Velmi slušná cena MG F
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Velmi slušná cena MG F
Lhaní rychloměru je hodně závislé na rozměru pneumatik. Na R25 nám taky dost kecá, kdyby se nasadily pneu s vyšším profilem, tak by se to srovnalo (ale zas by to nemuselo být podle TP => potenciální průšvih při nehodě).
Rozumim, diky za rady. Ceka me dost prace
Predevsim me zajima jak se to bude chovat po naplneni..

... no zrejme jsi to koupil dost narychlo a mozna jsi ani nemel cas se seznamit s tim, co koupe MGF znamena....
... zrovna tohle auto porizene za par kacek nemusi byt vyhra. Podvozekna MGF je natolik slozity mechanismus, ze pokud o neho nebylo po cely jeho zivot pecovano, tak to muze znamenat taky to, ze je po smrti.... a to, zes auto kupoval s prazdnyma mechama rozhodne dobry pristup k autu neznaci. Jak psal Roman, je potreba naplnit a uvidis, jestli si kapalinu udrzi. Urcite netesnosti se resit daji, ale pokud je problem v mechu, tak uz to celkem dost boli... proste je dobre se smirit s tim, ze auto bude vyzadovat investici minimalne takovou, jaka byla jeho kupni cena, aby z neho zas byl fesak. Ale to je v podstate obecny problem koupe ojeteho auta
Rozhodne vzkriseni stoji za to.... zkus si na netu najit nejake clanky o Hydragasu... snaz se pochopit jeho princip a kdyz se ti to podari, tak budes o to vic to auto milovat 
... zrovna tohle auto porizene za par kacek nemusi byt vyhra. Podvozekna MGF je natolik slozity mechanismus, ze pokud o neho nebylo po cely jeho zivot pecovano, tak to muze znamenat taky to, ze je po smrti.... a to, zes auto kupoval s prazdnyma mechama rozhodne dobry pristup k autu neznaci. Jak psal Roman, je potreba naplnit a uvidis, jestli si kapalinu udrzi. Urcite netesnosti se resit daji, ale pokud je problem v mechu, tak uz to celkem dost boli... proste je dobre se smirit s tim, ze auto bude vyzadovat investici minimalne takovou, jaka byla jeho kupni cena, aby z neho zas byl fesak. Ale to je v podstate obecny problem koupe ojeteho auta

Po naplnění budeš v 7 nebi
Hlavně zatáčky.
Jinak nemá smysl investovat na začátku do ničeho jiného než do podvozku. Pokud chceš jezdit. Pokud ne, potom do exteriéru. Jak jsem to počítal (kdyby byly mrtvé HG) tak do podvozku vrazíš (aby jsi byl spokojený) cca 1000-1200 liber. Takže Trunda to docela přesně odhadl.

Jinak nemá smysl investovat na začátku do ničeho jiného než do podvozku. Pokud chceš jezdit. Pokud ne, potom do exteriéru. Jak jsem to počítal (kdyby byly mrtvé HG) tak do podvozku vrazíš (aby jsi byl spokojený) cca 1000-1200 liber. Takže Trunda to docela přesně odhadl.

MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Chlapci, mel jsem Range Rovera P38 DSE.. Vim co jsou investice
Pravda o podvozku jsem nevedel nic (a ani prodavajici se nezminil), ale cena byla velmi dobra a i kdybych do toho dal jednou tolik, porad nejsem na cene slusne Z3 nebo Boxstera
Drzte palec 

Tak to pak joooo
.... bude supr, kdyz z autka zas bude fesak 

Z3 se v motoru 1.8 nedá s MGF srovnávat.
Je relativně líná, místa je v ní trošku víc, ale má motor vpředu. I když je to docela vyvážené.

MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Tohle auto jsem měl taky v merku, dokonce jsem už byl v kontaktu s prodávajícím, nezdálo se mi to jako průser a to jsem hodně opatrnej. Za tu cenu to je za hubku, měli být nové čepy, slída a celkem auto v kupě. Hydrogas majitel neřešil, ani nevěděl co to je. výměna za pruřiny a tlumiče není trága, vzhledem u nákupní ceně, mmj. kdy to čeká nás všechny s hydrogasem.Trunda píše:Tak to pak joooo.... bude supr, kdyz z autka zas bude fesak

Takže kolego ať to jezdí a dělá radost, každá hračka je investice, tak v klidu a hurá na sraz.

Postup pro maximalizaci radosti z jízdy ...
- nafoukat na nominální tlak a výšku (P-368/Z-363 při cca 20°C).
- všechny čepy a ložiska bez vůle.
- vymezení vůle v silentbloku axiálních táhel zadních ramen.
- nastavení geometrie - doporučuju digitální laserovou, kde auto stojí při seřizování na kolech - nejlepší výsledek. Dobré je rozhýbat na zadních tyčích anglické matky na seřizování sbíhavosti. Udělat geometrii OBOU náprav - zadní náprava má větší vliv na jízdní vlastnosti než přední.
Dodržet nominální výšky auta - má to zásadní vliv při nastavování geometrie. Když máte sníženou výšku, je nutné použít upravené hodnoty geometrie. Mívají v databázi hodnoty pro verzi Trophy, která je o 20mm nižší.
Zkoušel jsem různé kombinace nastavení, ale nejlepe se auto chová v továrním nastavení.
Druhá polovina úspěchu jsou pneumatiky .....
- nafoukat na nominální tlak a výšku (P-368/Z-363 při cca 20°C).
- všechny čepy a ložiska bez vůle.
- vymezení vůle v silentbloku axiálních táhel zadních ramen.
- nastavení geometrie - doporučuju digitální laserovou, kde auto stojí při seřizování na kolech - nejlepší výsledek. Dobré je rozhýbat na zadních tyčích anglické matky na seřizování sbíhavosti. Udělat geometrii OBOU náprav - zadní náprava má větší vliv na jízdní vlastnosti než přední.
Dodržet nominální výšky auta - má to zásadní vliv při nastavování geometrie. Když máte sníženou výšku, je nutné použít upravené hodnoty geometrie. Mívají v databázi hodnoty pro verzi Trophy, která je o 20mm nižší.
Zkoušel jsem různé kombinace nastavení, ale nejlepe se auto chová v továrním nastavení.
Druhá polovina úspěchu jsou pneumatiky .....
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
-
Plnění hydragasu profesionální plnící stanicí včetně odsátí původní degradované kapaliny, poradenství při koupi MGF/TF (diagnostika, měření laku, komplexní prohlídky), nové plachty pro stažené střechy, výroba snižovacích čepů pro MGF atd. Praha - Beroun - Plzeň 720 343 775
Tak ten inzerat se tam dlouhjo neohral
.... priznejte se, kdopak koupil? 

Rano jsem na to rozespale koukal, ale pak jsem se podival na ostatni inzeraty prodejce "anezka". Byly tam samy zajimavy veci - auta za moc pekny ceny, vsechno zadane dneska rano. To me trosku zarazilo, pac mi to smrdelo a ani jsem o tom nezacal premejslet. Navic chci kozeny sedacky a tohle je myslim nemelo...
-
Já se obávám, že takových prodejců je tam více, přesto cena byla pěkná:
Gusta má dobré ceny: http://auto.bazos.cz/inzerat/19110646/P ... oxster.php
Alexandr je taky podezřelý: http://auto.bazos.cz/inzerat/19106142/Porsche-911.php
Gusta má dobré ceny: http://auto.bazos.cz/inzerat/19110646/P ... oxster.php
Alexandr je taky podezřelý: http://auto.bazos.cz/inzerat/19106142/Porsche-911.php
Plnění hydragasu profesionální plnící stanicí včetně odsátí původní degradované kapaliny, poradenství při koupi MGF/TF (diagnostika, měření laku, komplexní prohlídky), nové plachty pro stažené střechy, výroba snižovacích čepů pro MGF atd. Praha - Beroun - Plzeň 720 343 775