Koupím MG ZR
Koupím MG ZR
Tak to zkusím alespoň tady. Měl jsem vyhlédnutý krásný a zachovalý kousek, MG ZR 105, ale než jsem se pro něj stačil dopravit (a sehnat potřebné peníze samozřejmě), někdo byl rychlejší a vyfoukl mi ho 2 dny před nákupem. Moje chyba, že jsem ho nerezervoval no, ale jelikož už jsem prostě značce MG propadl, rád bych tedy sehnal jiné, pokud by tu někdo věděl. Z rajchu to tahat nechci, nemám jak bych to udělal. Tudíž prosím o nabídky, zkušenosti atd. Děkuji 

Re: Koupím MG ZR
Tedy, ještě doplním. Měl bych možnost koupit MG ZR 1.8 VVC ve žluté barvě, ale... problém je, že hlava válce je na repas (dotyčný při sestavování motoru jaksi opoměl nasadit řemen rozvodu), vyměnit válec i s pístem a ojnicí, všechny ventily u toho válce (ostatní válce i ventily jsou v pořádku, odnesl to pouze jeden) a potom tedy celkové seřízení motoru. Ovšem další věc je to, že vpředumá udělané xenony, obě sedačky sportovní, výfuk na zakázku se sportovním kat. Střední tlumič vynechal, zadní světla jsou LED a u jednoho jedna půlka nedosvěcuje a jiné drobnosti. Nevím co z toho by mi mohlo projít technickou...
Vítej 
Tak do toho bych nešel... to by to auto muselo být skoro zadarmo, aby ty nervy s vychytáním všech hrůz, co tam kdo před tím napáchal, za to stály... co to červené ZRo, co se teď nabízí zde v inzerci?

Tak do toho bych nešel... to by to auto muselo být skoro zadarmo, aby ty nervy s vychytáním všech hrůz, co tam kdo před tím napáchal, za to stály... co to červené ZRo, co se teď nabízí zde v inzerci?
Děkuji za uvítání 
Kde? Viděl jsem tu jeden inzerát na červené ZR, ale byl z roku 2012, takže patrně už dávno neaktuální

Kde? Viděl jsem tu jeden inzerát na červené ZR, ale byl z roku 2012, takže patrně už dávno neaktuální

Děkuji, už jsem kontaktoval
Tak snad se konečně zadaří, zatím byly s koupí jakéhokoliv ZR jen potíže 

Tak víš jak... jsou to víc jak deset let stará auta, tak natrefit na pěkný kousek je dost problém... navíc ZRa, potažmo Rover 25 není dvakrát odolný korozi, pokud se vše včas nepodchytí. V tomhle případě by mohlo být právě obrovským plusem to, že je z Itálie a koroze fakt nebude. To že jsou tam nějaké věci zničené slunkem, to až tak nebolí, protože ty půjdou snadno vyměnit.
Tak držím palce s dobrým výběrem
Jinak mírně intenzivnější klepotání tohohle motoru není nic fatálního. Nesmí to jít tedy z bloku. Je to daň za extra výkon díky sofistokovanému systému variabilního časování.
Tak držím palce s dobrým výběrem

Jasný, to chápu. Ale tohle klepání bylo až příliš kovové, zdálo se mi, že to dělají ventily, ale připisoval jsem to tomu, že to auto tam stálo už opravdu dlouho.
Vím jaký je problém sehnat takto "stará" auta ve slušném stavu. Jak to je s korozí u Roverů/MG jsem doteď nevěděl, takže děkuji za info. Každopádně o motorech řady K- series a systému VVC mám nastudováno a prozkoumáno tolik, že bych to mohl přednášet
I překlady a doplňky o MG ZR a K series motorech na wikipedii jsou moje díla
A právě proto, jak jsou vyrobené a udělané jsem si vybral tuhle značku 
Vím jaký je problém sehnat takto "stará" auta ve slušném stavu. Jak to je s korozí u Roverů/MG jsem doteď nevěděl, takže děkuji za info. Každopádně o motorech řady K- series a systému VVC mám nastudováno a prozkoumáno tolik, že bych to mohl přednášet

Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Tak tak, to je moje, můj překlad

Krom toho i toto... https://cs.wikipedia.org/wiki/MG_ZR
Viděl jsem to...každá snaha se cení a já si vážím takovéto práce.
Nicméně je tam několik nepřesností, nedostatků a chyb. Větších, či menších.
Chtělo by to vylepšit.
Nicméně je tam několik nepřesností, nedostatků a chyb. Větších, či menších.
Chtělo by to vylepšit.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
No šikula
Takže tys to teoreticky nastudoval bez toho, aniž bys ten motor fyzicky měl? 
Letmo tam vidím chybu "byly v rámci této spolupráce vytvořeny i motory 1,6 l a 1,8 l, které Honda také využívala ve svých modelech" - to jaksi není pravda

Letmo tam vidím chybu "byly v rámci této spolupráce vytvořeny i motory 1,6 l a 1,8 l, které Honda také využívala ve svých modelech" - to jaksi není pravda

Letmo to chyba je i není. Honda skutečně spolupracovala s Roverem na vývoji motorů. Otázkou je, nakolik jsou jejich tehdejší motory shodné. A navíc, ten článek je v podstatě přesným překladem anglického originálu. Pokud tedy máte ještě dodatečné informace nebo zpřesňující, tak sem s nimi, dá se na tom pracovat 
Přesně tak, studoval jsem ty motory kvůli tomu, abych se dozvěděl, co že vlastně je na nich tak zajímavého a proč dosahují takových parametrů, veskrze většinou vyšších než srovnatelná konkurence

Přesně tak, studoval jsem ty motory kvůli tomu, abych se dozvěděl, co že vlastně je na nich tak zajímavého a proč dosahují takových parametrů, veskrze většinou vyšších než srovnatelná konkurence

Nemůžu úplně vyvrátit to, že by Rover s Hondou tenhle motor nějak konzultoval, ale jinak s Hondou nemá nic společného a to ani po technické stránce. Je to zcela jiná koncepce, než kterou měla v té době Honda u svých motorů. A ani v tom anglickém originálu není to, že by Honda používala tento motor ve svých autech - to prostě a jednoduše není pravda, takže to z tama opravdu můžeš smazat
Honda používala pouze dieselový roveří dvoulitr, ale to je úplně jiný motor 
Nejfundovanější a asi i nejpravdivější informace najdeš na portálu aronline.co.uk https://www.google.cz/search?client=ope ... r+k+series ... píšou tam lidi, kteří ve fabrice pracovali, takže asi kecat nebudou

Nejfundovanější a asi i nejpravdivější informace najdeš na portálu aronline.co.uk https://www.google.cz/search?client=ope ... r+k+series ... píšou tam lidi, kteří ve fabrice pracovali, takže asi kecat nebudou

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A k čemu jsi dospěl