A tak jsem koupil MG ZS 180...
Re: A tak jsem koupil MG ZS 180...
Tak tahle slova musím jednoznačně potvrdit. Je to tak....
Ale mám pocit, že toto by mohlo být výjimečně auto v dobrém stavu https://auto.bazos.cz/inzerat/66179132/ ... -ZR160.php ..... jak říkám, z fotek velice těžko soudit, ale vzhledem k tomu, že na autě nevidím (jasně, kromě zadního dílu výfuku) žádné zásahy tuzera, dokonce i sání je originální, což je první, co ty hovada mění za teplosavé "sportovní" filtry.
Moje rada - nikdy nekupovat ZS/ZR kde je evidentní, že předchozí majitel byl nenechavý kutil.
Ale mám pocit, že toto by mohlo být výjimečně auto v dobrém stavu https://auto.bazos.cz/inzerat/66179132/ ... -ZR160.php ..... jak říkám, z fotek velice těžko soudit, ale vzhledem k tomu, že na autě nevidím (jasně, kromě zadního dílu výfuku) žádné zásahy tuzera, dokonce i sání je originální, což je první, co ty hovada mění za teplosavé "sportovní" filtry.
Moje rada - nikdy nekupovat ZS/ZR kde je evidentní, že předchozí majitel byl nenechavý kutil.
Tož já bych si taky raději připlatil za kvalitu. Jenže já jsem vždycky kupoval auto s odborníkem a samé dobré kusy. Uchlácholen zdánlivou vlastní schopností vybrat auto jsem jel pro ZS sám. No a jednak na autě sám nepoznám nic a druhak jsem nedal na pocit, který mě před podvodníčkem varoval. Tak jsem to schytal
Každopádně proč píšu: moje ZS už je zase přijato na milost. Zjistil jsem, že únik chladicí kapaliny byl způsoben pravděpodobně protékající expanzkou. Koupil jsem druhou a po dvou týdnech dynamického ježdění neubylo snad nic. Za odměnu dostane nový střední a koncový díl výfuku, který přijede z Anglie
Každopádně proč píšu: moje ZS už je zase přijato na milost. Zjistil jsem, že únik chladicí kapaliny byl způsoben pravděpodobně protékající expanzkou. Koupil jsem druhou a po dvou týdnech dynamického ježdění neubylo snad nic. Za odměnu dostane nový střední a koncový díl výfuku, který přijede z Anglie
MG ZS 180
No tak skvělá zpráva
Jo, to mi povídej... s nákupem auta mám teď taky čerstvou zkušenost a stejně jako ty, jsem se nákupu ujal sám. Myslel jsem si, jak to nemám pod kontrolou, ale doplatil jsem na nulovou zkušenost s finálním aktem. No, nulovou... Kupéčko jsem vlastně kupoval za doprovodu ženy, ale za 10 tis. už pak stav auta nemohl nijak překvapit. Pak jsem s kolegou v bazaru kupoval komisní SX4ku, ale tam to bylo o štěstí, že jsme natrefili na opravdu pěkný a průhledný kus. Ale tahle akce byla za úplně jiných okolností a ty jsem prostě nezvládl. Že byl prodávající !&@#!, o tom jaksi není pochyb, ale kdybych měl dokolečka nadávat, psát mu sprosté mejly, tak bych si nijak nepomohl. Bo bych si na tom chudákovi stejně ve finále nic nevzal. Když nic, tak jsem si jistý, že minimálně černé svědomí ho vyfackuje tak, že víckrát něco podobného nezopakuje. Beru to prostě tak, že to byla penězi draze zaplacená hodně velká porce zkušeností a primárně je to moje blbost, protože jsem to kupovat nemusel. Nezbývá než se k věci postavit čelem a vykřesat z toho maximum, tedy auto vzkřísit a dostat ho do stavu použitelnosti.
Tak to jen tak, jako že se umím vcítit a třeba můj způsob řešení podobné prekérní situace ti pomůže se z toho vyškrabat se ctí
Jo, to mi povídej... s nákupem auta mám teď taky čerstvou zkušenost a stejně jako ty, jsem se nákupu ujal sám. Myslel jsem si, jak to nemám pod kontrolou, ale doplatil jsem na nulovou zkušenost s finálním aktem. No, nulovou... Kupéčko jsem vlastně kupoval za doprovodu ženy, ale za 10 tis. už pak stav auta nemohl nijak překvapit. Pak jsem s kolegou v bazaru kupoval komisní SX4ku, ale tam to bylo o štěstí, že jsme natrefili na opravdu pěkný a průhledný kus. Ale tahle akce byla za úplně jiných okolností a ty jsem prostě nezvládl. Že byl prodávající !&@#!, o tom jaksi není pochyb, ale kdybych měl dokolečka nadávat, psát mu sprosté mejly, tak bych si nijak nepomohl. Bo bych si na tom chudákovi stejně ve finále nic nevzal. Když nic, tak jsem si jistý, že minimálně černé svědomí ho vyfackuje tak, že víckrát něco podobného nezopakuje. Beru to prostě tak, že to byla penězi draze zaplacená hodně velká porce zkušeností a primárně je to moje blbost, protože jsem to kupovat nemusel. Nezbývá než se k věci postavit čelem a vykřesat z toho maximum, tedy auto vzkřísit a dostat ho do stavu použitelnosti.
Tak to jen tak, jako že se umím vcítit a třeba můj způsob řešení podobné prekérní situace ti pomůže se z toho vyškrabat se ctí
Já to beru spíš tak, že když už si někdo koupÍ auto jako ZS /ZR /ZT a chce je provozovat "ekonomicky", nedá se to brát jinak než koníček do kterého číověku není líto občas hodit nějakou tu korunu, spoustu věcí si jako zábavu opravovat sám a nepočítat do toho vlastní čas. Ale u aut jsem spíš zastáncem toho, klidně koupit "střep" jen když bude mít dobrej základ a klíďo si raději všechno opravit sám než spoléhat při koupi na to že je to auto v pořádku. Samozřejmě že tomu musí odpovídat i cena. Hlavně ať to není nikde zhnilý, nikde nějak navalený a má to dobrý tlaky. Jestli to má vymlácenej podvozek, špatný brzdy, špinavej interiér a podobný lehce opravitelný drobnosti bych zbytečně za odpovídající cenu neřešil. Ve finále i to těsnění pod hlavou a rozvody je lepší si udělad nebo nechat udělat sám, protože jen tak má pak člověk jistotu že je to OK. Podobně jako u takové opravy jako jsou brzdy, destičky s kotoučema vymění skoro každej, ale lidí kteří si dají tu práci a vyčistěj pístky, namažou vodítka a dají nový prachovky když už to nedělají pro sebe je jako šafránu. A podle toho taky rádoby servisovaný prodávaný auta vypadaj. Člověk na to pak musí být opravdu odborník aby si na to pak udělal obrázek. Je to podobné jako s tím boxem sání, je lepší si to udělat pro sebe sám pořádně než spoléhat na to jak to někdo zprasil před tebou.
Máš pravdu... mě osobně by to tak nekakalo, že tam je fakt mrtě problémů, které teď musím dořešit (ale zatím se mi vše daří a je to vesměs jen otázka času, protože většinu dílů mám a umím hromadu věcí zrepasovat), ale co mě fakt štve, tak že jsem zaplatil za auto "ready for driving" a ve skutečnosti to byla troska ve všem, na co ses podíval.
A tak jsme si poplakali a tak zas trošku popojedem
Mimochodem, z toho seznamu to ZSo už asi vynechám... ty dvě už mi bohatě stačí Ale proti nim jsou ti další dva stařečci zlatícka
A tak jsme si poplakali a tak zas trošku popojedem
Mimochodem, z toho seznamu to ZSo už asi vynechám... ty dvě už mi bohatě stačí Ale proti nim jsou ti další dva stařečci zlatícka
Zdravím vespolek, konečně jsem sehnal světla pro MG a protože mám jako vždy štěstí, i přes dotčené ujišťování pana majitele, že světla jsou v perfektním stavu, jsem zjistil, že plastová objímka serva pro naklápění je pokřivená buď po pádu nebo po snaze o vylomení.
Napadlo mě plast nahřát a vyrovnat, je to dobrý nápad? Nebo zkřehne a praskne?
Napadlo mě plast nahřát a vyrovnat, je to dobrý nápad? Nebo zkřehne a praskne?
MG ZS 180
Za zkoušku to stojí...
Oukej, zkusím to. Servo je jinak vykřivené tak, že nejde zapojit do světla a tím pádem ani netěsní.
Jinak světla jsem koupil od tohoto prodejce, který mě několikrát ubezpečoval, že světla jsou v bezchybném stavu Po velké neochotě poslal fotky světel na email a na můj dotaz, proč je servo nakřivo řekl, že je v pořádku, že ho zasunul zpátky.
Zasunout samozřejmě nejde, protože zámek funguje jinak, což jsem ale zjistil až po rozborce a tak jsem jeho lež neodhalil.
Jinak světla jsem koupil od tohoto prodejce, který mě několikrát ubezpečoval, že světla jsou v bezchybném stavu Po velké neochotě poslal fotky světel na email a na můj dotaz, proč je servo nakřivo řekl, že je v pořádku, že ho zasunul zpátky.
Zasunout samozřejmě nejde, protože zámek funguje jinak, což jsem ale zjistil až po rozborce a tak jsem jeho lež neodhalil.
MG ZS 180
Hmm, tak světla už nemá, taky dobrý vědět Myslím, že pokus se zahříváním plastu je dobrej nápad, taky bych se o to pokusil stejným způsobem. Horkovzduškou a spíš déle nahřívat při nižší teplotě aby se to stačilo prohřát.
Tak mi pomalu umírají obě poloosy na vnitřních předních stranách. Můžete mi poradit, co mám pro mechanika koupit? Homokineťák a manžetu jsem na radu Trundy koupil pro dieselový Rover 400 a teď potřebuju navazující části, jenže je neumím najít.
A další dotaz: mám vytřískaný i silentblok pod motorem (viz foto pro jistotu), jenže pro něj na ebay nacházím jen vložky (nevím, jak se to správně jmenuje) Powerflex, které sice jsou, jestli jsem dobře pochopil, to nejlepší, ale pro mě zbytečně drahé. Existují nějaké malá i velká ve střední třídě?
A další dotaz: mám vytřískaný i silentblok pod motorem (viz foto pro jistotu), jenže pro něj na ebay nacházím jen vložky (nevím, jak se to správně jmenuje) Powerflex, které sice jsou, jestli jsem dobře pochopil, to nejlepší, ale pro mě zbytečně drahé. Existují nějaké malá i velká ve střední třídě?
MG ZS 180
S tím silentblokem.... já to dělám tak, že když není vysloveně poškozený, ale jen ožužlaný a má vůli, tak vystřihnu pruh měděného plechu a vyvložkuju to tím. Je to sice z nouze ctnost, ale funguje to
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo riznout a svarit na mensi prumer
Hm, do toho se pouštět nebudu - nejsem automechanik, nemám zázemí. A když už měním, chci za nové pokud možno, takže počkám na nový silentblok.
Jinak mám nějaký problém s řazením ze čtverky na trojku a z dvojky na trojku. Pomalu to jde, ale když řadím rychle, jde to skoro vždycky přes zuby. Jiné rychlosti jsou ok. Spojka i s ovládáním je rok dva stará. Nemáte představu o co jde?
Jinak mám nějaký problém s řazením ze čtverky na trojku a z dvojky na trojku. Pomalu to jde, ale když řadím rychle, jde to skoro vždycky přes zuby. Jiné rychlosti jsou ok. Spojka i s ovládáním je rok dva stará. Nemáte představu o co jde?
MG ZS 180
pokud to není spojkou, odcházejí synchrony v převodovce. Někdy k tomu přispěje nevhodný převodový olej.
Přesně tak.... začni výměnou oleje.