DUSÍK A MĚCHY MGF
- jirizak1956
DUSÍK A MĚCHY MGF
TAK JSME SE KONEČNĚ POPRALI S DUSÍKEM, VŠICHNI JENOM DOPLŇUJEME HYDRAGAS, ALE TEN BY SE NEMĚL ZTRÁCET, TEDY ZÁKONITĚ MUSÍ MIZET DUSÍK, STEJNĚ JAKO V EXPANZNÍCH NÁDOBÁCH. TAK PROČ TO NEZKUSIT. NEJDŘÍV SEHNAT MĚCHY, ABY SE TO DALO DĚLAT POUHOU VÝMĚNOU, POTOM VYSOKOTLAKÉ VENTILKY A BOMBU S TÉMĚŘ ČISTÝM DUSÍKEM, TEDY 99,8%, REDUKCE, MĚŘÁKY, PLNIČKU A HYDRAGAS. VYVRTAT DO MĚCHŮ DÍRU, ZAVAŘIT TRUBIČKU SE ZÁVITEM, ZAŠROUBOVAT VENTILEK S LEPIDLEM A NATLAKOVAT NA 20 BARŮ, TROCHU JE VYLEPŠIT ZLATÝM HAMMERITEM A ZRENOVOVAT TĚSNÍCÍ GUMY. POTOM JEN VYPUSTIT HYDRAGAS, VYNDAT MĚCHY, NAMONTOVAT NOVÉ S TROCHOU ÚPRAV V KAROSERII PRO PŘEDNÍ A NATLAKOVAT HYDRAGAS NA CCA 32 BARŮ, PŘESNĚJI PODLE MÍRY OD STŘEDU KOLA K LEMU BLATNÍKU, TAK JAK TO VŠICHNI ZNÁME PODLE TEPLOTY VZDUCHU. ZATÍM TO JE HOTOVO U DVOU MGF, TŘETÍ ČEKÁ NA DIETRA, POKUD HO TO NEODRADÍ.
PRVNÍ DOJMY: AUTO PŘESTALO BÝT " KOSTITŘASEM", KDYŽ TO PŘEŽENU A PODLE KOLEGY, KTERÝ TO VYMYSLEL A Z 90% UDĚLAL, PŘESTALO " DRNCAT".
NĚKOLIK FOTEK JE ZDE: http://jirizak1956.rajce.idnes.cz/Mechy%2C_Dusik_MGF/
PRVNÍ DOJMY: AUTO PŘESTALO BÝT " KOSTITŘASEM", KDYŽ TO PŘEŽENU A PODLE KOLEGY, KTERÝ TO VYMYSLEL A Z 90% UDĚLAL, PŘESTALO " DRNCAT".
NĚKOLIK FOTEK JE ZDE: http://jirizak1956.rajce.idnes.cz/Mechy%2C_Dusik_MGF/
Re: DUSÍK A MĚCHY MGF
Dobře vy!
- GeneHawkins
Dusík je určitě v kouli oddělen od kapaliny měchem. Měch je určitě v prdeli. Co s tím?
MG-F
- jirizak1956
ŠPATNÁ TERMINOLOGIE, MĚCH JE CELÁ JEDNOTKA Z NĚKOLIKA ČÁSTÍ, NAHOŘE DUSÍK, DOLE HYDRAGAS A MEZI TÍM MEMBRÁNA, POKUD BY BYLA MEMBRÁNA V PRDELI, TAK PŘI VYVRTÁNÍ DÍRY DO DUSÍKOVÉ ČÁSTI BY VYTÉKAL HYDRAGAS, PROTOŽE V TÉ DOLNÍ POLOKOULI JE VĚTŠÍ TLAK A TO SE ZATÍM NESTALO ANI V JEDNOM PŘÍPADĚ Z 8. ALE NĚJAKÝ KANAĎAN PSAL, ŽE SE MU TO STALO. JEDEN MĚCH JSME ZKUŠEBNĚ ROZŘEZALI, TAK VÍME, JAK TO TAM VYPADÁ. V HYDRAGASU JE NĚCO, CO PRODLUŽUJE ŽIVOTNOST GUMOVÉ MEMBRÁNY A SAMOZŘEJMĚ NĚCO ANTIKOROZNÍHO.
- GeneHawkins
To očividně je špatná terminologie, říkat jednotce, případně kouli (sphere) měch...
MG-F
- jirizak1956
MĚL JSEM NA MYSLI TERMINOLOGII OKRUHU MÝCH ZNÁMÝCH S MGF A VŠICHNI TOMU ŘÍKÁME MĚCH, JINAK ASI ODBORNĚ BY TO MĚLO ZNÍT : HYDRAGASOVÁ JEDNOTKA S DUSÍKEM, NEBO NĚJAK PODOBNĚ. TEDY V TOM MÁŠ PRAVDU, ALE NAZÝVAT MĚCHEM TO, CO JE MEZI DUSÍKEM A KAPALINOU ASI TAKY NENÍ TO PRAVÉ, ALE MYSLÍM, ŽE VŠICHNI VÍME, O CO JDE I KDYŽ TO NAZVEME NĚJAK NEPATŘIČNĚ.
- GeneHawkins
Myslím, že debaty o tom co je to měch, jsou v tuhle chvíli poměrně zbytečné. Měchem se dá označit ledacos a mohli bychom na toto téma vest hlubokomyslné a dlouhotrvající diskuse
My všichni, kterých se tato technická věc týká, si dokážeme představit, co a jak nám Jirka chce sdělit. Nebudem tu přece řešit malicherný zbytečnosti... CapsLock chápu jako projev maximálního nadšení z toho, že se podařilo - někdo zvolá "heuréka!" a někdo si zapne CapsLock, aby ten text byl dobře vidět.
Gratuluju Jirkovi a jeho týmu, těším se na prezentaci!
My všichni, kterých se tato technická věc týká, si dokážeme představit, co a jak nám Jirka chce sdělit. Nebudem tu přece řešit malicherný zbytečnosti... CapsLock chápu jako projev maximálního nadšení z toho, že se podařilo - někdo zvolá "heuréka!" a někdo si zapne CapsLock, aby ten text byl dobře vidět.
Gratuluju Jirkovi a jeho týmu, těším se na prezentaci!
-
Gratulace Jirkům k velkému úspěchu, podle zatím získaných informací opravdu stojí jízdní vlastnosti za to.
Zároveň bych navázal na Cembryho poznámku o prezentaci, a navrhnul bych projížďku v termínu víkendu 21.- 23.7.2017, někde v oblasti Benešova.
Věřím, že se k nám připojí GeneHawkins, aby nám všem MG znalostmi nepolíbeným mohl poskytnout hluboce odbornou přednáškou o technických řesěních z Longbridge.
Co vy na to?
Zároveň bych navázal na Cembryho poznámku o prezentaci, a navrhnul bych projížďku v termínu víkendu 21.- 23.7.2017, někde v oblasti Benešova.
Věřím, že se k nám připojí GeneHawkins, aby nám všem MG znalostmi nepolíbeným mohl poskytnout hluboce odbornou přednáškou o technických řesěních z Longbridge.
Co vy na to?
Pisu si do denicku... Doufam, ze mas v planu hezky pocasi. Demonstrace Jirkovy nove strechy neni vubec nutna.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem se s tim dneska svezl! Parada! Nejdriv jsem si rikal, ze bych to mohl chtit... Ale ted vim, ze to potrebuju!
Auto se na silnici chova lip, neni to takova splasena koza. Prenasi se min vibraci do auta, klepe toho v aute daleko min a zkratka je to cely takovy bezva.
Kdyz jsem pak jel domu svym "kostitrasem" tak jsem uz zmlsane trpel na kazde nerovnosti
Auto se na silnici chova lip, neni to takova splasena koza. Prenasi se min vibraci do auta, klepe toho v aute daleko min a zkratka je to cely takovy bezva.
Kdyz jsem pak jel domu svym "kostitrasem" tak jsem uz zmlsane trpel na kazde nerovnosti