v horizontu 2-4 týdnů bude na prodej moje (kdysi Romanovo) červené Ti, nájezd asi 230 00 km.
Mám ho >7 let, najedu s ním asi 1000 km/rok a nechal bych si ho klidně navěky,
ale pokud vše dopadne jak bych rád, budu mít za měsíc jedno, možná dokonce dvě jiná/další
auta "na léto" a na rovera by už tím pádem vůbec nebyl čas.
Informuji předběžně, abyste měli dost času si to rozmyslet.

Klady zmiňovat nemá smysl - celé auto je jeden velký klad

Z nedostatků (nebudu se tvářit že u auta z r. 1997 nejsou) "vypíchnu" tyto:
Při poslední návštěvě STK loni na podzim bylo (nově) zjištěno že ruční brzda nefunguje na PZ kole
a aby byla zachována vesmírná rovnováha, LZ kolo nebrzdí téměř vůbec.
Nicméně auto brzdí zcela dostatečně, osobně nijak nepozoruji sníženou účinnost.
Klima po doplnění bohužel vydrží asi dva měsíce max., čili pokud na ní kdokoli bazíruje, je to
věc k řešení, k nalezení netěsnosti. Nevidím to nějak extra nákladně.
Na autě jsou (byly už při koupi) pneu 205/55/16, zatímco v TP je uveden rozměr 205/50/16.
Mám štěstí na STK kde nad tímhle "zásadním, zdraví a život ohrožujícím nesouladem"

Měl jsem v plánu koupit pneu správného prof. č., ale už to nechám na nového majitele.
Po opravě problému se startováním (repase pal. čerpadla atd.) se rozsvítila kontrolka ABS na palubce
a trvale svítí. Když jsem auto předával do servisu nesvítila a oni to následně odmítli řešit. Auto bylo v servisu >půl roku
a nehodlal jsem ho tam nechat už ani o den déle, takže jsem se nehádal.
Na posuvnému krytu střešního okna je odlepená látka a při laické snaze o opravu jsem ten kryt na jedné straně
"vyhodil" z vodící drážky.

takže jsem ho odsunul co nejvíc dozadu a zůstává tam. Šíbr jako takový je oboupolohově 100% funkční a
dokonce, považte!

Auto bylo - jak je asi obecně známo - oběma předešlými majitel provozováno pouze za hezkého počasí, snažil
jsem se ze všech sil v tom pokračovat, nicméně musím přiznat že teď na něj prší, jelikož jsem přišel o
možnost parkování pod střechou.
Startování proběhne "na brnk", ale při prvním následném rozjetí otáčky mírně houpou a k plynulému rozjezdu
je nutno přidat více plynu - hlavně při nižších teplotách. Po přeřazení na dvojku je motor vteřinu-dvě jakoby přidušený, ale pak je vše OK
a táhne jak má, čili lidově řečeno "jako prase"

Subjektivně mi přijde že servo by při parkování mělo mít vyšší účinnost, ale možná jsem jenom rozmazlený z aut
od žabožroutů a amíků. Kapaliny je každopádně dost, takže pokud je původní, z roku 1997, má nárok na repasi.
Lak v minulosti prošel renovací, určitý počet škrábanců a pod. je ale pochopitelně přítomen. Nicméně na
karoserii není jediný centimetr koroze a když jsem se díval naposledy (už to je x měsíců) bylo tomu tak i u podvozku.
Přední sedačky pochopitelně jeví známky 27 letého používání, nicméně jsou bez trhlin, děr a podobně.
Zadní téměř jako nové.
Při kolmém přejezdu přes tramvajové koleje se od PP i PZ dveří někdy ozvou duté rány, nevím zda se uvnitř něco uvolnilo,
měl jsem výhledově v plánu odvézt auto k vytlumení v nadějí že by zjistili příčinu, ale už to asi
řešit nebudu.
Snad jsem vás neodradil úplně všechny, "navzdory všemu" k autu kdykoli přijdu a bez nejmenších obav s ním klidně pojedu
"na kraj světa". A jak víme, "téíčka už nejsou a nebudou".
V případě zájmu auto příští víkend umyju (jen umyju, žádný detailing, mytí motoru a pod.) a nafotím.
V případě enormního zájmu je prodej možný i dříve než za ty 2-4 týdny.
Závěrem to nejpodstatnější - u ceny nechci začínat na šestimístné částce, nabídnete-li něco mezi 80-99 tisíci Kč,
dojde obratem k dohodě.
PS: nesnažil jsem se o "rádoby cool/vtipný text", nicméně: NESNÁŠÍM telefonování a MOC RÁD píšu.
Čili extrémně preferuji případnou komunikaci e-mailem, odpovím však až zhruba po 18:00, po návratu z práce.
V zaměstnání (cca 7:00-17:00) u sebe nemohu mít mobil, nemám tudíž ani přístup k internetu.
Konec hlášení.
Radek.