Senzor polohy škrtící klapky
Senzor polohy škrtící klapky
Zdravím,
měl bych prosím takovou prosbu. Po zakoupení MG ZR 160 auto houpe v otáčkách a jde špatně za plynem. Po napojení na diagnostiku jsem zjistil, že při plně otevřené klapce senzor hlásí otevření někdy na 40% někdy dokonce jen na 14%. Veškeré pátrání mě dovedlo k senzoru škrtící klapky se sériovým číslem mjc100021. Chtěl bych se zeptat, našel by se někdo, kdo má doma tento senzor a případně by ho prodal? Našel jsem jich na internetu několik, ale vše v zahraničí a byl bych přeci jen radši kdyby to měl někdo třeba z klubu.
Odkaz na obrázek: http://i812.photobucket.com/albums/zz50 ... 31b535.jpg
Díky moc Michal
měl bych prosím takovou prosbu. Po zakoupení MG ZR 160 auto houpe v otáčkách a jde špatně za plynem. Po napojení na diagnostiku jsem zjistil, že při plně otevřené klapce senzor hlásí otevření někdy na 40% někdy dokonce jen na 14%. Veškeré pátrání mě dovedlo k senzoru škrtící klapky se sériovým číslem mjc100021. Chtěl bych se zeptat, našel by se někdo, kdo má doma tento senzor a případně by ho prodal? Našel jsem jich na internetu několik, ale vše v zahraničí a byl bych přeci jen radši kdyby to měl někdo třeba z klubu.
Odkaz na obrázek: http://i812.photobucket.com/albums/zz50 ... 31b535.jpg
Díky moc Michal
Re: Senzor polohy škrtící klapky
Vítej 
Senzor by měl pasovat z klapky kteréhokoli benzínového Roveru s K-Series motorem.

Senzor by měl pasovat z klapky kteréhokoli benzínového Roveru s K-Series motorem.
Jinak kdyby to pak ještě někoho zajímalo, tak sám jsem ten potenciometr scháněl už několikrát, snad na všech roverech kolem mě už postupně odešel, tak jsem měl nouzi a vypátral jsem tohle:
https://www.aliexpress.com/item/Wabash- ... 0.0.SOlqY6
Dva jsem koupil, jeden jsem už použil, byla nutná úprava kdy jsem zvětšil jen otvory pro šrouby abych jej mohl lehce pootočit do správné polohy na nulové pozici, ale jinak sedí a už tak rok funguje. Takže za necelých 350 i s poštovným to beru jako použitelnej kup když jich je na okolních vrakáčích nedostatek
A jak se už psalo, je vlastně stejnej na všech benzínovejch roverech.
https://www.aliexpress.com/item/Wabash- ... 0.0.SOlqY6
Dva jsem koupil, jeden jsem už použil, byla nutná úprava kdy jsem zvětšil jen otvory pro šrouby abych jej mohl lehce pootočit do správné polohy na nulové pozici, ale jinak sedí a už tak rok funguje. Takže za necelých 350 i s poštovným to beru jako použitelnej kup když jich je na okolních vrakáčích nedostatek

-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Ja jich mam starsich dostatek 

Jé, kluci, já si tu vlastně odpověděl na problém na svém autě 
Jinak v tomhle případě je už dost velkým problémem to, že auto má namontovanou jakousi mega klapku, takže i když diagnostika ukazuje, že je klapka na 50%, tak ve skutečnosti je otevřená díky velkému průměru na původních originálních 100%, tedy jednotka z toho bude pěkně pomatená. A bude zanesený volnoběžný ventil a proto otáčky houpou
Velká klapka generuje víc problémů (např. škubání), takže místo ní půjde originální.

Jinak v tomhle případě je už dost velkým problémem to, že auto má namontovanou jakousi mega klapku, takže i když diagnostika ukazuje, že je klapka na 50%, tak ve skutečnosti je otevřená díky velkému průměru na původních originálních 100%, tedy jednotka z toho bude pěkně pomatená. A bude zanesený volnoběžný ventil a proto otáčky houpou

Velká klapka generuje víc problémů (např. škubání), takže místo ní půjde originální.
-
Ne... jako fakt pěkně je tam převařená příruba a daná jakási neoriginální klapka. Zatím to nemám změřené, ale odhaduji tak 60mm. Sodoma gomora
Ale asi to úplně rušit nebudu a jen vyrobím redukci na origo klapku. Tedy pokud se nám to třeba nějak nepodaří odladit
Jen musíš pořídit nějaký rozumný testbook 

-
Hlinikove sani asi mam a myslel jsem zda mas i orogo klapku co tam byla puvodne
Nemám... tedy mám jen tu na Kupéčku. Já to zatím zkusím jen nějak nabastlit, abych vyzkoušel, jestli ty problémy jsou skutečně tou klapkou a podle toho uvidím co budu dál potřebovat. Brácha to má zatím všechno změřit, tedy tu současnou přírubu a namodelovat a vytisknout na 3D tiskárně redukci na origo klapku.... a uvidím. Kdyžtak jasan vím, že u tebe pořídím, co bude třeba 

Zdravím nemáte někdo doma čidlo polohy škrtící klapky ?? Někdo poblíž moravskoslezského kraje
MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
-
Mam muzu poslat