FTP server je program který si nainstaluješ na počítači a můžeš si v něm nakonfigurovat soubory, které si mohou ostatní uživatelé stáhnout nebo prohlédnout přímo z tvého počítače. Tvůj poskytovatel připojení ti ale musí přidělit veřejnou IP adresu, aby se k tobě mohli připojit i uživatelé odjinud než ze sítě tvého poskytovatele. Potom to vypadá tak, že když ten program běží tak se k tobě můžou lidi připojit a stáhnout si to a když program neběží tak nemůžou. Logicky z toho vyplívá že aby lidi mohli stahovat, musí tvůj počítač běžet. Druhá možnost je nainstalovat ten program(a nahrát fotky) na počítač který běží pořád, například server ale předpokládám že tu možnost asi nemáš.Karel Douša píše:Opět blondýnovská otázka : Jsem nějak mimo misku. Jakej FTP server ? Jste tady zmínili jenom tu Pi7acu...Sorry, ale jak to nemá karburátor, a běhaj tam 1 a O, to je pro mě španělská ves...
Řekněte kam to nahrát a odkud stáhnout ostatní a já to udělám, tady se nějak ztrácim..
Pikasa je něco jinýho, na jiným principu. Tam nahraješ fotky na nějakej server(na server pikasa), kterej běží v kuse, používá se tam podobný, leč jiný typ přenosu než je FTP. Každopádně tynahraješ fotky a zbytek za tebe udělá provozovatel serveru pikasa, takže logicky je to uplně ten nejjednodušší a pro tebe nejmíň náročnej způsob jak sdílet fotky s jinejma lidma.