Ahoj pánové,
mám takový problém. Táta si koupil MGF a loni mu z chladiče vytekla všechna voda, samozřejmě začal vařit. Problém byl, že celou dobu ručička ukazatele vody byla na polovině. Chladič jsme loni zalátali takovou tou sračkou co se sype do vody s tím, že ho letos vyměníme. Nějakou dobu to drželo a když jel táta ke mě, že to vyměníme tak to znova někde proteklo a stejná situace. Z motoru šla pára voda nikde a teploměr na půlce. Chladič byl fakt ve špatnym stavu. Koupil jsem nový už ho mám vyměněný, ale jsem nervozní z toho, že neukazuje spravně ta teplota. Myslel jsem, že koupím nové čislo teploty, ale nejsem si jistej který, prosím o radu. Jo a zapoměl jsem, že mám pocit, že ventilátor na chladiči se nespouští
strana 26 a nevím jestli čidlo 33 nebo 36
https://www.angloparts.com/pdf_catalogu ... alogue.pdf
Předem díky za rady
Teplota vody
Re: Teplota vody
Možná ukazuje dobře, půlka = zhruba 100°C a pokud je systém netěsný, vyšší teploty ani nelze dosáhnout , protože voda začne hned vřít. Navíc, když uteče voda, hned jsou čidla na suchu - teda vlastně v páře.
Pro jistotu můžeš zkusit místo čidla na teploměr (s jedním drátem) dát mezi kostru a ten drát rezistor odpovídající hodnotě 120°C (hodnoty tu na fóru nebo v RAVE někde jsou) a podívat se na ukazatel, jestli ukazuje více než polovinu a zkontrolovat čidlo ohmmetrem, jestli ukazuje správné hodnoty odporu při různých teplotách. Ventilátor se kontroluje jednoduše - odpojíš čidlo pro ŘJ (se dvěma dráty) za chodu motoru a ventilátor se rozběhne.
Pro jistotu můžeš zkusit místo čidla na teploměr (s jedním drátem) dát mezi kostru a ten drát rezistor odpovídající hodnotě 120°C (hodnoty tu na fóru nebo v RAVE někde jsou) a podívat se na ukazatel, jestli ukazuje více než polovinu a zkontrolovat čidlo ohmmetrem, jestli ukazuje správné hodnoty odporu při různých teplotách. Ventilátor se kontroluje jednoduše - odpojíš čidlo pro ŘJ (se dvěma dráty) za chodu motoru a ventilátor se rozběhne.
díky za typ, to zkusím. jsem zvědav. Jinak je to čidlo stejné jako z nějakého rovera? Z českých prodejců ho nikdo nemá skladem a zítra jedu na dovču tak kdyby se to krylo s jiným modelem tak bych si to koupil sebou a případně ho vyměnil na dovče.
Většina prodejců MG nevede, tak zkus kdyžtak z Rovera se stejným motorem.
jo to me taky napaslo a poradil by jsi mi který má stejný motor? v roverech a MG se nevyznam.
Pokud máš motor 88kW, je kód motoru 18K4F - stejný je v Roverech 45 a 75, takže zadáš třeba Rover 45 a pak většinou musíš vybrat motor, tak vybereš 18K4F.
Pokud máš motor s výkonem 107kW - kód motoru 18K4K, hledej pod Roverem 218 VI.
Pokud máš motor s výkonem 107kW - kód motoru 18K4K, hledej pod Roverem 218 VI.