet. Ten muj mel ten problem s mechama, je to ten ze sportovnivozy.cz s temi hezcimi koly vsak kdyz se podiva tady do clubu tak jsem tady vlastne vsechny me zavady resil, klepal motor, spatne mechy, proto mam novy motor a mechy a interier jsem nechaval cely predelavat jak hudbu, tak ten lak a calouneni, je tam hdone veci z mgfcentre a mikesatur a paru lidi co v anglii delaji krasne veci za hodne penez. jinak tam jsou k tomu jeste zimni alukola, vlastne ten stary kufr stare svetla zadni, ten stary motor, kde jsou vymene hydrostely a olejove cerpadlo ( u toho druheho to nebylo potreba) stara prevodovka, kdyby byla potreba nejaka soucastka, stara strecha latkova tu mi rozrizli na parkovisti, tak jsem koupil novou, a ty stare mechy. jo a jeste stare sedadla by nekde mely byt. Takze potencionalni zajemce at dojede jeste s vozikem jo a jeste mam tu vec na doplneni hydragasu.
No aby ta hromada příslušenství případného zájemce spíš neodradila ... to jen tak někdo doma neuskladní
to jo no, ale znas to: co mas doma nebudes nikdy potrebovat. ale neni to povinnost vzit s autem, tady se najde urcite nekdo kdo bude neco zhanet
Varování - tak jsem se bohužel zařadil mezi postižené s fouknutým těsněním pod hlavou. Berte tuto informaci jako varování pro ostatní - nechal jsem si na svém Fku udělat nástřik podvozku a dutiny vloni na konci roku, mimo to jsem si říkal auto je na dílně u automechanika a tak ať mi vymění i chladící kapalinu, oleje a ostatní bylo měněno tak ať mám pokoj. Přijel jsem si pro auto, okounul to a hurá na krátkou projížďku, po deseti km syčení a jsem bez vody. Telefon a volám mechanikovi, dorazil dolil kapalinu s tím, že to nechápe, ale že odvzdušňoval dobře, tedy dobrá dolila se kapalina a protože bylo posledních pár dní hezky odjezdil jsem pár kiláčků, vycídit a pod plachtu do garáže. Za těch pár kiláků co jsem najezdil se zdálo vše OK, ale letos prvních pár km a jsem bez vody a auto se hřeje, kouknul jsem na olej a emulze na měrce, takže to je s největší pravděpodobností podfouklé těsnění a přinejhorším prasklá hlava. NEZAPOMEŇTE, že Fko má další odvzdušňovák u motoru a nejen vepředu u radiátoru, takže až budete měnit kapalinu tak odvzdušnit pořádně.
Tahle blbost mechanika mě teď vyjde zhruba na 25 tis, pokud to bude jen těsnění+rozvody, když už bude motor venku, následně se musí udělat hydrogas a celkově se to vyšplhá komplet hezky na tu pětadvacítku. Bohužel jediný kdo mi to je schopen kvalitně udělat tak zatím nemá čas a tak tím přijdu o Otvírák a další plánované akce, řeklo by se banalita, neudělejte tu samou chybu co já a nedávejte byť drobnost dělat tam kde o tom neví zhola nic.
Teď dotázek, pokud bude prasklá hlava - lze ji svářet, nebo pouze nová a na kolik vyjde ??
Tahle blbost mechanika mě teď vyjde zhruba na 25 tis, pokud to bude jen těsnění+rozvody, když už bude motor venku, následně se musí udělat hydrogas a celkově se to vyšplhá komplet hezky na tu pětadvacítku. Bohužel jediný kdo mi to je schopen kvalitně udělat tak zatím nemá čas a tak tím přijdu o Otvírák a další plánované akce, řeklo by se banalita, neudělejte tu samou chybu co já a nedávejte byť drobnost dělat tam kde o tom neví zhola nic.
Teď dotázek, pokud bude prasklá hlava - lze ji svářet, nebo pouze nová a na kolik vyjde ??
Tak ono asi nejde taky úplně dobře říct, že za to mechanik může. To těsnění mohlo být klidně načaté a byla to jen shoda okolností. To že zmizela voda nemuselo být tím, že to dobře neodvzdušnil, ale tím, že vletěla kam neměla.... prostě těžko soudit. Nicméně tvoje kalkulace nákladů je dost přehnaná. Reálná je poloviční částka, teda pokud jsi tím hydragasem nemyslel výměnu měchů
Jinak já mám ve zvyku, když leju chladící kapalinu, jí tam nacpat tolik, kolik je předepsané množství. Protože pak mám jistotu, že je to správně odvzdušněné.
Jinak já mám ve zvyku, když leju chladící kapalinu, jí tam nacpat tolik, kolik je předepsané množství. Protože pak mám jistotu, že je to správně odvzdušněné.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
a jeste ma treti odvzdusnovak u topeni ve predu pod plastem
motor jít ven přece nemusí, cena 25 je poněkud přemrštěná, ovšem netuším jaká je cena práce, dělám si vše raděj sám
hadraplán MGF 1.8 VVC
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
Rover 75 2.0 V6 - v péči když je nemocná
Ta cena není zase tak přehnaná. Mě to těsnění, rozvody, olej, termostat, palivovej filtr a odkarboněná hlava vyšlo cca 24k. A jak jsem dopad někteří víte. Dnes mi přišlo nový těsnění a šrouby za 3k.
Rover 220 coupé turbo, MG ZR 160
Ty woe!!!!!!! Já jsem za tohle všechno, plus kompletní přetěsnění, srovnání hlavy, zvednutí spadené vložky, výměnu těsnících kroužků, gufera na vačkách atd. atd. dal 15.000,- ....
Asi se přestěhuju na Moravu. Srovnání hlavy a gufera vačky to mám,zapomněl jsem napsat. Proto přemýšlím o jiným motoru, pokud nezafunguje to těsnění co mi dnes přišlo.
Rover 220 coupé turbo, MG ZR 160
Ahoj.Trunda píše:...Já jsem za tohle všechno, plus kompletní přetěsnění, srovnání hlavy, zvednutí spadené vložky....
S prominutím, trošku odbočím, technická zvědavost- jak se zvedala ta spadená vložka?
U K-motoru to jde špatně, výrobce rovnou předepisuje výměnu bloku, tak se ptám.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Ty jo, nechával jsem to dělat u motoráře a už je to nějakých 5 let, tak si přesně nepamatuju. Tuším, že mi cosi říkali o měděné podložce nebo nanesení vrstvy něčeho... jako fakt nevím. Ale zajímalo by mě to samotného