Ahojte
Jsem rád, že jsem trochu potěšil.
Celá anabáze totiž vznikla u MGF. Jak jsem psal. vyhodili mě, že se nelze spojit (byť tvrdili, že mají programy na MG Rover). A argument, že to NEMUSÍ být OBD dle roku výroby (viz příloha) do úvahy nebrali. Takže mě vytočili.
Jel jsem k Lenhamovi, ten napíchl T4 a bez problémů se spojil s ECU.
Proto jsem poprosil pana Stehlíka, aby vytvořili uvedený příspěvek na stránky MD ČR. S tím, že to snad pomůže i jiným.
A je to podle mě tak, jak píše Trunda a Hombre. Komunikace. Jen mi vadí, že ona moje SME se nedržela předpisu MD ČR dle přílohy a jela systémem : je tu něco jako OBD musí to být OBD
Ještě jedna perlička. Čekají mě emise na Jaguaru XJS z roku 1988, který je EURO 1 (kat a O2 sonda). Jenže ECU bere do úvahy hodnoty ze sondy JEN při zařazeném rychlostním stupni, v P a N jede podle uložené mapy a sondy pro ni neexistují. Když sem se na SME ptal, co s tím, řekli mi, že to je nějaká blbost a výrobce to má špatně zkonstruované. Hm tak jsem zvědavý, možná opět Helpreg

MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt