Abych ještě doplnil, při "rekonstrukci" kufru jsem po odejmutí těsnící gumy zjistil narezlý lem a prorezlou část pod hranou kufru. Vše jsem tedy obrousil a pořádně ošetřil. Nakonec jsou koupil novou originální gumu na utěsnění při zavření víka.
Ještě než jsem se dostal na ty brzdy, vzal jsem to přes stěrače
Víko pod stěrači už někdo "ladil" , molitanové těsnění se drolilo, odlepovalo a těsnící guma byla taky upadlá. Tu jsem tedy objednal originální rovnou i s cvoky.
Po demontáži jsem vše vyčistil, objednal nové cvoky pod přední sklo (originál je originál, vyrábí to i v Číně za pár korun, ale věřím tomu že to nemůže tak hezky dosedat) a snažil se najít přesný těsnící materiál pod víko stěračů, tak aby odpovídal originálu. 100% se mi to nepodařilo, ale snaha se cení
Stěrače občas zlobí, tak že nereagují na páčku, pak se rozejdou, pak zase nejdou a pak už se rozejdou, bál jsem se o motorek, nebo poničené dráty, ale vypadá to spíš na relátko. Zatím to moc neřeším, jelikož nechci v dešti vůbec jezdit.
Nalakoval jsem ramena a dal nové stěrače značky BOSCH.
Potřeboval jsem také vyřešit anténu na střeše. Předchozí majitel měl problém se zatékáním pod anténu rádia a vyřešil to krásně. Zatmelil to zespoda pořádně tmelem. Takže to samozřejmě začalo hnít zespod pak zeshora až se to dostalo pod barvu a udělalo to puchýře. Nemohl jsem anténu odšroubovat jak zarezl šroub, takže při zabrání se to celé protočilo a musel jsem to vyrvat skrz střechu. Mám tam díru jak vrata a musí to opravit nějaký lakýrník, já to zatím maximálně možně ošetřil a když jedu do myčky tak to přelepím páskou....Stačilo málo a mohlo být o prblém méně, ale to už tak bývá...
Dále už jsem se dostal konečně na ten zadek. Kdyžuž tak komplet...
Chtěl jsem dát nové originální lanovody (pokud vše dám nové, tak aby mi jeden lanovod nedrhl a budu pak litovat a navíc jsem měl sundaný výfuk....), ale je v katalogových číslech hrozný bordel.
Opět jsem našel na ebay nový originální lanovod z dob minulých za krásné peníze (600,-). Bohužel pouze jednu stranu s číslem, které by podle katalogu mělo pasovat. No samozřejmě, že nepasuje. Snažil jsem najít tedy náhradu co nejvěrnější originálu, ale vše mi připadá jako nekvalitní Čína.
Nakonec jsem zvolil TRW. Jenže ouha, vyrábějí pouze na jednu stranu, druhá strana momentálně neexistuje. Objednal jsem tedy druhou stranu jiného výrobce (už ani nevím), ale to nakonec dopadlo tak, že jsem to riskl a nechal tam starý, jelikož ta další náhrada vypadala fakt hrozně...
Brzdiče jsem chtěl nové (dnes pouze repasované). Opět jsem zvolil dražší TRW, ale vyplatilo se, přišly v krabici originály LUCAS zrepasované od TRW.
Váhal jsem jaký lak zvolit, jako z výroby stříbrný? Ale nakonec jsem koupil modrou metalízu od Foliatecu, přeci jen, ať to vypadá
Kotouče jak jinak než TRW a destičky taky.
A pletené hadice HELL(zvoli jsem modré) je povinnost.
Aby to bylo kompletní tak ložiska jsem nemusel řešit, jelikož je předchozí majitel nedávno měnil....
Pak už proběhla slavnostně kontrola na STK a auto prošlo bez závady (pouze pravá manžeta na homokineťáku je roztrhlá, na tu se chystám při ladění předku)
Auto jsem uložil k zimnímu spánku do stodoly s natankovaným 100okt. benzínem od OMW (prý neobsahuje BIO složku)
Avšak 1.1.2023 bylo u nás slunečno a 15°c a pršelo před týdnem, takže byla smitá veškerá sůl. Tak jsem vyrazil auto na 50km okruh pěkně projet....
Až nedávno jsem auto opět vytáhl a projel asi 100km okruh po okolí.
Momentálně ho mám v garáži a chystám se udělat přední brzdy. Kotouče a destičky jsou tam OK, chci to zkontrolovat, promazat, nalakovat třmeny, dát hadice HELL a vyměnit manžetu kloubu. A pak dál pokračovat na ostatním.....
Jen času tolik nyní není, narodila se nám druhá dcera, tak mám víc jiných povinností. Naštěstí mě těší to, že mi nikam neuteče.... Auto může stát v garáži a nerozpadne se.
Ještě bych chtěl dodat, že jízda je s takovým autem prostě úžasná, ten výkon a ta lehkost je super svezení. Bojím se, že se neudržím a vlítnu s ním někdy do Brna na masarykův okruh, jenže to zhatí všechny moje plány, mít auto v top stavu

musel bych jedině koupit ještě jedno, které by bylo v horším vizuálním stavu
Pokud píšu úžasná jízda tak tím myslím v rámci toho co od tohoto auta chci. Celkově se s tím autem cestovat dálky prostě nedá. Je to na dnešní dobu nebezpečný (myslím možný náraz do čehokoliv a asistenty) a to pohodlí tam prostě není. Přesně kvůli tomu jsem ZS-o před 10 lety musel prodat. Na cestování to auto není.