825 Si problém s automatem (asi)
825 Si problém s automatem (asi)
Tak 825 Si (rv 1996) se začala jako každý správný Rover sypat
Stavá se (zatím jen několikrát, ale je to čím dál častěji) že motor při dobrždování do křižovatky nebo pomalém manévrování při parkování chcípne + dneska se rozsvítila poprvé kontrolka "S" (a dneska se to stalo dokonce při jízdě, při přeřazování 1-2, což už je o hubu... )... a dále se mi zdá, že převodovka při řazení celkem citelně škube, určitě víc než dřív
(po přehození na P a nastartování zase na čas funguje OK)
Je jasný, že je to problém pro servis, ale zajímalo by mě jestli náhodou někdo neví co to může být...
Děkuji..
Stavá se (zatím jen několikrát, ale je to čím dál častěji) že motor při dobrždování do křižovatky nebo pomalém manévrování při parkování chcípne + dneska se rozsvítila poprvé kontrolka "S" (a dneska se to stalo dokonce při jízdě, při přeřazování 1-2, což už je o hubu... )... a dále se mi zdá, že převodovka při řazení celkem citelně škube, určitě víc než dřív
(po přehození na P a nastartování zase na čas funguje OK)
Je jasný, že je to problém pro servis, ale zajímalo by mě jestli náhodou někdo neví co to může být...
Děkuji..
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 825 Si problém ss automatem (asi)
Za tu první větu si liskni!
Kdy jsi naposledy měnil nebo kontroloval olej v převodovce?
Kdy jsi naposledy měnil nebo kontroloval olej v převodovce?
Re: 825 Si problém s automatem (asi)
maximálně tak tisíc km zpět (auto má nyní zhruba 141 tkm) to (snad) zkontroloval předchozí majitel...(+ bylo 3x na diagnostice u p.Maredy a nic..)
za první větou si stojím
za první větou si stojím
První, co udělám po koupi ojetého auta, je výměna VŠECH náplní.
Udělej to a potom má cenu něco řešit. U Tebe to vypadá na potíž s převodovkou.
A za tu první větu si fakt lískni , protože jestliže si na Roveru něco cením (mimo jiné), je spolehlivost a trvanlivost
Udělej to a potom má cenu něco řešit. U Tebe to vypadá na potíž s převodovkou.
A za tu první větu si fakt lískni , protože jestliže si na Roveru něco cením (mimo jiné), je spolehlivost a trvanlivost
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
no měnit nápln v AT není vždycky úplně dobrý nápad, vím o několika co se vysypali právě kvůli výměně oleje (sice to vypadá divně ale u AT to tak občas skutečně je...) a i co jsem mluvil s p. Maredou (byl jsem u něj s aute před koupí na prohlídce) tak to nijak zvlášt nedoporučoval... no tak mu to tam zas zavezu a uvidíme...
- Roman620ti
Ta první věta mě osobně rozesmála. Když se zamyslím, že jsem svého volného času vlastně furt v garáži pod stříbrným a nemá to konců Ale zato může předchozí majitel,kterej do něho moc nezainvestoval
Jinak automatu sem se vždycky bál, výměna oleje stojí v automatu dardu a jak píšeš, může to bejt její konec
Jinak automatu sem se vždycky bál, výměna oleje stojí v automatu dardu a jak píšeš, může to bejt její konec
2x Rover 620ti
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Ono jde také o to,dát tam tu správnou náplň.Ale jestliže na to kašlal předchozí majitel tak ty to budeš těžko zachraňovat. A ta první věta mě také rozčílila.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za tu první větu se styď a nevylízej.
Výměna oleje v automatu není nic drahýho ALE automatická převodovka potřebuje PRAVIDELNÝ servis po 80-60 tis. km. Jestli ho měnil naposled v 80 tkm -tak se nediv.
FASCINUJE MNE kolik je lidí neinformovaných, neví nic o automatech, a tak když to neznám tak na to budu nadávat.
Ve firmě mj. už taky kupujeme jen automaty nebo easytronicy. O výhodách CVT ani nemluvě.
Doporučuji si přečíst něco na http://www.kaps.cz a na jiných webech, a ozřejmíte si co je pravda a co kváky.
Garage Lotus Olomouc provozuje Austin Mini Automatic z roku asi 72 a Jaga XJ s automatem z 76 a doteď nemají problém, a to s nimi jezdí!!!
Výměna oleje v automatu není nic drahýho ALE automatická převodovka potřebuje PRAVIDELNÝ servis po 80-60 tis. km. Jestli ho měnil naposled v 80 tkm -tak se nediv.
FASCINUJE MNE kolik je lidí neinformovaných, neví nic o automatech, a tak když to neznám tak na to budu nadávat.
Ve firmě mj. už taky kupujeme jen automaty nebo easytronicy. O výhodách CVT ani nemluvě.
Doporučuji si přečíst něco na http://www.kaps.cz a na jiných webech, a ozřejmíte si co je pravda a co kváky.
Garage Lotus Olomouc provozuje Austin Mini Automatic z roku asi 72 a Jaga XJ s automatem z 76 a doteď nemají problém, a to s nimi jezdí!!!
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
- Roman620ti
No to já teda o AT fakt nevím zhola nic a proto ho vždy odsuzuju a v autě bych to nechtěl. Kdybych kupoval nové auto, tak to by bylo něco jiného, ale vylítaný auto s automatem mi nahání hrůzu. Někde jsem četl, že ta výměna oleje stojí kolem 5000kč, že se musí olej vyměnit, projet, vyměnit, projet a tak pořád dokola, než se olej kompletně pročistí. Už tohle mě znechutilo Druhá věc je jak píšeš o tom pravidelným servisu, tak u Rovera to je asi ta největší nevýhoda, pač mu to skoro nikdo nedopřeje No mrknu se na ten odkaz, co se tam dozvím
2x Rover 620ti
njn, uvidíme... výměna oleje byl p. Maredou doporučena ve 150tkm... je fakt, že jsem to asi měl udělat stejně, ale pod dojme těch 3 případůo kterých vím, že převodovka výměnu oleje úplně nerozdýchala se mi do toho úplně nechtělo...
Cožeee,já a kašlal? To auto se mělo snad líp jak můj pes -(taky angličan)Zakar píše:Ono jde také o to,dát tam tu správnou náplň.Ale jestliže na to kašlal předchozí majitel tak ty to budeš těžko zachraňovat. A ta první věta mě také rozčílila.
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000