ventilátor 825
ventilátor 825
Zdravím, zakoupil jsem 825 a mám problém s ventilátorem, nefunguje ani trošku, což je při tomhle počasí celkem problém. nevíte kde bych ho našel, abych ho mohl vyndat a nechat opravit? 

Re: ventilátor 825
Zdravím podobně "postiženého" člověka, který si ještě dnes rozhodne pořídit Rover řady 800 a gratuluji
. Nepíšeš o který ventilátor přesně jde, v autě je jich samozřejmě několik, ale pravděpodobně jde o ventilátor topení.Sám mám problém s topením u své 827, ale mě naopak nejde zastavit topná voda a v autě je vedro jako hrom
Tak a teď k tvému problému.Jestliže máš vůz vybaven klimatizací tak ventilátor topení je zespodu pod palubkou na straně spolujezdce a je zespodu krytý látkovým přehozem a lépe se k němu dostaneš po vyndání kastlíku ( zamykací schránky) co je před spolujezdcem, je umístěn úplně napravo jakoby na pravém podběhu směrem, kterým ukazuje červená šipka na barevné fotografii
Jakou máš motorizaci naftu nebo motor KV6 a jaký rok výroby
EDIT: ještě mě napadlo, ale předpokládám, že pojistky jsi kontroloval a jsou v pořádku, jestli ne tak je najdeš pod volantem po vyklopení krytu, pozice 1 , pojistka 30A viz náhled do manuálu

Tak a teď k tvému problému.Jestliže máš vůz vybaven klimatizací tak ventilátor topení je zespodu pod palubkou na straně spolujezdce a je zespodu krytý látkovým přehozem a lépe se k němu dostaneš po vyndání kastlíku ( zamykací schránky) co je před spolujezdcem, je umístěn úplně napravo jakoby na pravém podběhu směrem, kterým ukazuje červená šipka na barevné fotografii

Jakou máš motorizaci naftu nebo motor KV6 a jaký rok výroby

EDIT: ještě mě napadlo, ale předpokládám, že pojistky jsi kontroloval a jsou v pořádku, jestli ne tak je najdeš pod volantem po vyklopení krytu, pozice 1 , pojistka 30A viz náhled do manuálu

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Jedná se o 825, diesel, rok výroby 94...myslím ventilátor, omlouvám se za vyjadřování
, ten co fouká na okno aby se nemližilo
jinak teplo mi nevadí, kdyžtak si vezmu bundu 

Umístění ventilátoru by mělo být stejné, ikdyž nepíšeš jestli je tvé auto vybaveno klimou, ale většina 825 SDi ji měla. Tedy platí to co jsem ti napsal výše.
- Nejdříve kontrola pojistek
- pak podle obrázku dole si zkontroluj zda do a z hadic číslo 16, 17 jde horká topná voda, auto by totiž mělo topit i náporem bez nutnosti chodu ventilátoru. pokud jsou tyto hadice studené a hadice č.4 je teplá tak to znamená problém s ventilem č.15. Nevím jak je ovládán,protože diesel vůbec neznám, ale třeba u mě ho řídí podtlak a má problém právě opačný že mi topí pořád, ale už snad vím kde bude problém
Jinak odkud jsi
- Nejdříve kontrola pojistek
- pak podle obrázku dole si zkontroluj zda do a z hadic číslo 16, 17 jde horká topná voda, auto by totiž mělo topit i náporem bez nutnosti chodu ventilátoru. pokud jsou tyto hadice studené a hadice č.4 je teplá tak to znamená problém s ventilem č.15. Nevím jak je ovládán,protože diesel vůbec neznám, ale třeba u mě ho řídí podtlak a má problém právě opačný že mi topí pořád, ale už snad vím kde bude problém

Jinak odkud jsi

nene, klimatizaci to nemá, jsem z Ústí nad Orlicí...děkuji moc 

Fajn takže potom, můj první příspěvek o umístění ventilátoru neber vážně a platí to co je na obrázku níže
. Ventilátor pozice č.3 je umístěn blíž ke středu pod palubkou přiblížně v místě kde má spolujezdec levé koleno. Každopádně si ale první zkontroluj ty pojistky a přívod vody do topení než to začneš kuchat 
Jinak ten ventilátor je spínán přes relé pozice č.4 tak se když tak podívej i na něj pokud budou pojistky OK

Jinak ten ventilátor je spínán přes relé pozice č.4 tak se když tak podívej i na něj pokud budou pojistky OK