Hlásí se nováček :-)

Odpovědět
cembry

Re: Hlásí se nováček :-)

Příspěvek od cembry » úte bře 05, 2013 7:32

Je to cim dal tim vic zajimavejsi, nemuzu se dockat fotek. Neni nahodou nekde na aute i samolepka "sluzebni auto mafie" ? :)
MGF 1.8 (na léto)Obrázek
Honda Civic VIII 4D 1.8 I-VTEC (když se nedá jet bez střechy)Obrázek

Greywolf

Příspěvek od Greywolf » sob bře 09, 2013 9:08

Chlapi mám dotázek, nechal jste si někdo dělat náhradní klíče, mám jen jeden a při své geniální schopnosti zapomínat to vidím jako docela potřebné,, tedy dotaz ní,, byl to problém a nebo sranda za pát korun, případně radu kde,,

díky

roman_mg

Příspěvek od roman_mg » sob bře 09, 2013 10:24

Klíč není problém, já jsem ho dokonce sehnal u nás u zámečníka (Hodonín).
Jinak je tu za pár kaček :

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-M ... 41678c4124

Horší je to s dálkou, sice jsou :

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-ROVER-MG- ... 19d9bd0e34

http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-YWX101220A

Ale už si nepamatuju, jak jsem ji programoval. Ale když ji mám 2x, tak to asi nějak šlo a asi jednoduše. :-D

Jo a ještě ke klíči. Náš klíčař ho umí naskenovat a uložit. Takže když ho ztratíš, vyrobí druhý podle scanu a nemusíš ho mít. To by mohli umět i u vás. Jen jako pojistka.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt

Greywolf

Příspěvek od Greywolf » sob bře 09, 2013 12:49

Díky za info, trochu jsem si oddech, že nemusím kolem toho extra blbnout,,

Jo a nevíte někdo kdy je kabriosraz v Poděbradech ?? Nikde to nemůžu najít.

cembry

Příspěvek od cembry » sob bře 09, 2013 16:24

Nahradni klicek jsem si nechal poslat z UK, abych mel stejnej jako original a nechal si ho vyrezat v nejblizsim kramku na vyrobu klicu za necelou stovku. Dalkovy ovladani mam v planu nechat naprogramovat u Zakara, bohuzel ted nema nastroje k tomu potrebny, takze chvili pockam...
MGF 1.8 (na léto)Obrázek

Greywolf

Příspěvek od Greywolf » úte bře 12, 2013 18:20

tak jsem si dneska nechal vyřezat klíč a s podivem i když není origo tak odemyká, zkusil jsem i startování, na první otočení začne pískat signalizace, že něco je špatně, pokud k tomu přiložím dálku od origo klíče tak nastartuje, a potom ještě několikrát, pokud auto zamkneš a zkusíš to znovu tak už ne. Zkoušeli jsme jestli to má stejný čip jako standartní immobiliser, ale vůbec ho to nenačte ani z dálky ani z klíče. Tedy musí používat něco jiného co je v dálce,, docela rád bych to měl komplet, ale kdo to dokáže naprogramovat nový dálkáč?? Nerad bych kvúli tomu jezdil přes půl republiky,, Zakar to je co,, kdo??

cembry

Příspěvek od cembry » úte bře 12, 2013 18:47

Zakar dela servis Roveru, je mezi Taborem a Benesovem - blizsi info tady u nej na foru. Ale mozna by to udelali i nekde bliz k tobe. V klici od myho auta zadny specialni udelatko neni, takze na kopii klice nebylo treba nic programovat. Veskerou komunikaci s autem v mem pripade obstarava privesek s dalkovym ovladanim. Ten mam bohuzel jen jeden, takze by se mi druhej hodil.
MGF 1.8 (na léto)Obrázek

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte bře 12, 2013 20:18

Pokud vím, tak MGF (TF) používá stejný systém jako Rover XW,RF,RT což znamená, že klíček je obyčejný bez chipu a k autorizaci pro odblokování imobilizéru slouží dálkové ovládání.... což znamená, že i když auto odemkneš klíčkem, tak musíš před nastartováním zmáčknout pravé tlačítko... pokud do určité doby neotočíš klíčkem v zapalování, tak se imobilizér znovu aktivuje a musíš pravé tlačítko zmáčknout znova. Pokud se v momentě, kdy je aktivovaný imobilizér snažíš nastartovat, ozývá se pípání...
Takže klíčků si můžeš bez starostí vyrobit kolik chceš, ale k němu potřebuješ mít i DO, které se dá zakoupit a pak je potřeba jej spárovat s jednotkou alarmu (imobilizéru).

Jinak kluci, koukám že jste tu v sekci MGF/TF pěkně zašití a jinam nepáchnete :-) ... zkuste si číst i ostatní sekce o jiných modelech, protože vaše auta mají 50% dílů společných, dovíte se spoustu užitečných informací o elektrice, motoru, převodovce, ale i to, kde servisovat, kde jsou jaké srazy apod. mir:
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

roman_mg

Příspěvek od roman_mg » stř bře 13, 2013 3:40

My se polepšíme :)
Klíč je jen klíč.
Nové DO se musí zavést do ECU, mám pocit, že to zvládne jen TestBook. Nebo by to mohl zvládnout i servis Land Rover, některé typy (fríčko) měly stejnou dálku LUCAS 17TN co máme na autech my. Pokud se bavíme o starém typu DO, nikoliv novém oválném z MGTF.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt

swizz

Příspěvek od swizz » stř bře 13, 2013 11:57

neni potreba testbook... tohle zvladne i rucni programator klicu ktery umi 5AS, napr. AD100, SBB, MVP a jejich cinske klony za par penez...
MGF MKI prestavba na TF - prodano
MG ZT-T 190 MKI - zniceno
a kdyz poradne svezeni, tak MK Indy 520kg 140ps :twisted:

Greywolf

Příspěvek od Greywolf » stř bře 13, 2013 19:19

tak bych napsal,, nerozumím řeči tvého kmene,, chlapáci, je mi celkem šumák co který přístroj a s jakým označením to zvládne :-) stejně tomu nehovím, prostě si odpovězme na jednoduchý dotaz - dálka kde sehnat (odpověď je na odkazu nahoře ) jedna možnost e-bay.. další v čechách?? a kdo to naprogramuje, většině z nás bude asi jedno čím :) a případně za kolik,, jinak dík každému kdo přispěl do diskuze, doufám, že jsem se nikoho nedotkl, pokud jo, tak snad to spraví panák skotský. chlat:

jo a pro Trundu,, jsme tu zašití, poněváč máme trauma z toho, že nemáme plnohodnotný vozy, ale jen poloauta bez střechy :D tudíž jsme stydlíni a zůstávame v ústraní,, :lol: :lol:

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » stř bře 13, 2013 20:04

Srabe :lol:

.... ne, jsem rád, že se nám tu komunita "stydlínů" rozrůstá..... konečně ty auta dostávají do rukou lidi, kteří je dokážou docenit ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

cembry

Příspěvek od cembry » stř bře 13, 2013 20:27

Ja nahodou pokukuju i do sousednich temat, ale jen sosam vedomosti a protoze nemam cim prispet, tak radsi moc neprojevuju hloubku svych neznalosti. :)
MGF 1.8 (na léto)Obrázek

roman_mg

Příspěvek od roman_mg » stř bře 13, 2013 22:13

To swizz :
Jo ale já jsem to našel jen v UK (pokud to je ono). Chtějí poslat DO, zpátky pošlou štekr do OBD (+staré DO) a po 30ti vteřinách je nové dálkové připárované k autu. Technicky je mi to asi zřejmé, ze starého DO vyčtou kódy nutné pro spárování, štekr je malý testbook, který pošle do ECU kódy nového DO a je to. Proto je ho nutné použít pro každou dálku nově naprogramovaný. A to zařízení se dá sehnat kde ? O kterém píšeš ? A jak se jmenuje ? :)

swizz

Příspěvek od swizz » stř bře 13, 2013 22:50

ne to neni ono, ja mel na mysli jak jsem uz napsal univerzalni programator klicu a diagnosticky pristroj, nazvy jsem uvedl nahore ;-)
ted docela frci T300. je to levny cinsky klon za ca. 120-140 dolacu i s dopravou, a zajimave na nem prave je, ze mimo naprogramovani DO, umi zjistit a zmenit EKA kod, a precte i chybove kody motoru u mems 1.9, coz jinak dokaze skutecne az na par vyjimek jen testbook... uz par tydnu premyslim jestli objednat, zatim to ale jeste nepotrebuji :-)
nejake info je mozno si precist napr. tady: http://www.mgfregister.org/forum/viewto ... =8&t=10113
MGF MKI prestavba na TF - prodano
MG ZT-T 190 MKI - zniceno
a kdyz poradne svezeni, tak MK Indy 520kg 140ps :twisted:

Odpovědět