bezpecnostni matky
bezpecnostni matky
ahoj, zjistil sem ze mam bohuzel velkou silu a malo inteligence a povedlo se mi znicit bezpecnostni matku a orisek, nastesti uz jsem to sundal ale ted resim kde koupit nove bezpecnostni matky, nekupoval jste je nekdo? nevite jestli tam dat klidne nejake obycejne nebo kde se daji sehnat s tou podlozkou co tam je na originalnich matkach ...
MGF a vzpominka na 214Si , ted uz jen ty vzpominky ...
- Roman620ti
Re: bezpecnostni matky
No já měl na 600vce při koupi nějaké neoriginální mrchy a teď když jsem si sehnal starší originální matice a ořech a dokonce nové krytky bezpečáků od Welinky, tak při nasazování se mi ten ořech rozpadl . Tak jsem tam sehnal stejné chromové matice a mám to bez bezpečáků. Ale pokud chceš nějaké obyčejné, tak určitě seženeš ve správném podniku na hondu. Nevím co máš za typ, ale určitě to bude schodné s příbuzným typem Hondy k Tvému Roverkovi
Teď koukám že se jedná o MGF, tak to bude asi oříšek
Teď koukám že se jedná o MGF, tak to bude asi oříšek
2x Rover 620ti
no orisek to nejspis bude, protoze na tech matkach je jeste podlozka ktera se opre o disk a kdyz tu matku dotahujes tak ji neodiras disk ale jenom pritlacujes tu podlozku, ktera je soucasti te matky, k disku, tak doufam ze to nebudu muset objednavat v anglii
tak nastesti uz sem sehnal novy matky, a z tech originalnich mi zbyly ty okrasny cepicky co je zakryvaji, takze kdyby nekomu naka chybela a bral to jako esteticky problem tak mu je podaruji
Ahoj Marvve,
dnes se mi povedlo totéž co Tobě. Kde jsi nakonec sehnal nové matky?
dnes se mi povedlo totéž co Tobě. Kde jsi nakonec sehnal nové matky?
ja jsem to resil v halfords ... mas SZ
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já dopadl stejně a řešil to přes Rover servis Brno, objednali nové z Anglie. http://www.autoservis-ds.cz
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Ahoj mám v garáži nějaké bezpečnostní matky 4ks a oříšek.Demontováno z Rover 620sdi,tak kdyby jsou kmání.čus
Tak jsem šikovnější než šikovný. Ořech jsem opravil, navařil na něj nové výstupky. Při manipulaci to ale nezvládl ani ořech, ani matice.
tak ja jsem starej orech bohuzel nenasel, zbyly mi vazne jen ty okrasny krytky, doufam, ze nez si ten orech znicil uplne, tak si povolil alspon tri kola , kdyz sem se to snazil sundat ja, tak jsem zkusil pekne obalit a zaizolovat disk aby se mu nic nestalo a navarit na tu matku kus tyce kterou by se to povolilo, bohuzel to byl nakej divnej material ty matky, ze to neslo:(, takze sem ten spatnej orech nasadil na matku, na klic jsem navliknul skoro dvoumetrovou tyc a postupnym tlakem to nakonec povolilo, nak se to do sebe kouslo ...
... jsem teď ve stádiu, kdy nemám povolené ani jedno kolo a ořech v prdeli.
Po jeho stržení jsem výsto výstupků dal válečky z ložiska. Ty vydžely, ale nevydržel ani ořech, ani matka.
A to jsem povolal postupně, žádný trh.
Teď nechávám dělat jakš takš kopii ořechu, ať povolím alespoň ty 3 matky, které už povolené byly (vyměňoval jsem jedno kolo po druhém) a jako poslední si nechám tu strženou. Doufám, že ty tři matky ořech zvládne a pak do ořechu naliju lepidlo, nasadím na tu poslední, nechám zatuhnout a trhnu s ní. Bude to buď a nebo. A pokud ani to neklapne, zkusím taky navaření.
Nějak to přece musím dostat dolů. Teď když už je hezky, mám spravené zadní okno, neztroskotám přece na tom, že mám obudé tři letní a jednu zimní pneumatiku.
Když jsme u toho, mám k dispozici 2 zadní gumy, které jsou tak akorát na okruh. Nemáš zájem?
Po jeho stržení jsem výsto výstupků dal válečky z ložiska. Ty vydžely, ale nevydržel ani ořech, ani matka.
A to jsem povolal postupně, žádný trh.
Teď nechávám dělat jakš takš kopii ořechu, ať povolím alespoň ty 3 matky, které už povolené byly (vyměňoval jsem jedno kolo po druhém) a jako poslední si nechám tu strženou. Doufám, že ty tři matky ořech zvládne a pak do ořechu naliju lepidlo, nasadím na tu poslední, nechám zatuhnout a trhnu s ní. Bude to buď a nebo. A pokud ani to neklapne, zkusím taky navaření.
Nějak to přece musím dostat dolů. Teď když už je hezky, mám spravené zadní okno, neztroskotám přece na tom, že mám obudé tři letní a jednu zimní pneumatiku.
Když jsme u toho, mám k dispozici 2 zadní gumy, které jsou tak akorát na okruh. Nemáš zájem?
tak to preju hodne stesti, ale nez s tim trhnout, tak bych do toho asi sel postupnym tlakem, ale je fakt, ze takovy ty dvouslozkovy lepidla s kusama zeleza toho udrzej neskutecne moc ... dik za nabidku gum, ale jestli se nepletu, tak mam stejne na aute o palec vetsi disky nez ty ...
Máš pravdu, gumy mám na 15´´.
Matky jsou vyřešené! Uffff
Kopie ořechu fungovala báječně a 3 matky jsem bez problémů povolil. A co se to strženého týče, zajel jsem s autem do firmy, která mimo jiné prodává i bezpečnostní šrouby. Vytáhli univerzální stahováky (trubky různých průměrů, ve kterých byla šroubovice se zmenšujícím se stoupáním), nasadily na matku, při povolování se to zakouslo do matky a bylo po problému.
Super myšlenka a řešení. Bohužel jsem díky tomu přišel o iluzi, k čemu vlastně bezpečnostní šrouby jsou.
Jasně, proti pobudům, kteří jdou z hospody a chtějí si odnést disky ano, ale proti profíkům, kteří se krádežemi disků živí, nemáme šanci.
Matky jsou vyřešené! Uffff
Kopie ořechu fungovala báječně a 3 matky jsem bez problémů povolil. A co se to strženého týče, zajel jsem s autem do firmy, která mimo jiné prodává i bezpečnostní šrouby. Vytáhli univerzální stahováky (trubky různých průměrů, ve kterých byla šroubovice se zmenšujícím se stoupáním), nasadily na matku, při povolování se to zakouslo do matky a bylo po problému.
Super myšlenka a řešení. Bohužel jsem díky tomu přišel o iluzi, k čemu vlastně bezpečnostní šrouby jsou.
Jasně, proti pobudům, kteří jdou z hospody a chtějí si odnést disky ano, ale proti profíkům, kteří se krádežemi disků živí, nemáme šanci.
tak hlavne ze mas po problemu, ono kdyz se chce, vsechno jde, jakykoliv zabezpeceni se da vzdy obejit ... bohuzel
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na takové pomáhá jedině přivázat k autu rotvajlera.