Pneu na MG F
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pneu na MG F
Indexy nosnosti a rychlosti jsou předepsané minimální, můžeš mít libovolné vyšší. Akorát se zase nedoporučuje to přehánět, protože třeba pneumatika s příliš vysokým indexem nosnosti bude zbytečně tuhá a nepohodlná.
Podle ZTP má MGF vpředu index nosnosti 81 a vzadu 86, ale jak píše Ondra, jsou to minimální hodnoty, znamená to, že pneumatika snese zatížení 462 a 530 kg, takže klidně můžeš dát s o něco vyšším indexem. Stejně tak index rychlosti V (240 km/h) můžeš dát klidně W, X nebo Z, ale pneumatika pak bude zbytečně dražší.
Nemienim zbytočne nadávať pneu s vyššími indexmi ako treba. Auto má aj tak max. konštrukčnú rýchlosť 193km/h, takže by podľa mňa stačili aj pneu s indexom do 210km/h, ale budiš, dám čo treba. Dopredu teda 185/55 R15 82V a dozadu 205/50 R15 86V. Máte nejaké odporúčané značky?
Určitě vynechej čínské neznámé značky Goodride a podobně. V e-shopech uvádějí index spotřeby a hlučnosti, tak zkus najít nějaký kompromis za rozumnou cenu. Já osobně preferuji Dunlop Sport, ale tím, že jezdím na Dunlopech už 15 let a nic jiného jsem nezkoušel, nemohu srovnávat.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Projdi si tady ostatní vlákna o MGF, kde se pneumatiky řešily ... pro různé účely se doporučují různé AVON, TOYO, Federal, Yokohama apod.
Namátkou tady o tom máš celé dlouhé téma: http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=11&t=5303
Namátkou tady o tom máš celé dlouhé téma: http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=11&t=5303
Já mám ve VTP (a na autě) hodnoty:
Přední: 6J X 15 ET 28; 185/55 R 15 74 V
Zadní : 6J X 15 ET 28; 205/50 R 15 74 V
Asi nejlepší byly Toyo ale docela rychle šly pryč.
Přední: 6J X 15 ET 28; 185/55 R 15 74 V
Zadní : 6J X 15 ET 28; 205/50 R 15 74 V
Asi nejlepší byly Toyo ale docela rychle šly pryč.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Nie je to nejak málo váhový index 74? Ako teoreticky to vychádza, najväčšia prípustná hmotnosť je nejak 1300kg plus minus. Ako som písal, v techničáku nič o tom nemám, na nete som našiel 83V pre obe nápravy, v technickom manuály na opravu, kde sú popísané aj uťahovacie momenty atď som našiel dopredu 82V a dozadu 86V. Auto používam ako daily car, takže hľadám rozumné gumy, niečo dobré aj za mokra, keďže je to moja prvá zadokolka a viac ako 5-6 tisíc na letných ročne nenajazdím.
Vzhledem k tomu že letos už pršet nemá objednal jsem Federal RS-R Semi-Slick.
Zítra dorazí . Tak přezout, zas nový olej do motoru a převodovky a vyzkoušíme
Zítra dorazí . Tak přezout, zas nový olej do motoru a převodovky a vyzkoušíme
Ja som rozmýšľam nad Nankang Ultrasport NS-2... Nankang NS-2R je podľa pár britských stránok prekvapivo dobrá pneu. Len neviem, aký je medzi nimi rozdiel. A čo som našiel recenzie na Nankang, tak to sú väčšinou tak z roku 2010-2013... Toyo Proxes R1R je veľmi chválené aj na vode, potom ma ešte zaujali Vredenstain Sportrack 5. Inak ozaj neviem, čo tam obuť.
Mám tam Vredestein Sportrac 3 a jsem docela spokojený,
On je hlavní problém sehnat značku, která je dobrá a dělá oba rozměry (přední/zadní) ve stejném modelu.
On je hlavní problém sehnat značku, která je dobrá a dělá oba rozměry (přední/zadní) ve stejném modelu.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Jé, já jsem tu měl sepsaný koment a asi jsem to neodeslal...
Jo, Federaly byly strašně dlouho top v poměru cena výkon, ale poslední dobou otěže přebraly ty Nankangy. S Federalama jezdil Karel, tak ten by asi měl nějaké postřehy. Je otázka, jak budou fungovat ty Nankangy, protože prostě na eFku to je i dost o konstrukci vzorku. Ale to asi zrovna nebude problém semislicku, kde je vzorek spíš jen kvůli legislativě. Prostě do deště to zrovna moc není
Jo, Federaly byly strašně dlouho top v poměru cena výkon, ale poslední dobou otěže přebraly ty Nankangy. S Federalama jezdil Karel, tak ten by asi měl nějaké postřehy. Je otázka, jak budou fungovat ty Nankangy, protože prostě na eFku to je i dost o konstrukci vzorku. Ale to asi zrovna nebude problém semislicku, kde je vzorek spíš jen kvůli legislativě. Prostě do deště to zrovna moc není
Ale třeba Vredesteiny byly v dešti hodnoceny docela dobře. Ale vzhledem k tomu, že jezdím bez střechy, tak zrovna u deště nemůžu sloužit
Jo, tak to snad není ani UHP pneumatika a ten vzorek je takovej dešťovej, takže ok.
Jojo... jak Jano píše, že by vlastně chtěl pneu dobré i za mokra, tak ty Vredesteiny by asi byl dobrý kompromis. Proti tomu semislicky typu Federal a Nankang rozhodně na vodu nejsou. Ty jsou fakt na akční ježdění s občasným řáděním na okruhu, za vlhka ještě celkem ok, když si udrží vyšší teplotu, ale za mokra hodně hodně opatrně.
Jojo... jak Jano píše, že by vlastně chtěl pneu dobré i za mokra, tak ty Vredesteiny by asi byl dobrý kompromis. Proti tomu semislicky typu Federal a Nankang rozhodně na vodu nejsou. Ty jsou fakt na akční ježdění s občasným řáděním na okruhu, za vlhka ještě celkem ok, když si udrží vyšší teplotu, ale za mokra hodně hodně opatrně.
Ono dosť bojujem s tým, aby aj výrobca vyrábal rozmer pre prednú aj zadnú nápravu. Nerád by som mal 2 rôzne značky. Ako viem, že veľa ľudí to uprednostňuje, aby si vďaka tomu upravili jazdné vlastnosti. V princípe neplánujem pretekať s tým, ale nerád by som, aby ak trocha zaprší, aby som sa šmýkal ako na ľade. Zatiaľ som mal len prednokolky, tam keď pri pridaní plynu hrablo koleso to nebol až taký problém. Pri zadnokolke mám trocha rešpekt pred ustrelením zadku. Zatiaľ u mňa vedie ten Vredenstain Sportrack 5 a toto Toyo https://www.pneuboss.sk/pneu-185-55-r-1 ... fPEALw_wcB. Ako nie že by som bol držgroš, ale rozdiel v cene sady 80€ je pomerne dosť.