Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 216 Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Vypadá to dooobře
Soudit to nemá smysl, dokud nemáš alespoň geometrii a tlumiče OK. Tlak pneu je taky důležitej - budeš muset asi laborovat se správným tlakem - někdy i 0,2 tlaku změní auto k nepoznání. O vlivu samotných pneu ani nemluvím - takové Toyo R1R, nebo Federal 595 RS-R jízdu notně přitvrdí.
Další vliv hraje i velikost a váha kol - každé deko váhy, notabene na větším průměru, změní chování auta.
Soudit to nemá smysl, dokud nemáš alespoň geometrii a tlumiče OK. Tlak pneu je taky důležitej - budeš muset asi laborovat se správným tlakem - někdy i 0,2 tlaku změní auto k nepoznání. O vlivu samotných pneu ani nemluvím - takové Toyo R1R, nebo Federal 595 RS-R jízdu notně přitvrdí.
Další vliv hraje i velikost a váha kol - každé deko váhy, notabene na větším průměru, změní chování auta.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Tlumice mam vymeneny za celkem zachovaly... teda aspon oproti tem puvodnim. .... no asi i ta vaha v tomhle pripade dela sve... s tlakem zkusim polaborovat... a mozna uz chapu, proc ma mit sportovni auto tuzsi rizeni... uplne nechutne to v zatackach taha za volant
-
to ja jsem ted nasadil zimaky a je to krasne pohodlne. Kdyz jsem prezul ze zimních na letni tak mi to neprislo ale ted jsem jel po takove rozbite panelce a najednou to nedelalo rany a tolik nekopalo.
Jojo, kola fakt delaji hodne... dneska jsem byl Kupeckem v praci a to teda byla jizda! Asi fakt budu muset trosku upustit vzduchu..
Jeste ze mam Kupecko.... dneska me zachranilo. Uz delsi dobu jsem sledoval, ze baterka v Labuti nejak slabne a dnesni vysokohorske drsne pocasi uz nerozdychala.... jeste ze jsem o vikendu rozchodil Kupecko a nedavno mu dobil baterku
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No pokud je člověk závislý na ježdění autem (a nemyslím jen psychickou závislo ), tak je vždycky lepší mít nějaké v záloze ... právě ses o tom přesvědčil
Jojo.... prave proto jsem byl ted cca tri mesice jak na trni, kdyz jsem nemel Kupecko pojizdne... takze jsem ho ozivil opravdu vcas Akorat ze by poterbovalo trosku rozsahlejsi servis, ale nemam sanci neco realizovat, kdyz nemam teplou garaz
Kdybys už nechtěl ty origo 15ky měl bych zájem...
Trpim permanentnim nedostatkem disku, takze vyprodej se urcite konat nebude .... Navic na technickou se 17" jezdit nebudu
Dneska jsem se pustil do "udrzby" posilovace rizeni....
... rozdelal jsem potrubi od cerpadla k expanzce, abych se dostal k cerpadlu a mohl ho odmontovat a trosku to kolem nej vycistit, protoze spoje gumovych hadic moc netesnily.... jenze bohuzel ten spodni maly sroub na cerpadlu je dorvany, neda se k nemu dostat prstynkem a plochy prstynky nemam... klic se po nem zvejne... takze budu to muset ocistit na miste....
... mel bych ale jeden dotaz - kdyz jsem z cerpadla odmontoval hadici k servu, vypadl na me jakysi ventil, ktery byl tlacen na prirubu hadice pruzinou... vyskocil jak cert z krabicky, takze ted nevim, kterou stranou tam patri V zadnem manualu o nem neni zminka....
Jinak vypusteny olej byl tmavy a mel v sobe takove rosolovite hrudky... no su zvedav, jestli az to dam dokupy to bude v poradku....
... rozdelal jsem potrubi od cerpadla k expanzce, abych se dostal k cerpadlu a mohl ho odmontovat a trosku to kolem nej vycistit, protoze spoje gumovych hadic moc netesnily.... jenze bohuzel ten spodni maly sroub na cerpadlu je dorvany, neda se k nemu dostat prstynkem a plochy prstynky nemam... klic se po nem zvejne... takze budu to muset ocistit na miste....
... mel bych ale jeden dotaz - kdyz jsem z cerpadla odmontoval hadici k servu, vypadl na me jakysi ventil, ktery byl tlacen na prirubu hadice pruzinou... vyskocil jak cert z krabicky, takze ted nevim, kterou stranou tam patri V zadnem manualu o nem neni zminka....
Jinak vypusteny olej byl tmavy a mel v sobe takove rosolovite hrudky... no su zvedav, jestli az to dam dokupy to bude v poradku....
Asi nějaký zpětný ventil, takže bude patřit pružinou ve směru toku oleje.
Jinak ten spodní šroubek už tam nemám, když jsem měnil motor a povoloval jsem ho, proklel jsem celou Anglii. Zpátky už jsem ho nedal, na třech to čerpadlo udrží.
Jinak ten spodní šroubek už tam nemám, když jsem měnil motor a povoloval jsem ho, proklel jsem celou Anglii. Zpátky už jsem ho nedal, na třech to čerpadlo udrží.
Hehe.... sroubek jeden blbej ... nevim co s nim... vsechno okolo slo a ten finalni blbecek nejde a nejde...
... no jsem si jist, ze pruzina byla v servu a smerem k hadici byl ten valecek... blby je to, ze on do te pruziny pasuje obema stranama...
... no jsem si jist, ze pruzina byla v servu a smerem k hadici byl ten valecek... blby je to, ze on do te pruziny pasuje obema stranama...
.... toz tu je foto:
... a patri to sem:
... a patri to sem:
... doprcic! Ja jsem totiz nedopatrenim povolil tu druhou matici a ne tu na hadicce.... ... pak je mi jasne, ze nikde o tom nic neni ...
Tak vsechno okolo vycisteno, smontovano, olej jsem nalil.... no zatim to vydava vselijake zvuky, tak snad az se to usadi a odvzdusni, tak to bude dobre....
... co je horsi... mnooohem horsi.... ze mi ven prosakuje olej z pod hlavy ... aspon ze to teda tece ven, ale tece docela dost... osusil jsem to misto a po nastartovani a zahrati motoru se v tom predelu objevil cerstvy olej... chjo chjo... zjistuju, ze na Kupecku byly zachovany snad jen cepy a ramena naprav.... jinak uuuuuplne vsechno spatny...
... co je horsi... mnooohem horsi.... ze mi ven prosakuje olej z pod hlavy ... aspon ze to teda tece ven, ale tece docela dost... osusil jsem to misto a po nastartovani a zahrati motoru se v tom predelu objevil cerstvy olej... chjo chjo... zjistuju, ze na Kupecku byly zachovany snad jen cepy a ramena naprav.... jinak uuuuuplne vsechno spatny...