motor bez termostatu ?
motor bez termostatu ?
ahoj chci se optat jestli vadí ze mě voda koluje bez termostatu ? když tam byl tak neotevřel a praskla hadice na vodu tak se vyndal a dala new hadice ale kdys se motor zahřeje tak voda nekoluje a motor se natlakuje a voda se vrací spodem do banky poraďte prosím co s tím může byt? těsnění pod hlavou je nové
Re: motor bez termostatu ?
... koupit termostat a dat ho tam.... ... je to otazka 300,-
no a jak je možné ze se tak tlakuje motor ze by to jako vadilo ze tam není termostat ?
No a tak co vodni pumpa... nema treba strhnutou vrtulku? Jako bez funkcniho termostatu posuzovat chovani chladiciho okruhu tezko...
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Bez termostatu voda koluje příliš rychle a nestačí se v chladiči ochladit.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já měl poněkud jinou zkušenost ... s demontovaným termostatem se motor vůbec neohřál na provozní teplotu (stále otevřený celý chladící okruh). Ale nebyl to Rover K-series.
to ja mam jinej problem me se tlakuju motor ale tesneni je dobry a voda nechce kolovat jen se to robzbubla a pak jak kdyz to vari ??????
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Pokud tlakuje tak těsnění dobré nebude.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
http://www.mgfcar.de/hose_clamp/coolant.jpg a co kdyby byla prohozená trubka 13 se 14 ?
To jsou trubky k topení, to by asi jen špatně topilo. Ještě zkontroluj tu pumpu.
Jinak termostat je tam na to, aby se motor rychle zahřál a pak udržoval stejnou teplotu, protože chladič je dimenzován tak, aby ho uchladil i ve vedru, takže pokud vedro není, motor bez termostatu se nestačí zahřát, protože do něj pořád proudí studnená voda z chladiče. Rozhodně ale nevaří, ani se nepřehřívá.
Jinak termostat je tam na to, aby se motor rychle zahřál a pak udržoval stejnou teplotu, protože chladič je dimenzován tak, aby ho uchladil i ve vedru, takže pokud vedro není, motor bez termostatu se nestačí zahřát, protože do něj pořád proudí studnená voda z chladiče. Rozhodně ale nevaří, ani se nepřehřívá.
ok taky jsem mel podezreni na pumpu ale doufal jsem ze bude dobra ale asi teda nejni no dik za rady a v nejblizsi dobe to zkusim pokoumat a dam vedet jak to dopadlo
on puvodne ten motor zamrznul protoze tam nebyl fridex a je mozne ze by byl prasklej blok a nekde to protejkalo?ale kdyz se naleje voda tak se nikam neztraci...
Spíš zůstal kousek ledu v té pumpě a ta se po nastartování ukroutila.
no jak praskla hadice, tak je možný že by třeba šla i hlava... protože bez termostatu se to vůbec neohřeje.
dal jsem termostat dopředu před chladič a teď je to OK, no možná ho dam spíš do motorovýho prostoru
dal jsem termostat dopředu před chladič a teď je to OK, no možná ho dam spíš do motorovýho prostoru