Rover 416 Tourer, 1998 - Labuťka ;-)
Re: Rover 416 Tourer, 1998 - Labuťka ;-)
Pekne Diky
No nedalo mi to a Hombreho krásny manual pro repasi zadního brzdového třmene jsem dal jako oznámeni do sekcí XW,RF,RT viewtopic.php?f=35&t=5583
Děkuji, aspoň se neztratí
To zahřívání kola chce vyzkoušet a postupně vyeliminovat.... sundej jen kolo a zkus otočit nábojem, když pujde lehce, tak s motorem 3-4x zabrzdit(po jednom zabrždění se to nemusí projevit), pokud bude drhnout, tak bez brždění povolit odvzdušnovák a znovu protočit-tím zjistíš jestli nezůstane natlakovaná kapalina, když to nepomůže, tak je mechanický problém. Samotné pískání může být i od prachu a bordelu pokud máš třeba zkřivený štít, nebo jestli jsou hodně zrezlé kotouče a třmeny tak tam můžou padat šupinky rzi.
... jj, tenhle postup uz jsem prave vcera zkousel... a tlak tam nezustaval... to piskani asi bylo tema destickama... jinak ja ty brzdy mam celkem malo orezle, dokonce odvzdusnovak je skoro jako novej... i tak jsem to poradne okartacoval... uvidim, jestli to bude teple, az dneska pojedu domu. Treba to jen chtelo trosku rozhejbat pist... ackoli on vypadal taky jak novej, bez rzi...
Pokud jsi to zkoušel a brzda nedrhla a dneska to zas bude horký, tak už mě napadá jen ložisko v náboji.
Tak ona je totiz otazka, co se tam deje, kdyz se to cele zahreje... s loziskem nestras To by me kleplo... su docela stastnej, ze loziska zatim drzej, i kdyz uz maji taky vek na vymenu... ted jsou na rade hlavne tlumice...
Tak prachovky na cepy zadnich trmenu mam doma,takze se muzu pustit do rozhejbavani Uz se fakt tesim, ze ty brzdy zas zacnou brzdit.... Od te doby, co jsem zjisti, ze je jejich ucinnost miziva, mam z kazdeho brzdeni blbej pocit... Obzvlast kdyz je citit, jak to vsechno vysi na prednich brzdach...
-
Ty zadní brzdy určo brzdí. To že s tím jde špatně otáčet neznamená, že to nebrzdí. Ten pístek se normálně ani neotáčí, ale klasicky vysouvá.
Ale ja nemluvim o pistku, ale o cepech, ktere mam zatuhle
-
Aha sorry. Moje chyba.
Tak ať se dílo podaří. U mě to šlo v poho. Jinak jsem koupil sadu Frenkit a tam jsou ty gumy celkem slušně jiné. Jakou máš sadu a vypadají stejně?
Tak ať se dílo podaří. U mě to šlo v poho. Jinak jsem koupil sadu Frenkit a tam jsou ty gumy celkem slušně jiné. Jakou máš sadu a vypadají stejně?
Kdyby ses dostal do nějakých nesnází, klidně zavolej, zkusím poradit
Diky Hombre
... no ja jsem koupil jen ciste ty prachovky cepu plus sadlo... predpokladam, ze prachovka na pistu je OK...
... ono se tim cepem da ve sveraku trosicku na jednu a druhou stranu pootocit, takze kredpokladam, ze tam vyrezlo ve trmenu prave ten zbrousenej prouzek na cepu... budu to musel prolit nejakou srajdou a snad to povoli Jen nevim, jestli se do toho poustet dneska... abych to stihl do vecera povolit...
... no ja jsem koupil jen ciste ty prachovky cepu plus sadlo... predpokladam, ze prachovka na pistu je OK...
... ono se tim cepem da ve sveraku trosicku na jednu a druhou stranu pootocit, takze kredpokladam, ze tam vyrezlo ve trmenu prave ten zbrousenej prouzek na cepu... budu to musel prolit nejakou srajdou a snad to povoli Jen nevim, jestli se do toho poustet dneska... abych to stihl do vecera povolit...
Jestli se to aspoň trošku hýbe, tak by neměl být problém to vytáhnout ven. Pak jak to osmirkuješ, tak už to tam půjde samo. Kdyžtak tu díru na čep můžeš pročistit ruličkou nějakého trochu hrubšího smirku (100-120) a pak teprve vyčistit hadrou.
Jojo...
... kolenu uz mam taky trosku ohebnejsi, tak snad se stim nebudu tentokrat tak mordovat... hlavne uz zadne ohybani plechu a pekne to tam vsechno rozsroubuju
... kolenu uz mam taky trosku ohebnejsi, tak snad se stim nebudu tentokrat tak mordovat... hlavne uz zadne ohybani plechu a pekne to tam vsechno rozsroubuju