Rover 827 Si, r.v. 1995
Re: Rover 827 Si, r.v. 1995
A těsnění víka http://www.automatejcek.cz/nahradni-dily/-el828319/
Už objednáváš? 

No vidíš jak jsi šikovnej když chceš

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... u14057800/ ...... aspoň se zase svezu 

Jo klidně se zastav, Fabia je ti k dispozici 

Takže svíčky vyměněny místo Bosch Super 4, jsem dal obyčejné NGK BCPR6E nicméně motor běží stále stejně.
Staré svíčky jsem si poskládal podle pořadí válců a č.1;3 a 5 - zadní řada válců - jsou trochu černější a smrdí spáleným olejem
přední řada je opálená normálně a bez zápachu.
Tím se mi potvrdilo to co jsem našel pod zadními svody, že olej skutečně jde do válců otázkou je jak
.
Stav tachometru 177713 km
Staré svíčky jsem si poskládal podle pořadí válců a č.1;3 a 5 - zadní řada válců - jsou trochu černější a smrdí spáleným olejem

přední řada je opálená normálně a bez zápachu.
Tím se mi potvrdilo to co jsem našel pod zadními svody, že olej skutečně jde do válců otázkou je jak

Stav tachometru 177713 km
Jako správný hondí motor to papat olej musí
Takže svíčky černé budou.... ty, to zatím moc neřeš... uvidíš kolik budeš muset dolejvat. Když to bude moc, tak se holt udělají komplet hlavy. Dá se čekat, že u tak starého motoru a pokud přeci jen nějakou delší dobu stál, budou gufera na ventilech tvrdý....

Tou první větou jsi mě dokonale uklidnil Trundo, no nic jdu si na to dát panáka 

Dnes dotankováno a po zahřátí projeto v zátěži a ve sportovním režimu, kdy se řadí jen první tři kvalty, ale zato až do plných
, moc příjemné svezení po rovné silnici
příští týden zajedu na geometrii a test tlumičů, které jsme s Trundou tipovali na výměnu 

Video s Crash testem Roveru 800, myslím, že s ohledem na dobu vzniku dopadnul velmi dobře,ale nejlépe nebourat
http://www.youtube.com/watch?v=4HUgF3zlxrc

http://www.youtube.com/watch?v=4HUgF3zlxrc
Dnes jsem byl u technika na geometrii a testu tlumičů.
Hned když jsem najel na kanál tak si všimnul špatného (kladného) odklonu levého zadního kola a řekl mi, že s tím bohužel nic neudělá- náprava nema žádné prvky pro toto seřízení. Podle něj auto dostalo nebo spíš dalo ránu do obrubníku, zřejmě při nějaké frajeřině a došlo buď k poškození těhlice nebo k ohnutí tlumiče - auto už jsem takto koupil, takže co s tím kdo dělal nevím.
Viz první fotka, kde je to trochu vidět .
Navíc se i ozývá ložisko tohoto zadního kola, takže asi dílem všeho je to špatně a nemělo cenu to dál řešit a platit geometrii.
Pak jsme provedli test tlumičů, který ukazuje, že předek i přes prasklou manžetu tlumí slušně, zadek je o dost horší, hlavně pravá strana, ale pořád je to do normy.
Výměnu tlumičů jsem stejně plánoval , ložisko kola taky, jestli řešit i tu těhlici ještě zvážím, trochu se mi to nezdá, protože je to pořádné maso materiálu, ale zase věřím technikovým zkušenostem, dělá totiž jen geometrii a testy tlumičů, takže o tom asi něco ví
Hned když jsem najel na kanál tak si všimnul špatného (kladného) odklonu levého zadního kola a řekl mi, že s tím bohužel nic neudělá- náprava nema žádné prvky pro toto seřízení. Podle něj auto dostalo nebo spíš dalo ránu do obrubníku, zřejmě při nějaké frajeřině a došlo buď k poškození těhlice nebo k ohnutí tlumiče - auto už jsem takto koupil, takže co s tím kdo dělal nevím.

Navíc se i ozývá ložisko tohoto zadního kola, takže asi dílem všeho je to špatně a nemělo cenu to dál řešit a platit geometrii.
Pak jsme provedli test tlumičů, který ukazuje, že předek i přes prasklou manžetu tlumí slušně, zadek je o dost horší, hlavně pravá strana, ale pořád je to do normy.
Výměnu tlumičů jsem stejně plánoval , ložisko kola taky, jestli řešit i tu těhlici ještě zvážím, trochu se mi to nezdá, protože je to pořádné maso materiálu, ale zase věřím technikovým zkušenostem, dělá totiž jen geometrii a testy tlumičů, takže o tom asi něco ví

No divil by ses, ale ta těhlice se ohne jak nic, když to dostane tzv. !&@#! o obrubník... o tom nepochybuj. Jenže ohnutý může být fakt cokoli - tlumič, těhlice ale i to spodní rameno. Kurde, jsem si myslel, že to má multilink a on to vzadu McPherson - pěkný
... pak ovšem odklon štelovat nejde. Ale jestli tě to potěší, tak mám úplně stejný problém na přední nápravě na Kupéčku a taky jsem to s ním řešil. A taky - zřejmě ohnutý tlumič, či těhlice.
Začni asi tím tlumičem a uvidíš, jestli se to nesrovná. Pak kdyžtak zkusíš sehnat těhlici.

Začni asi tím tlumičem a uvidíš, jestli se to nesrovná. Pak kdyžtak zkusíš sehnat těhlici.
Tak je jasné, že při váze auta to v případě bočního nárazu na kolo musí dostat pěknou prdu,která se musí někam vybít jak říkám, nemám důvod mu nevěřit.Radil mi demontovat tlumič a přiložit k pravítku, v případě ohnutí to na té délce udělá dost. Po výměně ložiska a tlumičů se uvidí.
Jinak jsem samozřejmě rád, že v tom jedeš se mnou
a mimochodem, kam se mi ztratily obrázky z podpisu

Jinak jsem samozřejmě rád, že v tom jedeš se mnou

a mimochodem, kam se mi ztratily obrázky z podpisu

Ložisko neměň dokud nebudeš mít jistotu, že to není křivé kvůli těhlici - bys pak vyhodil i ložisko 
Obrázek ti zmizel asi na Rajčeti (humus hnus), nebo inteligenti mění URL k obrázkům.... nahraj obrázky někam na stabilnější místo (klidně do nějakého příspěvku a pak se odkazuj na URL obrázku v příspěvku přegenerovanou přes TinyUrl).

Obrázek ti zmizel asi na Rajčeti (humus hnus), nebo inteligenti mění URL k obrázkům.... nahraj obrázky někam na stabilnější místo (klidně do nějakého příspěvku a pak se odkazuj na URL obrázku v příspěvku přegenerovanou přes TinyUrl).