MG ZT-T 190, 2001 - Trundovic ex první MG ;-)
Re: MG ZT-T 190, 2001 - Trundovic první MG ;-)
Nabízeli mi to ve firmě Bestdrive - dříve Barumka a nebylo to ani moc drahé, ale tenkrát jsem dost pospíchal, takže jsem nechal klimu jen naplnit
http://www.bestdrive.cz/sluzby/dezinfek ... izace.html
http://www.bestdrive.cz/sluzby/dezinfek ... izace.html
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
-
- Kontaktovat uživatele:
Profík povidal že nejlépe funguje nechat v pořádným vedru zapnutý topení naplno cca na půl hodiny. Všechno "živé" by to mělo zničit.
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
No to se mi teď ale asi nepovede, že?

-
- Kontaktovat uživatele:
Problém je, že bakterie "žijou" hlavně ve výparníku klimatizace, kterej je ještě před radiátorem topení, protože ten se potí při klimování a z toho právě žijou, takže to nejlíp určitě fungovat nebude 

ja si tiez niekedy po silnom dazdi najdem na rolete mokro, podozrievam jedine tesnenie piatych dveri, ked vtedy otvorim dvere dohora tak tam niekedy vidno este kvapky vody, skusal som zdvojit tesnenie beznym domacim tesnenim (okenne alebo dverove tesnenie) mal som pocit, ze to zabralo, ale toto tesnenie sa po asi roku uplne splasloTrunda píše:Už několikrát jsme vypozorovali, že pokud MG necháme stát někde na dešti a necháme zataženou roletu v kufru, tak se na ní udělá loužička... vůbec nechápu jako to může kolem těch těsnění kolem skla a pátých dveří protékat.... asi budu muset někdy za deště vlézt do kufru a sledovat...
Rover 75 2.5 V6 Saloon + 2.0 CDTi Tourer

Njn... chce to prostě vypozorovat na živo 

V sobotu jsem též vyčistil všechna skla a napajcoval je "Nano stěračema" co mi doporučil Karel. Zatím z toho mám takové smíšené pocity, ale v pořádném dešti jsem ještě nejel. Ale asi za tu cenu se nedá čekat kdo ví jaký zázrak. Ale pořád asi lepší než nic 

Jestli jsi je naaplikoval tak jak je dáno v návodu, musí už v mírném dešti kapky po skle řetízkovat a za jizdy potom letí pryč, mám to tak na obou Roverech a spokojenost 

Ono to funguje tím lépe, čím je víc vody. A zásadní přínos je v odbourání chvíle slepoty, poté, co Tě ohodí vodou auto/náklaďák z protisměru - okamžitě voda odlétá pryč. Používám to už léta a stěrače pouštím jen za mírného mrholení a za tmy při umělém osvětlení - tam nastávají jinak nepříjemné odrazy.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
A samozřejmě čistící efekt ovlivní aerodynamika - u některých aut mám čisté sklo už od 40km/h, u některých až kolem 70km....
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Co používáš za přípravek konkrétně ty?
Řekl bych, že obecně všechny výrobky tohoto typu vyžadují enormně důkladnou přípravu povrchu, jinak to není ono.
Buď to funguje špatně, nebo to má krátkou životnost.
To sklo musí být ideálně čisté jako z výroby.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Nejdůležitější podmínka úspěchuPítrs píše:Řekl bych, že obecně všechny výrobky tohoto typu vyžadují enormně důkladnou přípravu povrchu, jinak to není ono.

Umýt raději vícekrát, oclayovat , pak protřepat a řádně naaplikovat a nechat uzrát bez přítomnosti vody nebo čistících přípravků aspoň 24 hodin

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to vždycky dělal tak, že jsem sklo umyl (voda, jar, nebo tak něco), vyčistil politurou na čištění oken od Sonaxu (už ta sama o sobě nechá jakousi vrstvu, po které voda odtéká) a potom aplikoval tekuté stěrače, mám doma "vodičku" od Turtle Wax. Výdrž tak 3 měsíce nebo déle podle toho, jak moc se s autem jezdilo v dešti. Ono se to časem smyje/setře právě třeba při tom mrholení nebo v noci, jak psal KDB.
Trumdo, nevím jak jsi to čistil, ale dám Ti radu.
Umýt vodou a šamponem.
Oclayovat.
IPA a mikrovláknem očistit to, co clay nesundal- bývá to většinou zaschlý hmyzí obsah.
Na finální dočištění použij nepoužitou čistou stranu utěrky.
To hlavní- jestli je sklo čisté nebo ne, se přesvědčíš tak, že vezmeš kuchyňskou papírovou utěrku, napustíš trochou IPA a přejedeš s tím komplet plochu.
Nesmí tam být ani šmouha.
Ty šmouhy bývají někdy vidět na světle pod určitým úhlem.
Pokud je papírová utěrka špinavá (i jen nepatrně), opakuj celý proces s IPA a mkrovláknem.
Rovněž se doporučuje i leštěnka na okna.
To je pro hloubkové vyčištění.
Mám ji doma a užil jsem ji jen jednou, v případě zájmu Ti část za rozumnou cenu odprodám.
Zkrátka, to sklo musí být čisté tak, že bys s klidným svědomím to nechal olízat kojence.
Umýt vodou a šamponem.
Oclayovat.
IPA a mikrovláknem očistit to, co clay nesundal- bývá to většinou zaschlý hmyzí obsah.
Na finální dočištění použij nepoužitou čistou stranu utěrky.
To hlavní- jestli je sklo čisté nebo ne, se přesvědčíš tak, že vezmeš kuchyňskou papírovou utěrku, napustíš trochou IPA a přejedeš s tím komplet plochu.
Nesmí tam být ani šmouha.
Ty šmouhy bývají někdy vidět na světle pod určitým úhlem.
Pokud je papírová utěrka špinavá (i jen nepatrně), opakuj celý proces s IPA a mkrovláknem.
Rovněž se doporučuje i leštěnka na okna.
To je pro hloubkové vyčištění.
Mám ji doma a užil jsem ji jen jednou, v případě zájmu Ti část za rozumnou cenu odprodám.
Zkrátka, to sklo musí být čisté tak, že bys s klidným svědomím to nechal olízat kojence.

Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004