Problem:
Vcera kdyz jsme jeli nakoupit, tak zena nastartovala a ja slysim celkem slusne mlaceni od motoru. Po 20 vterinach to prestalo, tak jsem myslel, ze to je jen nejaka blbustka. Dneska ale to same a prestat se tomu moc nechtelo. Nu zjisteni je takove, ze jsou volne oba rozvodove remeny ( ty mensi ) a to tak ze ten jeden mlati do toho plastoveho krytu okolo. Na obou je jeste original napis Rover, tak predpokladam, ze jsou jeste origo z vyroby ?!? ( Nejsem si jisty, ale kdyby se nekdy menili tak silne pochybuji, ze by sly sehnat jeste s origo Rover popisem, lec muzu se plest samozrejme ).
Rozvody jsem prave neresil. Kdyz jsme to pred 2 lety od Petra kupovali, tak rikal, ze byly delane v servisu ( cca 100.000km ), tudiz nebyl duvod je menit. Auto melo pri koupi cca 123tkm. - ted ma 137tkm. Radsi jsem se kouknul i na hlavni rozvodak a ten je taky v temer KO stavu ( prosvitaji uz otlaceniny od zubu a je takovy rekneme nezdrave vypadajici

Nu takze celkem nemile zjisteni - rozvodovou sadu uz jsem objednal + vodni pumpu samozrejme, ted jen cekam, kdy to dorazi.
Ale chtel bych se zeptat zda je potreba vyndavat motor kvuli rozvodum nebo to jde udelat na aute ??? ( o tom ze k tomu bude pristup jak k penezum nepochybuji

Diky moc.