Sundání svodu ZR 160
Sundání svodu ZR 160
Zdravim, mám dotaz na to jak sundavate svody na zrku, pustil jsem se do sundání svodu protoze potřebují povarit, ale furt narážím na napravnici...myslíte ze by stačily povolit 4x sruby na napravnici ať jí dostanu kousek dolů nebo musí jít komplet dolů ?? A nedíval jsem se kde je uchycen chladič ale asi na napravnici že ??
MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Re: Sundání svodu ZR 160
Na nápravnici ty čtyři šrouby povolit, tak to klesne trošku dolů, ale nejsem si jistý, že dostatečně. Hlavně se ti to tam pak bude blbě vracet a budeš riskovat stržený závit. Ale klidně to zkus. Je tam hodně dlouhý závit. Já vždy oddělávám i tyče z ramen. Za pět minut to máš dole...
Chladič není připevněný k nápravnici. Má misky přivařené na "brejlích".
Chladič není připevněný k nápravnici. Má misky přivařené na "brejlích".
Eh... popisujes to nejak zbytecne komplikovane.
Je to nejakej patek co jsem se hrabal ve 160ce, ale svody to ma dvojdilny, Parohy 4-2 a downpipe 2 co se za motorem spojuje v 1 a jde do katu.
Lehni pod auto, odmontuj tech 6 sroubu co je na pruribe 4-2 rohu s 2-1 downpipe. odsroubuj matky na hlave co drzi svody, a ... no maximalne jeste odmontuj z vanu motoru spodni uchyt motoru, at muzes trochu kejvat motorem a nahnout si ho, a proste je sundej.
EDIT: Jo tobe jde o ten druhej dil s katem?
Je to nejakej patek co jsem se hrabal ve 160ce, ale svody to ma dvojdilny, Parohy 4-2 a downpipe 2 co se za motorem spojuje v 1 a jde do katu.
Lehni pod auto, odmontuj tech 6 sroubu co je na pruribe 4-2 rohu s 2-1 downpipe. odsroubuj matky na hlave co drzi svody, a ... no maximalne jeste odmontuj z vanu motoru spodni uchyt motoru, at muzes trochu kejvat motorem a nahnout si ho, a proste je sundej.
EDIT: Jo tobe jde o ten druhej dil s katem?
Díky za rychlou odpověď
no uvažuju že to zkusím tak na prasaka a uvidím
moc tam neschází a jinak svody mám 4-2-1 nerezové takze zadne rozpůlení se nedeje, i když by to bylo jednoduchši 

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Jinak vrchní držák motoru mám povoleny a napadlo me povolit i spodní ať můžu s motorem kousek do zadu ale nevím kolik by mě to pustilo
MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Jo tak. Ja vychazel z predpokladu oem svodu. Jak tam vlezou nebo nevlezou nejake aftermarket to se bude strasne lisit, dle toho jak sou udelane radiusy ....
Tak to bych nic mocneresil, proste odmontuj tyce od spodnich ramen,
Oznac si idealne pozici predniho crossmemberu na spodku auta, ono je mozne ho kousek sibat, tak at to trefis zpet v ramci moznosti, a sundej ho i s tycema, 4 srouby zadna veda.
Tak to bych nic mocneresil, proste odmontuj tyce od spodnich ramen,
Oznac si idealne pozici predniho crossmemberu na spodku auta, ono je mozne ho kousek sibat, tak at to trefis zpet v ramci moznosti, a sundej ho i s tycema, 4 srouby zadna veda.
Jj zítra se na to vrhnu, jinak auto míval Ramses takže se dá i dohledat jaké svody tam jsou na druhém roverclub fóru 
Podle všeho by to měly být janspeed

Podle všeho by to měly být janspeed
MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Aha
Tak se přeci jen auto opět vrátilo sem 
Jj, jsou tam Janspeed svody. Co s nimi máš za problém? Potřebuješ tam vrátit kat?
Co nastavitelný tlumiče? Ještě tlumičují?

Jj, jsou tam Janspeed svody. Co s nimi máš za problém? Potřebuješ tam vrátit kat?

Co nastavitelný tlumiče? Ještě tlumičují?
Fuci to kolem sváru
jinak cat už mám daný náhradu highflow Magnum a na emisích fungoval, i když potřeboval více času než začal jet jak má ale to může dělat i netěsný výfuk
no tlumice jsou v klidu akorát zadni už chytly lišku tak chci udělat repas pokud půjde a jinak bych to viděl na Gazy jak jsme se bavili 

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Oukej oukej 
Hele.... já jsem se teď trošku s těmi tlumiči umravnil. Mluvil jsem o tom s hromadou lidí, mechaniky, lidmi co staví závodní auta apod. a všichni do jednoho mě odrazovali od toho kupovat celostavitelné coilovery. Že to vždycky bude mnohem tvrdší, než je zdrávo. Samozřejmě je to otázka, protože originální ZR setup je sám o sobě nesmysl a třeba v tomhle případě by to bylo naopak
.... bohužel jsem ale nikde nenašel nikoho, kdo by mi byl schopný dát opravdu seriózní referenci na GAZy na ZRu. Všichni ti Angláni to řeší jen v kontextu snížení, nebo ovladatelnosti, ale nikdo se nezmiňuje o tom, že by to neovlivnilo komfort. Navíc jejich a naše silnice... Já bych to chtěl v případě, že střední nastavení bude cca jak origo a tak bude možnost to udělat měkčí a tužší.
Navíc co jsem dozadu nabastlil měkčí pružiny, tak se čitelnost zadní nápravy a komfort zlepšil.

Hele.... já jsem se teď trošku s těmi tlumiči umravnil. Mluvil jsem o tom s hromadou lidí, mechaniky, lidmi co staví závodní auta apod. a všichni do jednoho mě odrazovali od toho kupovat celostavitelné coilovery. Že to vždycky bude mnohem tvrdší, než je zdrávo. Samozřejmě je to otázka, protože originální ZR setup je sám o sobě nesmysl a třeba v tomhle případě by to bylo naopak

Navíc co jsem dozadu nabastlil měkčí pružiny, tak se čitelnost zadní nápravy a komfort zlepšil.
No já právě chtěl sehnat zase KONI pokud by nešly zrepasovat ty co mám ted na autě, ale KONI už pomalu nejdou ani sehnat a za stejnou cenu možná i levněji bych mohl mit GAZY...Originál tlumiče se už na rimmeru sehnat nedají tak jsem hledal něco jiného právě a zase ty gazy se mi líbí že jsou výškově stavitelné... žádný lowrider nechci, ale trošku bych to dal dolů
Jinak nad hlučnější VVC auto jede jak drak
dostává udržbu jak se má 

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Hlásím se po nějaké době, že oprava je hotova..Nakonec šla nápravnice dolů a hned bylo dost místa
Přikládám i pár fotek jak to bylo rublé ale zapomněl jsem to už vyfotit jak se to zavařilo
a poslední fotka je z roku 2018 na slalomu ve valmezu 

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Teda ale já měl za to, že Janspeed svody jsou nerez a jak je takto vidím, tak to tedy žádná hitparáda není. Zajímavé.... mám Janspeed XPower zadní díl a krom nesmyslu v tom, že to má obyč. ocelovou přírubu, tak je to dokonalé dílo.
Slalom ve Valmezu... co to za akci, že to mám za kopcem a nevím o tem?
Slalom ve Valmezu... co to za akci, že to mám za kopcem a nevím o tem?

-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
To nebudou Janspeed svody ja je mam z Lotusu a jsou uplne jinak tvatovane a nejsou jen na LOTUS ale na K serii
Na tom vrchu byly ještě omotávky takže jsou tam pěkné trubky, ale níže to je začubané od oleje
řešilo se to tady a psal to myslím dartvarle nebo nak tak že mu teče olej z motoru a kypalo to na svody....Jinak olej tekl přes gufero na vačce takže jak sem dělal rozvody tak jsem ho vyloupnul dl nové a je po problému
Jinak olej tama tekl, protože bývalý majitel tam nalil až moc oleje
sice bylo pěkné že nešlo slyšet cvakání VVC, ale upouštěl jsem skoro litr oleje.... Pak konečně auto jelo jak má
jak byl přetlakovaný motor tak odspod sice trhal ale jak se dostal do otáček tak umíral
Jinak slalom se jezdí na lešné a jmenuje se valašsky slalom

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2