No jasné.... i tak to pořád není tak zlé. Na MGF to asi pořád může být v poho, ale jako varianta v kombinaci s pružinami a na auto, s kterým chceš jezdit i v zimě v soli, to prostě není.... sic to může fungovat fajn, tak životnost to má chabou a po první zimě to děsně ohnije.
Takže hledám střední cestu.... tu tato nabídka je ale taková nedomyšlená a borec z dmgrs to neumí obchodně úplně domyslet. Chápu a cením si toho, že určitě nebylo snadné jakéhokoli výrobce ukecat k tomu, aby udělal malou sérii tlumičů dle originálu. Ale kurnik musí mu být jasné, že buď to chce někdo do auta, s kterým se běžně jezdí a pak je potřeba hledět i na kvalitu, o které se tu prostě dá pochybovat. Nebo tomu musí být poplatná cena. Nebo to chce někdo na auto pro radost, ale pak si za ty prachy koupí GAZy....
Však se mu taky po tom moc nezaprášilo..... a nedivím se.
Já tam mám pořád původní tlumiče, nějaké roky zpátky jsem je nechal testnout a nebyly na tom zle. A pořád mám pocit, že nejsou mrtvé a něco dělají, sic suproška to asi není. Ale za ty peníze to raději seženu někde tlumiče na R25 v nějaké té sport variantě, což asi fungovat bude, teoreticky už tam i zdvih byl omezený tak, že by v tom ZR pružiny neměly čvachtat, no a peču na to....
Právě se ZRem je ta potíž, že má pružiny s menším rozsahem a nešly na to dát ty univerzální tlumiče pro R25, protože ty mají větší rozsah.
Rozumím tomu, že dnes už asi takové auto má málo kdo na denní ježdění a že už jsem ojedinělý úchyl. Ale doba je zlá a víc a víc není na výběr nic jiného, než si denně užívat tyto staré plečky, které ale funkčně a emočně dávají to, co opravdu člověk potřebuje