Přírůstek do rodiny??
Re: Přírůstek do rodiny??
Po delší době info...
Silentbloky a tlumiče mi posílá pan lenham, jenže se mi to povedlo asi přidřít... Takže nastává čas na to abych vymyslel co s tím.... ZT260 jsou nesmyslně drahý, takže nějakej tip na úpravy??? Když už půjde motor ven, tak ať to potom rovnou jede líp než origo...
(P.S.: kompresor originál nesehnatelnej - řešil jste někdo jinej ?)
Silentbloky a tlumiče mi posílá pan lenham, jenže se mi to povedlo asi přidřít... Takže nastává čas na to abych vymyslel co s tím.... ZT260 jsou nesmyslně drahý, takže nějakej tip na úpravy??? Když už půjde motor ven, tak ať to potom rovnou jede líp než origo...
(P.S.: kompresor originál nesehnatelnej - řešil jste někdo jinej ?)
jedeme dál močálem černým...
Tak po nějaké době pár info...
Povedlo se mi zadřít motor dole na klice....
takže nový motor, když už to bylo venku tak spojka s ložiskem, nějaký drobnosti, samozřejmě na novém motoru rozvody.... no bylo toho dost, trvalo to 2 a půl měsíce.
Ale auto je teď jak vyměněný... předchozí majitel se o něj asi nestaral tak úplně dobře
Což mi připomíná, že mi zůstal motor, na kterým jsou palice a vačky naprosto super... tak kdybyste někdo chtěl...
Povedlo se mi zadřít motor dole na klice....
takže nový motor, když už to bylo venku tak spojka s ložiskem, nějaký drobnosti, samozřejmě na novém motoru rozvody.... no bylo toho dost, trvalo to 2 a půl měsíce.
Ale auto je teď jak vyměněný... předchozí majitel se o něj asi nestaral tak úplně dobře
Což mi připomíná, že mi zůstal motor, na kterým jsou palice a vačky naprosto super... tak kdybyste někdo chtěl...
No, už s Michalem jsme to koumali, ale tenhle motor má jednu "slabinu"... jednak skrz přefuky trošku papá olej a pak, když chceš hladinu zkontrolovat, tak měrka tak trošku kecá. Musí se měrka vytáhnout, celá očistit, chvilku nechat venku a pak zase nechat chvilku zasunutou. Vícero lidí vypozorovalo, že je ta měrka divně řešená a tak trošku lže... No prostě u tohohle motoru je potřeba si olej fakt hlídat.
No to už jsem zjistil taky a stálo mě to bratru 55tis. Kč
Ono na začátku ježdění tam oleje bylo dost... jenže víš jak to je když se dostaneš na letiště... řikáš si že budeš hodnej, a najednou točíš pořád 7000 a ani nevíš jak... právě jsem přemejšlel kudy ten olej zmizel... podezříval jsem načatý kroužky nebo tak něco...
Druhá věc, která mě zarazila, tak i když tam bylo málo oleje, tak žádný varování na displeji, kontrolka .... prostě nic.
No co už.. hlavně že zase jezdí. Teď bude konečně čas a chuť dořešit ten podvozek, vyleštit límce kol, pořešit výfuk, pořešit lak, pořešit audio.... uff už zas blbnu
Ono na začátku ježdění tam oleje bylo dost... jenže víš jak to je když se dostaneš na letiště... řikáš si že budeš hodnej, a najednou točíš pořád 7000 a ani nevíš jak... právě jsem přemejšlel kudy ten olej zmizel... podezříval jsem načatý kroužky nebo tak něco...
Druhá věc, která mě zarazila, tak i když tam bylo málo oleje, tak žádný varování na displeji, kontrolka .... prostě nic.
No co už.. hlavně že zase jezdí. Teď bude konečně čas a chuť dořešit ten podvozek, vyleštit límce kol, pořešit výfuk, pořešit lak, pořešit audio.... uff už zas blbnu
-
- Kontaktovat uživatele:
Mně auto varovalo - když jsem vzal ostřejc zatáčku a olej byl na dně, tak na mně na displeji bliklo červený varování o nízkým tlaku oleje...
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
Trundovic Ex MG ZT-T 190 Trophy Blue
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
Tak to abych pořešil ještě čidlomichal.lom píše:Mně auto varovalo - když jsem vzal ostřejc zatáčku a olej byl na dně, tak na mně na displeji bliklo červený varování o nízkým tlaku oleje...
-
- Kontaktovat uživatele:
Před startem vidíš, jestli ti svítí kontrolka mazání, ne?
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
A víš že jsem si nikdy nějak nevšiml ??? Každopádně nesvítila když tam ten olej nebyl, takže je něco špatně...michal.lom píše:Před startem vidíš, jestli ti svítí kontrolka mazání, ne?
co vím, tak např. mazda 6 (modelová řada kolem roku 2003) tak tu kontrolku mazání má jen proto, aby ohlásila zadření motoru - kolega nedojel k zákazníkovi
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu 2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu 2024- ...
Tak koncept kontroly založené na tlaku oleje je fakt tak leda o tom, že to ohlásí smrt motoru. Protože málokdo na to zareaguje tak, že okamžitě motor vypne. Moderní auta mají už i kontrolu hladiny, ale to netuším jak funguje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak okamžitě vypnout motor??? Si neviděl telešoping ve kterým jezděj bez oleje eště půl hodiny??? Teda po tom co tam nalili drahej zázrak...
Jinak nejen moderní auta to mají - moje bejvalý BMW 735i E32 rok 1989 to mělo.
Tady máš jak to funguje:
http://www.unofficialbmw.com/images/sen ... evel-1.jpg
Jinak nejen moderní auta to mají - moje bejvalý BMW 735i E32 rok 1989 to mělo.
Tady máš jak to funguje:
http://www.unofficialbmw.com/images/sen ... evel-1.jpg
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
-
- Kontaktovat uživatele:
Trunda píše:No, už s Michalem jsme to koumali.......... ta měrka divně řešená a tak trošku lže... No prostě u tohohle motoru je potřeba si olej fakt hlídat.
No zrovna dneska jsem s tím zase bojoval... vytáhnu měrku - je suchá. Pomalu za stálýho kontrolování dolejvám olej, po dvou (!) litrech se dostanu na střed měrky. Po půl hodině - pořád střed měrky. Po třech hodinách - kousek přes MAX!. Odsaju litr - jsem těsně nad MIN. Po hodině je to zase na středu. Teď to nechám zase chvíli stát a sem zvědavej. Normálně už jsem z toho jelen dvanácterák
Asi nejjednodužší a hlavně nejspolehlivější bude olej vypustit spodem, a nalejt tam množství podle tabulky...a už jsem nenašel dost nasranýho smajlíka...
EDIT: tak po dvouch hodinách se olej opět vyšplhal na MAX... nechápu!!!!!!!!
EDIT 2: něco podobnýho jsem k tomu našel v UK: http://www.the75andztclub.co.uk/forum/s ... p?t=148488
Pro ty co nevládnou angličtinou (nebo překladačem): končí to tím, že problém je asi v tom, že měrka dole ve vaně není přímo volně v oleji, ale pořád v trubce měrky, takže si tam hladinka asi dělá co chce (asi nefunkční spojený nádoby). Uvažuju o tom, nějak tu trubku měrky vyndat a upravit tak aby do oleje šel volně konec toho měřícího bazmeku...
Jak to vidíte s vyndáním trubky měrky z motoru přímo na autě?
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
ZT + ZTT jako zdroje ND
Po delší době opět reakce...
Ona je vana u toho motoru tak zajímavě řešená... v podstatě jako by tam byly vany dvě - menší a větší. S tím bude souviset to kecání měrky - jak se tam olej přelévá dle mého (už vidím, jak se mi tu lenham a další smějou, ale já to viděl fakt poprvé )Alespoň takhle jsem to viděl, když jsme motor vyndali. Pokud nezapomenu, tak se na měrku podívám až pojedu kolem. Původní motor tam stojí pořád na ponku
Ona je vana u toho motoru tak zajímavě řešená... v podstatě jako by tam byly vany dvě - menší a větší. S tím bude souviset to kecání měrky - jak se tam olej přelévá dle mého (už vidím, jak se mi tu lenham a další smějou, ale já to viděl fakt poprvé )Alespoň takhle jsem to viděl, když jsme motor vyndali. Pokud nezapomenu, tak se na měrku podívám až pojedu kolem. Původní motor tam stojí pořád na ponku
Začíná mě to pěkně štvát
Zase mi z toho někudy teče voda... termostat i s přírubou je starej něco přes půl roku zhruba a najeto tak 3000 km.
Zase mi z toho někudy teče voda... termostat i s přírubou je starej něco přes půl roku zhruba a najeto tak 3000 km.