mg f rady skusenosti
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: mg f rady skusenosti
Ahoj lidi, pozna niekto tento kusok? http://mg-f.autobazar.eu/18-id2191047.html?
Je tam poškodena prevodovka, nejde zaradiť prevodovy stupeň, niekto to nahodou nevidel zblizka?
Vzhladom k tomu, ze realne mam zaujem kupit tento typ vozu ma potesi kazda informacia. Podotykam vylucne s automatom zo zdr. dovodov. Dik.
Je tam poškodena prevodovka, nejde zaradiť prevodovy stupeň, niekto to nahodou nevidel zblizka?
Vzhladom k tomu, ze realne mam zaujem kupit tento typ vozu ma potesi kazda informacia. Podotykam vylucne s automatom zo zdr. dovodov. Dik.
Keď musíš, tak musíš.
JAGUAR S-type 2,7d V6 Sport
... s touhle prevodovkou v MGF tu asi moc lidi zkusenost nema... ted si ani nejsem jisty, jestli je to CVT ... nicmene jinak ten kousek vypada pekne a pokud cena bude adekvatni tomu, ze nefunguje prevodovka, tak proc ne.... prevodovka se da repasovat a nebo si myslim ze by nebyl zas takovy problem ji vymenit za manualni....
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano, automat je CVT, se kterým mají zkušenosti např. ve firmě KAPS v Kojetíně. Kdo na SK je schopen to opravit, to nevím.
Ahoj.
To auto tam stojí dle mého soudu cca rok. A cena se moc nehýbe. Takže bych je zkusil stáhnout na 60.
Možná by ti poradili kluci z Prahy a okolí. KDB, Dendy. Rudná není daleko, možná by se tam skočili podívat. Za pokus nic nedáš
MG F s automatem má Milan, co má SVR. Dědula asi ví víc (kontakt), opět možná dá nějakou radu.
Možná než repasovat by bylo lepší se domluvit s Lenhamem, možná by byl schopný dovézt automat z UK.
Vše jen možná, ale líná huba holé neštěstí
To auto tam stojí dle mého soudu cca rok. A cena se moc nehýbe. Takže bych je zkusil stáhnout na 60.

Možná by ti poradili kluci z Prahy a okolí. KDB, Dendy. Rudná není daleko, možná by se tam skočili podívat. Za pokus nic nedáš

MG F s automatem má Milan, co má SVR. Dědula asi ví víc (kontakt), opět možná dá nějakou radu.
Možná než repasovat by bylo lepší se domluvit s Lenhamem, možná by byl schopný dovézt automat z UK.
Vše jen možná, ale líná huba holé neštěstí

MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
-
- Kontaktovat uživatele:
V KAPS kojetin mi dali info, ze kompletny repas tejto prevodovky tak 50tis. kč. Prestavba na manual nepripada v uvahu potrebujem automat. To by potom cena takehoto nepojazdneho vozu ktory si nemozes ani vyskusat a vlastne kupujes macku vo vreci mala byt kde? Mne sa zda potom aj 60tisic moc.
Keď musíš, tak musíš.
ja bych za to vic jak pajsku nedal.... v KAPS ti rekli 50 tis. za repasi - to je nejaka hloupost. Sice je to asi novejsi typ CVT prevodovky, ktery se oni boji, ale oni spis strasej, aby to nemuseli delat
.... treba to neni ani tak zavazna chyba... tezko rict. Nicmene dovezt prevodovku z UK by nevyslo zas tak draho....

Ahoj Piráte.
Repas je podle mě nesmysl.
Já si myslím, že je to jen otázka jednání. Zkus začít třeba na 30.
Dle mého soudu na něj moc kupců nebude. Pak bych zkusil Lenhama, určitě ti s převodovkou poradí.
Repas je podle mě nesmysl.
Já si myslím, že je to jen otázka jednání. Zkus začít třeba na 30.

MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
JJ přesně jak říká Trunda. Já bych šel taky do převodovky z UK.
Jsou to sice všechno info z druhé ruky, ale pokud bych neměl u CVT doložené OPRAVDU MALÉ kilometry, bál bych se toho a šel do repase.Co sleduji inzerci, málokteré CVT přkonalo 150000 km. Je to samozřejmě i o ceně té použité převodovky a kolik s autem plánuješ najezdit. Sehnat servis, který DOBŘE provede opravu automatu obecně je hodně obtížné a CVT obzvlášť.
Mluvím jako velký zastánce a uživatel automatů
Osobně se mi CVT princip líbí a šel bych do něj, cestou koupě levného auta s kleklou převodovkou a repase u spolehlivé firmy. Pravda je, že hodně jezdím a 100.000km na MG ujedu za dva roky. Kdybych jezdil svátečně (do 10.000km ročně) , uvažoval bych i o jeté převodovce.
Jinak hledej názory a zkušenosti Austina, ten s CVT jezdí.
Mluvím jako velký zastánce a uživatel automatů

Osobně se mi CVT princip líbí a šel bych do něj, cestou koupě levného auta s kleklou převodovkou a repase u spolehlivé firmy. Pravda je, že hodně jezdím a 100.000km na MG ujedu za dva roky. Kdybych jezdil svátečně (do 10.000km ročně) , uvažoval bych i o jeté převodovce.
Jinak hledej názory a zkušenosti Austina, ten s CVT jezdí.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Ahoj piráte,zkus zkontaktovat autoservis Miroslav Říš,na Kudlovské dolině,specializuje se na ameriky,ale dělá opravy veškerých automatických převodovek.Za optání to stojí.
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Ano Mira Ris dela automaty ale chodi jim to tam delat borec z Kojetina
,Miru Rise moc dobre znam,ale muzes to tam zkusit

Ahoj,
nevypada spatne.... ale chce to videt na vlastni oci.... prijde mi ze ridicova sedacka je jakasi poskozena... nicmene skvele je to, ze je k tomu i hardtop a pokud je vymenena spojka, udelane tesneni, tak by mohlo slouzit z fleku pekne...
.... Jinak jsi obeznamen s tim, ze MGTF uz ma klasicka pera a ne hydragas (MGF)? .... obecne se vi, ze jsou jizdni vlastnosti lepsi s hydragasem, ale zase to obnasi vetsi peci o podvozek.
nevypada spatne.... ale chce to videt na vlastni oci.... prijde mi ze ridicova sedacka je jakasi poskozena... nicmene skvele je to, ze je k tomu i hardtop a pokud je vymenena spojka, udelane tesneni, tak by mohlo slouzit z fleku pekne...

-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Dobre to prvni znam delal jsem na nem servis vse co tam pan pise jsem menil a kilometry souhlasi 

Trunda: Že má TF klasické pružiny vím. Snažil jsem se to tu celé pročíst, abych věděl co nejvíc. Když bych věděl, že se o hydragas předchozí majitelé starali dobře, tak bych tam problém neviděl, ale u 12 let starého auto to jde zjistit těžko. Navíc většina MGF na prodej má hydragas prázdný a tam se už o ten stav bojím. Repasovat podvozek hned po koupi se mi nechce.