Cesta z domu směr sraz byla opruz, celkem 6 hodin jízdy, do toho se mi pěkně započítalo víc jak hodinové popojíždění v koloně na D1 v zúženém úseku, kvůli havárii.
V Liberci a kraji okolo jsem byl poprvé v životě, do té doby jsem ho někde v podvědomí měl zafixován jako kraj plný čertů, rarášků, víl, skřítků, udatných rytířů, přesně podle knihy Františka Patočky "Čerti na Ještědu" http://www.databazeknih.cz/knihy/certi-na-jestedu-63238, kterou jsem kdysi v dětství čítával.
Heřmanice, Frýdlant, Machnín, Mohelka, Jablonné, Chrastava, Markvartice, Jeřmanice, Smržov, Sobákov...tyhle všechny názvy si z knihy pamatuju a pak jsem "náhodou" jel okolo

Je tam celkem dost pohádkových příběhů a pověstí ze středověku s nádechem morbidního zla, ale většina jich nakonec skončí dobře.
Takto na mě tento kraj také působil, temný, zlověstný, hypnotizující, ale také fascinující a úžasný, hory, lesy, typický ráz krajiny.....
Liberec je velice pěkné město, sraz na náměstí byl vynikající. Frýdlantský hrad- paráda, Ještěd- co dodat.
Thomasi, dost dobře nechápu, jak něco takového jsi mohl při Tvém deklarovaném časovém vytížení uvést v život, já jsem na tom tak nějak podobně a něco takového pořádat by mě zatím ani nenapadlo.
Takže máš můj obdiv, palec nahoru a vám oběma, kolegové, velké díky za uspořádání skutečně nádherné akce, kterou jsem si, navzdory neposednému synkovi, skutečně velmi užil.
Koneckonců i chlapec si to užil taky, po cestě domů nadšeně plánoval zase někam takto vyrazit.
Mínusem byla nízká účast, čekal jsem víc aut....takže Ti, kdož neměli skutečný závažný důvod nedorazit, by se měli chytit ne za nos, ale přímo za hlavu, protože jim utekla opravdu nádherná akce.
Tento víkend řadím mezi mé nejlepší vícedenní výlety, které jsem kdy zažil.
Ještě jednou, s nadějí na další takovou libereckou akci napřesrok, moc děkujeme.
Velké díky také patří těm ostatním, kterých se to týká - oni ví

Takže jsem nalezl další vhodnou lokalitu k bližšímu budoucímu prozkoumání