Zdravim, taky mám dlouhodobý problém s brzdami na mém TF. V době koupě před cca 5-ti lety auto nebrzdilo téměř vůbec. Vyměnil jsem proto komplet kotouče i desky od EBC, výsledek o cca 80% lepší, ale pořád jsem očekával větší učinek (ani při plně zašlápnutém pedálu se kola nekousnou).
Už v té době mi svítila kontrolka ABS. Diagnostika (mobilní Torque + levná WiFi z Číny) mi hlásí závadu P1590, což by měla být chyba ECU (doslovný překlad: okruh ABS senzorů je OK, ale ECU vysílá chybný signál). Zkontroloval jsem všechny ABS kroužky, ale zdají se být OK. Zkusil jsem vyměnit elektronickou část na ABS pumpě (nechtěl jsem odpojovat komplet a odvzdušňovat), chyba v diagnostice zmizela, ale kontrolka ABS na palubce svítí pořád naopak v diagnostice vyskočila po 1 dni chyba P0501 (Vehicle speed sensor range / performance).
Navíc teď po výměně spojky auto brzdí zase o poznání hůř, ale mekanik tvrdí, že s brzdama nic nedělal...
Zvažuju upgrade na velký 2 nebo 4 písty, ale až někdy napřesrok, nová spojka od AB racing a hlavně práce mě vyšla hodně přes 20k, takže zelenáč má letos vybráno!
Nemá někdo tušení, kde je zakopanej pes???
Brzdy, slabý účinek....
Re: Brzdy, slabý účinek....
MG TF 135 2003 Le Mans Green
-
Re: Brzdy, slabý účinek....
Je to sice starší příspěvek, ale nedá mi to : jaká byla výška auta při měření ?
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.