rád bych se podělil o své nové odrážedlo, kterým jsem nahradil Pežota 206. Už jsem tu řešil pár počátečních problémů, nicméně nebylo to nic strašného.
Dříve jsem míval R400 2.0diesel, ale vzhledem ke krátkým trasám jsem byl nucen auto prodat a pořídit Daewoo Tico. Kdo si chce zamilovat MHD, doporučuju se projet v Ticu - natankoval jsem jednou a pak prodal. Další byl Peugeot 206, který už byl o kus lepší, popravdě si nemužu stěžovat, servis potřeba byl, ale celkový dojem je fajn. Jenže srovnávat s Roverem a jeho "duchem Anglie" se nedá.
Prvně jsem pokukoval po R75, velice se mi to auto líbilo, jedno jsem si vyhlídl. (shodou okolností je tu na bazaru: viewtopic.php?f=19&t=10984 )
Na auto jsem se byl podívat, ale nakonec jsem od pána vzal jeho druhé auto MG ZS 1.8benzín. Bylo to těžké rozohodování, obě auta byla v solidním stavu vzhledem k letům.
K autu jsem dostal sadu zimních kol, stejné jako letní na foto, s překvapivě dobrým vzorkem

Na autě byly tyto závady:
<pro evidenci si dopisuji>
Nefunkční panel hodin - vyměněno (1.11.18)
špatný kontakt v kabeláži rádi - opraveno - nový konektor antény (1.11.18)
rozpadlý zapalovač - vyměněno (1.11.18)
polámané držáky přední masky - opraveno slátáním horkovzduchem ( někdy v listopadu)
přehřívání motoru. Výměna termostatu nepomohla. - Výměna těsnění pod hlavou s novým olejem a chadící kapalinou (19.12.18)
nefunkční zadní stěrač - výměna motorku (8.1.19)
výměna krokového motorku volnoběhu (8.1.19)
chyba solenoidu aktivního uhlí - vyměněna celá ta bandaska (16.1.19)
výměna převodového oleje Castrol 80w-90 (16.1.19)
chyba sensoru polohy vačkové hřídele - nový senzor s kabelíží (někdy v Dubnu)
chyba sensoru polohy klapky - vyměněno (11.1.19)
výměna zadního dílu výfuku - nastříkáno a vyměněno (20.1.19)
vadná přední lambda - výměna za nový Bosch (29.1.19)
výměna obou čidel teploty chladící kapaliny - vyměněno (12.3.19)
vyrezlé nosníky za předníma kolama - vyvařeno, ošetřeno, nastříkáno antikorozí (20.1.19)
výměna palivového filtru (19.2.19)
nová vodítka, manžety a šrouby předních brz + čištění (21.3.19)
nové tlumiče Kyb i s uložením, všechny 4. (9.8.19)
Dále je v plánu ještě před zimou nechat odreznout nosníky za předníma kolama, rzi je tam dost, ale skrz to není. Takže odrezit, když to pujde vyvařit a ošetřit. Na zbytku spodku je antikorozní úprava. Už mám připravený zadní díl výfuku, někde mi odpadla ta malá koncovka za tlumičem, tlumič zrezlý není ale sváry ano..
Jakmile bude podvozek hotový, rád bych přivoněl k nějakému výkonovému poštelování -- Softwarové Kmapy, co posílal Trunda odkaz vypadají sice fajn, ale 6k je docela dost. Co je možno na 1.8 atmosféře vyměnit, nahradit, poladit, aby to bylo na autě znát ? : )
+ nevěděl by někdo jak udělat automatické rozsvícení světel při nastartování? Našel jsem nějaké diagramy na anglických fórech ale je to zbytečně složité, neřešil to už někdo??
Kdyby jste měl kdokoliv radu, typ, poznámku, .. otázku

Určitě budu rád.