Tak, jak tu proběhlo, s Lukym jsem uzavřel kšeft a odkoupil jsem od něj "parádní" šedé kožené (perforované) sedačky původem z kabria. Prostě jsem musel

....
Kupéčkové origo textilní sedačky jsou v dost mrzutém stavu. Potrhané, vytahané a tak vůbec se jim nějak nepovedlo sedačky vypolstrovat a potahy na sedačkách dost plandají. Nicméně ty potahy prostě zachránit nejdou a já bych nesnesl tam pak mít cosi neoriginálního. Takže toto je cesta, protože šedé kožené perforované sedačky se dávaly i právě do Rover 218VVC Coupe. A takto by to mělo vypadat:
https://passionford.com/forum/cars-for- ... owner.html
Tedy jasná volba.Konkrétně tedy sedačky od Lukyho jsou z kabria, takže přední sklápěcí, zadní dvousedadlo, tedy vše, jak má být. V Kupéčku stejně řešené. Mám k tomu i koženou loketku a kožené vložky do dveří. Bohužel kabrio mělo v zadních bocích reproduktory, kdežto Coupé kapsy a opět vložky. Tedy ty budu muset vyrobit.
Stav sedaček... no... z kabria a původní majitelé asi totálně dlabali na to, že by se o kožené sedačky mělo nějak pečovat. Takže totální hnůj viz. foto. Nicméně pod tím humusem jsem neviděl nijak moc zásadních vad. Spolujezdcova sedačka má natrhlý kožený bok sedáku. Zadní sedák je propálený. Šoférova sedačka má kvůli nulové péči ošoupanou barvu. A jsou orezlé úchyty do podlahy. Klasika...
Šoférovu sedačku jsem vyčistil pomocí APC. Byla to fakt chuťka viz. foto. Než to napajcuju nějakým "kondicionerem", přemýšlím, jestli se nějak pokoušet obnovit tu barvu. Ale asi se do toho sám pouštět nebudu. Nakonzervuji kůži, kouknu na to, jestli se dají demontovat držáky na opískování. Vyčistím a ošetřím kůži, ošetřím orezlé části a sedačky uložím do sucha na půdu. Další opravy na nich nechám na později.