Ahoj, mám problém. Koupil jsem Tf-ko 160, pro budoucí zábavu na okruhu a druhý den, odmítlo spolupracovat. Byl jsem natankovat, protožře auto dlouho stálo, nechal jsem ho chvilku před domem a pak jsem se jel projet. Po 30 metrech auto chcíplo a od té doby nejde nastartovat. Motor se otáčí i má komresi, ale nechytne. Kontrolka bliká, auto jde otvírat i zavírat, ale nastartovat nejde. Při vložení klíčku do spínačky a otočení do 1 polohy, už auto přerušévaně nepípá, jak to má dělat, ale kontrolka zhasne. Slyším benzínovou pumpu ale motor nenaskočí. Po vyndání klíčku z motoru slyšim nějaký houkání, nebo tedy spíš tam něco píská. Mám ješte F-ko VVC a nikdy se mi nic takového nestalo. Jiskru hází.
Prosím pomocte, potřebuji na něm dál pracovat a takhle to nejde. Předem děkuji za jakoukoli odpověď, budu tu přes noc
Imobilisér, startování.
Re: Imobilisér, startování.
Připadá mi to jako buď špatný benzín, cos natankoval, nebo se tím natankováním po delší době uvolnil nějaký bordel a ucpal palivový filtr.
Pípání imobilizéru má nastat jen, pokud mezi vypnutím a zapnutí klíčku dojde k otevření dveří řidiče a uplyne určitý časový interval, nebo tak nějak, každopádně pokaždé to nepípá.
Zkusil bych odpojit hadici mezi filtrem a vstřikovací lištou, jestli po zapnutí klíčku z ní stříká benzín.
Pípání imobilizéru má nastat jen, pokud mezi vypnutím a zapnutí klíčku dojde k otevření dveří řidiče a uplyne určitý časový interval, nebo tak nějak, každopádně pokaždé to nepípá.
Zkusil bych odpojit hadici mezi filtrem a vstřikovací lištou, jestli po zapnutí klíčku z ní stříká benzín.
- lotus-plzen
Ahoj, moc děkuji za odpověď. Zkusil jsem vyndat hadičku z filtru a opravdu nic. Nálada mě ale přešla, když jsem jí vyndal i před filtrem a při otočení klíčkem ani startování, se nic nedělo. Odmontoval jsem tedy víko nad benzínovou pumpou a zkusil alespoň to. Vyndal hadičku a i přesto, že bzučí, nic z ní nejde.Elektrika do ní jde, to jsem zkoušel. Nevíte jak jí vyndam ven? Nebo jestli s tím sám můžu něco udělat? Mohu auto odvést do servisu, ale to dříve jak v půlce příštího týdne nebude a to čekat nemůžu. Znovu děkuji za jakoukoli odpověď, jakýkoli podnět. Vídím tam nějaké dvě bílé plastové, nevim co.. Je tam na nic přístup.
Myslim, ze jestli chces vytahnout pumpu, musi nadrz dolu. Urcite ti poradi nekdo, kdo to uz delal
- lotus-plzen
Motor vrčí. Pumpu jsem po krátkém zápolení vyndal a zjistil, že z čerpadla vypala hadička. Jen je to tam na prd udělané a pumpa nejde pořádně vrátit zpět do nádrže. Je to tam na takové pérko a celé to drží jen takový plechový kroužek, který se zahákne, takovym pootočenim. :/ Měl jsem to tam a když jsem se šel na to ještě jednou podívat a zkusit, jestli je to ready, vyskočilo to. Teď už se s tim peru hodinu. :/ Každopádně moc děkuji za pomoc.
JJ je to porod. Kdybych si tak vzpomněl, co tam byl za fígl. Určťě jsem to dělal půl dne a muselo se to zatlačit až na dno jedním dost přesným směrem, pružiny na pumpě to tlačí furt ven. Myślím si že jsem nakonec musel zavolat kamoša aby ji tam tlačil a já jsem dotahoval obrubu.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt