Olejem ne, to je nějaký ochranný nátěr/nástřik, který se tam udělal cca před 20 lety

Kolem roku 2000 už to bylo vyvařováno – kapota, části dveří, část podlahy v kufru, části zadních blatníků. Holt je to auto od výroby s nulovou antikorozní ochranou

Takže určitě je nutné řešit plechy.
Motor běží celkem dobře, jsou tam uniky oleje, ale ještě nevím odkud – pravděpodobně už neslouží těsněni vany, gumové těsnění ventilových vik vypadalo spíše jako kus plastu než gumy. Před možná 8 lety to dostalo nové lambdy – před tím to občas padalo do nouzaku a nejelo do vypnuti/zapnuti. Teď se občas rozsvítí kontrolka PGM-FI a v tu chvíli na ECU bliká červená LEDka – pravidelné 1 bliknutí, žádné série. Ale na první pohled na funkčnost to vliv nemá, možná zas blbne nějaká lambda.
Není na tom origo vzduch filtr – je tam nejake K&Nko.
Chybí levé zadní ABS čidlo. ABS tam nešlo nikdy, takže možná už tak bylo zakoupeno. To asi bude velký problém toto čidlo sehnat. Obecně je nutné udělat zadní brzdy – kotouče a destičky (oboje asi mít budu).
Jsou prasklé gumové prachovky homokineťáků, ale mám nové, zkusím je vyměnit.
Tlumiče/zadní pružiny jsou na tom Koni, zatím nevypadají zle.
Má to i nějaké problémy s elektrikou – okna, centrál, přepínáni potkávací/dálková, VCM před 2 lety začal mít potíže s displejem. Asi v tomto typický Rover, podle toho co jsem četl na webu

Světlomety to má celkem v dobrem stavu, několik málo let zpět se mi povedlo v ACI koupit fungl nové za par kaček, protože měli to skladem a léta to nikdo nechtěl

A taky není origo radio

To je asi celkem všechno co mě v souvislosti s tímto autem napadá, jako základ k renovaci pro někoho kdo to umí, má čas a prostředky to není spatný, asi z tohoto auta lze udělat i hezkého veterána...