Zdravím,po dlouhé době se mi vyskytl problém, že Rover nechce brzdit.
Možná se mi to jen zda,ale pedál jde hodně ztuha.
Myslel jsem si, že je tou zimou venku, že tam možná něco přimrzlo.
Ale už je venku docela přijatelně a problém pořád je.
Moc se v tom nevyznám a proto bych potřeboval radu od zkušených lidí. Možná už někdy někdo takový problém měl a mohl
by vědět co za tím je.
Za každou radu všem děkuji.Jedná se o rovera 220 sd 63 kw ale někdo do toho dal motor sdi a je tam turbo.
Rok výroby je 98.Dovoz Francie.
R200 nejde brzdit,pedál jde ztuha
Re: nejde brzdit,pedál jde stuha
pokud jde pedál ztuha pravděpodobně bude problém v posilovači bud mohla prasknout podtlaková trubice (ta lepší varianta) popřípadě odešel samotný posilovač pokud při nastartovaném motoru se ozývá syčení po sešlápnutí brzdového pedálu je problém v posilovači
Škoda Favorit 43kW (1992), Mitsubishi Colt 1,2 40kW (1992) Škoda Felicia Combi 1,3 50 kW (1996), Chevrolet Suburban 5,7 V8 Vortec 191kW (1999), Škoda Fabia 1,4 tdi 51kW (2003), Rover 214 Si 76kW (1994) Seat Ibiza 1,4 (1994)
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro upřesnění, s těmi brzdami to nesouvisí -- jak víš, že tam je SDi? Slabší SD má taky turbo, akorát se liší v absenci mezichladiče stlačeného vzduchu.
Pokud je to diesel, nabízí se třetí varianta - z nějakého důvodu nefunguje vývěva. Takže když zkontroluješ tu hadici a bude ok, tak ji odpoj u posilovače a při nastartovaném motoru přilož k hadici palec a zkus, jestli ucítíš, že to vyvíjí nějaký podtlak.
Je to silnější verze,protože ma interkuler.Dnes jsem se na to pořádně koukl.Všiml jsem že mezi motorem a posilovačem je jako by náka membrána a z té vede mala hadička.A vývod mezi malou hadičkou a tou plastovou membránou (nebo co to je ) je prasklá.Mohlo by to byt ono ? nemohu to nijak odzkoušet,protože je to praskle ve špatném místě.Dal bych tady fotky,ale nevím jak na to.
jestli to je prasklé, pak to bude asi ten důvod, proč to nebrzdí, Takže to zkus nějak opravit, ucpat, nebo sehnat nové.
Už to sháním.Tak snad se povede.
Re: R200 nejde brzdit,pedál jde ztuha
Zatím můžeš zkusit nějak to zalepit páskou, nebo úplně tu membránu vypojit a spojit hadice k sobě bez ní a zkusit, jestli se účinek brzd zlepší. Budeš mít jistotu, že je to tím.