Věc první: Jak je to s převodovkou? Nějak jsem zatím pochopil, že je to vlastně stejná převodovka jakou mám na 416ce i 414ce, akorád má vevnitř jiný kolečka a uchycení hydraulického válečku? Jsem původně totiž myslel, že převodovka je jiná a spojka bude stejná jako na ZT i s tím vnitřním hydraulickým pístkem na ložisko a asi jsem se mílil. Kde se dají k převodovce sehnat náhradní díly a řeší někdo repas komerčně u nás v čr? Když jsem totiž kdysi dávno pátral po dílech na převodovku do 416ky, našel jsem jen něco na ebayi. Můžete mi někdo napovědět konkrétním odkazem?
Věc druhá: Jak velké jsou potom rozdíly v poloosách, sedí na zsko poloosy z nějakého rovera? třeba 45ky nebo z 416ky?
Věc třetí: Vířivé klapky v sání? Všiml jsem si pár témat kde se řeší tenhle instrument ve spojitosti s motory 25K4F, jde někde sehnat repas sada zesílených podobně jako je tomu u bmw? Řešíte někdo upadenou klapku v motoru? Má cenu je tam mít když jde vlasně o benzíňáka bez nějakejch bláznovin jako je egr? Koukal jsem že u toho mého je někdo demontoval, ale nemám pocit že by to jelo nějak špatně za studena nebo v malých otáčkách, nejsou tam vlastně jen na přidušení od spodu kvůli emisím a při otáčkach nad 3000 se prostě jen otevřou?
Věc čtvrtá: Jak je to s tuningářskou komunitou a různými speciálními díly na vylepšeníčka? Máte někdo nějak konkrétní všeobecný přehled o e-shopech které nabízejí třeba kvalitnější kotouče, upravený výfuk přímo na zs, rozpěrné tyče náprav, nějaký třeba kit sání, leší spojku a podobné vychytávky? Kupoval jste někdy někdo něco konkrétního na svého mazlíka a máte nějaký tip bez čeho se žádný Zsák určitě neobejde?
Věc pátá: Interiér, jak je to s vadami v interiéru, už dávno jsem se setkal s problémy s tapeci na dveřích u roverů všeobecně, ale také jsem si všiml pro mne novinky že se deformuje kryt airbagu spolujezdce. Máte k tomu někdo nějaký komentář? Máte někdo zkušenosti s nějakým čalouníkem? Nechával jste si někdo konkrétně předělávat tapecy na dveřích a případně sedadlech? Ještě jsem si nevšiml, že by se jiné rovery než zs dělaly s černou variantou interiéru, myslíte že by šly sehnat výplně dveří v černé barvě z nějaké 45ky?
Věc šestá: Někde na anglických stránkách sem si všiml, že tam mají někteří uživatelé v seznamu vylepšení napsanou výměnu světel z 45ky, má to nějaký důvod? nevíte někdo o co jde?
Věc sedmá: Mlhovky, bohužel nemám v nárazníku mlhovky, jaké jsou tam originálně použity? Někde jsem zahlédl že by mělo jít vlasně o mlhovky z nějakého BMW, sice mi zbyly dva páry mlhovek na 416ku, ale v nárazníku na zsku nemám ani proříznuté díry a evidentně by tam nepásnul ten okolní rámeček. Máte někdo nějakou praktickou zkušenost?
Věc osmá: Kola, nějakým podivuhodným způsobem se stalo, že v techničáku mám 16ky, ale jen ty 16ky, takže by mne zajímalo, zdali máte někdo nějaký funkční postup, jak nechat do TP zapsat ty origo 17ky na kterých to auto má z výroby jezdit? Nebo jsou se ZS 180 v tomhle směru nějaké problémy?
Nápravy a podvozek jsou v souvislosti s hondou kapitola sama pro sebe, tak bych se do jejího komentování prozatím nepouštěl, ale pokud to berete jako zásadní, klidně to zmiňte.
Všem předem děkuji za reakci