Tu vložku do filtrboxu jsem málem objednával, ale ty diskuze kolem toho jsou takové..... no.... anglické

Budeš se divit, ale není to tak. Některé ZR 105 měli ventilované kotouče. I Zakar mi to potvrdil. Dokonce říkal, že viděl ZRko 105 s neventilovanými, ale Rover 25 1.4 8V s ventilovanými. Sám prý neví jak to rozlišovali, ale každopádně by na 105ku měli jít taky
Ty hele Luky, ale s tím teplem jsem o tom už dávno uvažoval, jen nevím jak to udělat. Samozřejmě jsem si vědom toho, že vzduch, ať už je sebestudenější je k prdu, když se to ohřeje v tom intake air boxu, který se zahřívá motorem. nepochopil jsem, proč to udělali takhle splašeně, ale uvažoval jsem jak to co neúčiněji odstínit, protože to by mělo právě způsobit ten největší růst. Začal jsem sice, termopásky na svody byl první krok k odstínění tepla z motorového prostoru a chtěl jsem pokračovat odstíněním tepla u nasávací hadice, ale pak jsem rozmýšlel co dál a nějak mě nic nenapadlo. I když dáš termoizolační podložku, pořád tam bude víc tepla než abys poznal masivní rozdíl. Dokonce mě napadla instalace malého ventilátoru 12V, který by intake air box ochlazoval z venčí, ale účinností si nejsem úplně jistý.Trunda píše: ↑čtv kvě 31, 2018 22:34Možná ty Mintexy fakt zkusím taky.... EBC asi zas tak nutně nepotřebuju, o čemž jsem uvažoval víc.
Tu vložku do filtrboxu jsem málem objednával, ale ty diskuze kolem toho jsou takové..... no.... anglickéVšichni chytří jak rádia, ale změřit to nikdo nezměří. Našel jsem měřený test z jiného auta a tam vyhrálo KN. Ale ty rozdíly byly fakt směšný. Já jsem laboroval s různým poskládáním sání, jako origo box, box s trubkou a otevřený filtr a rozdíl tam ani pocitově nebyl žádný. Důležitější jsem očekával měření teploty v sání a to mě dojalo nejvíc, protože bylo úplně jedno, jestli tam byl sportovní filtr, který cucal vzduch od motoru, nebo filtr box s trubkou mimo teplo. To, co to zabíjí, je totiž to masivní hliníkové sání, které se nahřeje od motoru a hezky to pak stíhá ohřívat nasávaný vzduch. Takže zatím asi peču na filtr a zkusím koupit termoizolační podložku pod sání a pohrát si s odstíněním sálavého tepla.
Ale je to tak. ZR 105 melo podle vsech dostupnych zdroju jako zaklad 262 plne kotouce a do tech 262 chlazene nenarves, musis vymenit brzdice.
Hele upřímně, nevim, říkám ti to, comi řekl Zakar. Jak velké zkušenosti s tím má on je asi jasný. U běžné 105ky s plnýma je max. tlouštka kotouče do 13mm, tyhle mají 21mm, takže to dává za pravdu tobě, ale jak říkáš, budu upozorňovat na to, že u 105ky je třeba vědět, co tam je.stilg píše: ↑pát čer 01, 2018 11:26Ale je to tak. ZR 105 melo podle vsech dostupnych zdroju jako zaklad 262 plne kotouce a do tech 262 chlazene nenarves, musis vymenit brzdice.
To, ze jsou vyjimky je vic nez pravdepodobne, ale to nic na obecne pravde nemeni. Pak druha vec je, ze dost lidi to prehodi / upgraduje. Takze videt je mozne ledacos.
Jenom tedy rikam, ze pokud by to nekdo chtel na 105ku, tak at si dobre zkontroluje co tam ma, protoze naprosta vetsina 105 chlazene nema.
Vetsi hokej je v brzdach na DERVech, pac 100ka by mela typicky mit setup 105ky s bubnama vzadu a 115ka setup 120ky. Ale tohle uz udajne je opravdu dost casto jinak.
Nakonec jsem vzal ty cos mi doporučil, ale z jiného obchodu...měli je o skoro 250Kč levnějšíTrunda píše: ↑čtv kvě 31, 2018 14:05Dej pak vědět, jestli ty Mintexy jsou ok...
Já mám ATE kotouče a desky a je to hnus, velebnosti. Už jednou jsem tuhle kombinaci proklínal a musel jsem se spálit po druhé. Trošičku se zahřejou a jsou jakš takš, ale jak se zahřejou o něco víc, tak jsou na zabití. Stejně jako studené. Mírně pomohlo je usmažit na okruhu, kde jsem nejprv pár zatáček projel rovně, jak byly přehřátý, ale i když si to po vychladnutí pak sedlo, tak je to pořád na můj vkus bída i do normálního provozu. Kotouče budou dobré, ty si chválí všude a osvědčená je kombinace s EBC deskama, ale ATE desky prostě neumí.
Takže kotouče vezmi klidně tyto https://www.profidily.cz/brzdovy-kotouc ... 77183.html
No to doufám, ale přišlo to v zabalený originální krabici ATE a na lemu těch disků je i nápis, kde je ATE taky takže snad nemám fejky
Volal jsem si i s Mirdou, taky neví. Kabeláž to být může, dočetl jsem se ne jednom anglickém fóru, že některý ze snímačů může mít navlhlý konektor, pak to dělá blbosti. Taky by to mohl být ten snímač tlaku, jelikož v kolonách při popojíždění se mi to stále přehřívá (ručička jde až do 3/4 a pak teprve se spustí druhý ventilátor - asi vadný termistor na ventilátoru) což může způsobovat, že vlivem kontaktu se sacím boxem a také sálavého tepla zkrátka zase odešel. A mnoho dalších věcí. Kabeláž jsem už kontroloval a nic jsem na ní nenašel, nemělo to žádný vliv. Holt to budu muset zkoumat.