Příspěvek
od Rudi » ned zář 06, 2015 19:23
Tak abych napsal celou realitu k tomudle "špatnýmu" prodejci a skvělýmu kupci.
Auto jsem dovezl na podvalu, po 4 měsících, když sem měl čas, jsem udělal ofiko přihlášku přes jedinou možnou DEKRU v ČR. Auto prošlo na poprvý pouze na 30dní, protože nefungovalo zpátečkový světlo, jinak všechno v pořádku. Zpátečkovej spínač se koupil, vyměnil a udělala bez problémů opakovačka s již platnou STK na 2 roky, všechno doložený papíry z STK. Během tý doby jsem najezdil cca 500km(naprosto bez problémů). Todle auto nevlastním prvně, čili jsem věděl do čeho jdu a jak dobře funguje na okruhu, dřív sem měl už RHD od Zemiho.
Nyní k těm kecům, co tu píše kupec. Auto je bez nějaký větší nebo závažný koroze, jinak by asi neprošlo STK, ale nesmíme zapomínat, že kupujem 11let starý auto, né novotu, doporučuju, aby sem dotyčnej dal tu strašlivou korozi. Při prodeji jsem na nikoho netlačil, kupec se mnou a autem najezdil bezmála 50km, což si myslim, že oproti jiným je víc než dost. Auto jsem ho po zahřátí nechal prohnat do ostrýho 2km kopce(přes rychlostní limity 130-140 mimo obec), vyzkoušet všechny rychlosti, aby věděl, co kupuje a já nic nezatajoval. Čili ano, během této trasy bylo auto dostatečně ohřáté.
Zároveň asi jako obyčejnej občan nemůžu jen tak měnit data v techničáku, čili nechápu narážku na rok 2004. Jestli s tím má majitel problém, může se obrátit na Dekru(ty vycházeli asi z Německýho techničáku, kde byl taktéž rok 2004) a žalovat je za její práci, já úřednici nemůžu nakázat, co tam má napsat za rok. Zároveň nechápu narážku, že jsem VIN nechtěl sdělit. Když mi kupec píše v pondělí, ikdyž věděl, že jsem pryč, tak si mám to VINko vymyslet z hlavy? Jasně sem mu psal, že mu ho můžu poslat v úterý až budu u auta, kdyby si o něj řekl o víkendu, mohl jsem mu ho sdělit.
Ano, vnitřní potahy z tapeců začli samovolně odpadávat, hald se jejich "kvalita" osvědčila(můžu snad za kvalitu ROVERU?). Klima byla asi prázdná, její fci jsem nezjišťoval a sděloval jsem to i do telefonu. Jediná možná vada byla, že u zahřátýho auta šli o poznání hůř řadit kvalty, ale vždycky tam šel jen až na konci. Jednou nám zablbnul klíček v zapalování, že nešel asi 5sekund otočit, což sem taktéž sdělil, že někdy se to stane a důvod neznám, protože se to stane vyjímečně. Během testovací jízdy, jízdy z benzínky, do banky, na evidenčku, pojišťovnu, úřad to už neudělal. Na interiér a výše zmíněný problém řazení dostal kupující již na místě slevu, což sem naštěstí uvedl i do smlouvy, kterou má i kupující.
Za zajímavé počínaní kupce bych spíše viděl, že si druhý den přijížděl pro své auto a v tu chvíli na mě do telefonu zkoušel další nesmyslnou slevu na tu samou věc, což jsem již odmítl, protože na ní slevu už dostal dle jeho představ.
Čili já mám svědomí naprosto čisté. Na telefonu jsem stále dostupný, bohužel kupec již více nevolal a pouze zde uvádí lži. Ano, přes mail či SMS nekomunikuji, což uvádím i v inzerátu, kdo má opravdový vážný zájem, zavolá a zeptá se. Fotek bylo navíc v inzerátu nejméně 10, což je myslim dostatečné a nabízel jsem je i v originální velikosti.
Celý proces prodeje trval více než 3hod., kdy se kupec měl možnost o všem přesvědčit, vyzkoušet a prohlédnout si, stále jsme byli u auta, najezdilo se přes 50km a stejně jsem já ten špatný a zlý. PŘÍŠTĚ doporučím buď nekupovat nebo si jít koupit rovnou novotu a né pěknýho zachovalýho sporťáka za 50tis., ale třeba BMW za dvou až trojnásobně větší cenu!
Tímto to zde za sebe uzavírám a v případě, že tu na mě bude kupec vrhat další špínu, zařídím se podle toho i já!
Cvrko - by mě zajímalo, kde si to auto viděl? Nepamatuju si, že by jsi se na něj byl podívat a ke zbytku, viz výše.