Pneu na MG F
Pneu na MG F
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat na jednu věc - zakoupil jsem MG F s VVC motroem, mám to zatím na německých papírech a snad to v dohledné době připravím na STKA a přihlásím, ale zarazila mně jedna věc - v originál papírech mám jen jeden rozměr pneumatik a to 185/55 r15 a všiml jsem si, že máte na autech vzadu širší rozměr a vepředu užší pneumatiky. Je možné to nějak legálně dořešit, abych mohl bez obav mít obuto také tak?
Díky za rady
chtěl bych se zeptat na jednu věc - zakoupil jsem MG F s VVC motroem, mám to zatím na německých papírech a snad to v dohledné době připravím na STKA a přihlásím, ale zarazila mně jedna věc - v originál papírech mám jen jeden rozměr pneumatik a to 185/55 r15 a všiml jsem si, že máte na autech vzadu širší rozměr a vepředu užší pneumatiky. Je možné to nějak legálně dořešit, abych mohl bez obav mít obuto také tak?
Díky za rady
Re: Pneu na MG F
Ahoj 
Tuším že širší zadní pneu bylo od nějakého ročníku. Dořešit zápis můžeš přes pana Stehlíka z helpreg.cz...
Tos koupil to eFko s tou pružinou místo měchu?

Tuším že širší zadní pneu bylo od nějakého ročníku. Dořešit zápis můžeš přes pana Stehlíka z helpreg.cz...
Tos koupil to eFko s tou pružinou místo měchu?
Ahoj Trundo,
mám toho stříbrnýho "nafťáka", co se tu řešil, je to rok 2001, kdy se to s těmi pneu měnilo samozřejmě netuším. Motor ještě na rozborku nešel, auto půjde k Zakarovi až bude mít čas, snad stihnu alespoň konec sezony
Jinak díky za radu, pána zkontaktuji.
mám toho stříbrnýho "nafťáka", co se tu řešil, je to rok 2001, kdy se to s těmi pneu měnilo samozřejmě netuším. Motor ještě na rozborku nešel, auto půjde k Zakarovi až bude mít čas, snad stihnu alespoň konec sezony

Jinak díky za radu, pána zkontaktuji.
-
Mam MGF 1998, koupene v cr a v TP mam rozmer 185/55 na predek a 205/50 na zadek klasicky, je to ale jedinej zapsanej rozmer takze jsem resil zapsani vetsich kol a staci kontaktovat Helpreg sro nebo pana Stehlika primo a na dobirku 1331kc ti zaslou vsechny rozmery, ktere je mozne pouzit. 

- - - MGF 1.8 2001 - - -
Aha tak to je jine auto....
To britishopen: Moc díky za radu, tohle bych měl tedy narozdíl od mechanických věcí zvládnout v pohodě sám 

205/50/15 byly vzadu od počátku.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Které mg jsi koupil, to tmavě šedé za 38tis?
Stříbrné za 27 tis., taky se tu inzerovalo. Nicméně jsem koupil vědomě zajíce v pytli, tak se uvidí. Snad to nebude jen na díly. To ukáže až rozborka u Zakara, zatím to stojí pod plachtou ve stání a čeká...
Diky za pana Stehlika. Taky ho budu kontaktovat.
Já si taky dovez TF z Německa, při dovozový STK jsem jim ukázal příručku, kde jsou rozměry všech 15" a 16", (v německém TP byly jen 14",) a řek jsem jim, že na tom mám origo 16 a chci je dopsat, normálně mi je na základě příručky dopsali 

MG TF 135 04 Cool blue (Tiffany)
Tohle by mělo jít i přímo na úřadu. Ale záleží úředník od úředníka.
S příručkou by to bylo asi dobré vyzkoušet, ale bohužel jsem ji k vozu neobdržel. Nevím, jestli by nějaká vytištěná kopie obstála.
Jo, to je opět na libovůli úředníka....
Chcel by som sa spýtať, čo by ste mi odporučili ako letné pneu. Ide o MG F 1.8 88kW, rozmer 185/55 R15 a 205/50 R15. Nejak sa neviem rozhodnúť. Čo som pozeral, tak váhový index by mal byť 83 ale nejak neviem nájsť pneu s takým indexom. Rýchlostný index V. Aspoň tak som našiel na nete. V techničáku mám len rozmer bez indexov.