MG ZT 2,5 V
Re: MG ZT 2,5 V
Takže jsem učinil objednávku u další firmy na 3D tisk a zadal jsem do výroby prozatím 10ks, takže jsem dostal i výraznou slevu. Rámeček bude z Polyamidu PA 2200.Myslím, že i po provedení povrchové úpravy bych se s cenou mohl dostat na cca 1.300-1500,- Kč. Není to sice málo, ale pořád lepší jak 8 tisíc za kus 

Na to, jak to bude exkluzivní zboží, to je asi akceptovatelná cena. Jen jsem přemýšlel, jestli bys přeci jen neměl udělat i opačnou stranu, protože to bude asi vypadat výrazněji jinak. Ale tak to uvidíš
Držím palce, ať je výsledek co nejlepší....

Udělat druhou stranu není žádný problém, data mám, ale cenově by to vyšlo na stejné peníze. Takže těžko počítat s tím, že někdo vyhodí svůj nerezový rámeček a koupí si druhý. Povrch pak samozřejmě zkusím co nejvíc přizpůsobit origináluTrunda píše:Na to, jak to bude exkluzivní zboží, to je asi akceptovatelná cena. Jen jsem přemýšlel, jestli bys přeci jen neměl udělat i opačnou stranu, protože to bude asi vypadat výrazněji jinak. Ale tak to uvidíšDržím palce, ať je výsledek co nejlepší....

-
Skvělý! Těším se na výsledek a držím palce! 

Tak nakonec jsem nechal rámečky vytisknout pro porovnání u dvou firem a ze dvou různých materiálů. U jednoho z Polyamidu PA 2200 a u druhého z ABS plastu. Oba již dnes hlásili hotovóóó, a že zítra odesílají poštou. Vše by tedy mělo dorazit v pátek... jsem hrozně zvědavý na výsledek 

-
Když to bude ok, beru na obě strany 

Tak konečně mi přišly první vytisknuté kusy. Musím říct, že ABS plast se mi zdá v tomto tenkém provedení dosti křehký. Teď vše zpevním vrstvou epoxidu a pak už půjdeme zkoušet různé povrchové úpravy 

a proc to zrovna neudelat z laminatu? ty plastove bych vzal jako model, udelal formu, a za par kacek to ulaminoval. a urcite to vydrzi vetsi teplotu nez ABS plast, ten zacina uz pri 60° meknout, a lehce nad 100° se tavi. nevim jestli to je kloudne reseni davat tohle k vyfuku...RETAXA píše:Teď vše zpevním vrstvou epoxidu a pak už půjdeme zkoušet různé povrchové úpravy
a na nejake pochromavani bych se vybodl, to bude stat nesmysl. pouzij vodotisk WTP, bud teda chromovou folii, nebo rovnou jak u originalu, brouseny nerez. tohle se pak zalakuje bezbarvym lakem, a je to na vecnost a na pohled nerozeznatelne od originalu...
MGF MKI prestavba na TF - prodano
MG ZT-T 190 MKI - zniceno
a kdyz poradne svezeni, tak MK Indy 520kg 140ps

Ta fólie by to asi zdeformovala, ne? U laminátu bys měl zase problém s tvarem zadní strany, která musí být taková, jaká je v originálu, jinak by to do otvoru nepasovalo... s teplotou bych asi problém neviděl. Zadní díl už tak žhavý není, navíc se to koncovek nedotýká. Nakonec samotný nárazník je taky většinou z obyč ABSa a nikdy jsem neviděl, že by někdo výfuk nažhavil tak, že by se nárazník roztekl 

ta "folie je asi 30-50 µm tlustaTrunda píše:Ta fólie by to asi zdeformovala, ne?

no nevim, mozna zalezi jak mas ostrej motorTrunda píše:s teplotou bych asi problém neviděl. Zadní díl už tak žhavý není, navíc se to koncovek nedotýká. Nakonec samotný nárazník je taky většinou z obyč ABSa a nikdy jsem neviděl, že by někdo výfuk nažhavil tak, že by se nárazník roztekl

MGF MKI prestavba na TF - prodano

Jj, jsem myslel tu fólii, co se používá na karoserie... to WTP bude samozřejmě OK, ale nevím jestli s tím dosáhneš efektu nerezového plechu.
Njn, nemyslel jsem extrémní případy, kdy máš auto vysloveně stavěné na spalování co největšího množství paliva (samozřejmě za účelem zvýšení fun factoru
) .... kdybys ty laufy neměl zahnuté nahoru, tak bys to neměl ožehnuté

Njn, nemyslel jsem extrémní případy, kdy máš auto vysloveně stavěné na spalování co největšího množství paliva (samozřejmě za účelem zvýšení fun factoru

RETAXA píše:Tak rámeček už je na skenování a já mezitím objevil chromový sprej pro venkovní použití i na plasty. A dokonce odolá teplotě +400 stupňů
Tak já to pro začátek zkusím nastříkat tímto sprejem jak jsem psal... je na plasty i na kov, takže když bude potřeba, tak nastříkám i originál rámeček, aby obě strany vypadaly stejně. Má mi přijít až 13.2., tak budu muset zatím vydržet

Prozatím tedy aspoň nechám rozšířit výfukové potrubí

Gratulace