Nejdříve jak jsem k Fku vůbec došel.
Už delší dobu jsem si chtěl pořídit nějaké zajímavé cabrio na letní projížďky, vybíral jsem mezi MGF, mazdou mx5 a MB SLK.
Vždy jsem měl "jiné" a neokoukané auta takže MG bylo stále tak nějak v popředí ale projel a vyzkoušel jsem si všechny adepty.
Po projetí SLK a MX5 už to vypadalo že koupím MX5, mazda je opravdu zábavná v zatáčkách a hodně hravá co se přetáčivosti týče ale pořád jsem se pral s tím že je na můj vkus příliš tuctová až jednoho dne jsem narazil na Fko 50km ode mě tak jsem se jel podívat i na něj.
Na místě byly trochu smíšené pocity. Auto čerstvý dovoz z německa, minimálně 2 roky neumyté a vypadalo jako by stálo někde pod stromy u silnice, po výměně baterie naskočilo na drc, vyvezlo se na prostor a vynikly další chyby pod nánosem prachu, mechu a bůhví čeho úplně matný lak, tuningové mřížky a zrezlý pravý práh a hrana zadní podběhu, ale po testovací jízdě jsem si řekl že i přes tyhle chyby to chci, že je to přesně to co hledám. Tak se usmlouvala pro mě velice zajímavá cena a Fko se vezlo domů.
Doma se pořádně umylo a následně během doby co se čekalo na značky se rozleštil lak a udělala základní udržba. S autem od té doby mám najeto cca 2000km a všechny s usměvem na tváři. Nelituji tohoto zpočátku nerozvážného kroku, koupit auto které X let stálo někde v prachu a špíně a bez historie.
Tak a zde nějaké fotky, první bez značek je vyfocené jak mělo auto přefouknuté měchy od nějakého kutila. naštěstí firma Auto HOS Jihlava se o podvozek perfektně a rychle postarala.