A to ti našeptal kdo?

PG1 na R620Ti bylo skoro spotřební zboží

..... ale zcela zbytečně, protože ložiska se dala koupit na PG1 celkem snadno, navíc diferáková ložiska, která odcházela nejčastěji, jsou zcela běžná ložiska 6208.
Ale je pravda, že s méně kroutícími se motory se ložiska rozpadala méně často.
Každopádně, když tam dáš samosvor, tak diferáková ložiska dostávají větší záhul a klec se rozpadnout může. Navíc, když jsi tam dával ten samosvor, vymezoval jsi axiální vůli? Oficiálně se to dělá pomocí segerovek s různou tloušťkou, která je na jedné straně výstupu diferáku. Ale já to vymezil pomocí nerezových vymezovacích podložek, které jsem si nakoupil za pár kaček v různých tloušťkách zde
https://www.mateza.cz/e-shop/ostatni-pr ... vymezovaci v průměru ložiska. Sedlo to tam luxusně a myslím si, že to nebude mít vadu
Jinak v ložiskárně jsem rozvedl s chlapíkem konverzaci na to téma, proč se v převodovce mění ložiska s plastovou klecí za ložiska s klecí plechovou. Všude se roky diskutuje jen o tom, že super, víc to vydrží, může být mírně vyšší hlučnost a jinak nic. Jenže chlapík mě upozornil na dost zásadní věc, proč se do převodovek dávají ložiska s plastovou klecí. Je to prosté - proto, že když se ložisko rozmyslí umřít, tak plastová klec se v převodovce rozemele a nic se ústrojí nestane. Kdežto kdyby se rozpadla ta plechová, tak je po převodovce.
Takže navrhuji převodovku rozebrat, vyndat oba stromečky, zpátečku a kouknout na stav ložisek. Nejčastěji se rozpadají diferáková ložiska a vstupní.