Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 216 Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Na složení VVC je někde na netu dobrý návod, včetně fotek.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Návod na složení VVC je i na RAVE
Pravda.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Jasan.... ale prece jen bych se v tom pripadne radeji hrabal s nekym, kdo uz to zna
Zatim nemam v umyslu z toho delat VHPD 

.... jen poznamka pro mne ohledne brzd
... vymena zadnich bubnovych brzd za kotoucove (bez ABS/ bez ABS) - z brzdove sestavy to obnasi pouze vymenu bubnu za trmen. Hadice, vyveva, ventil zadnich brzd, valec, to vsechno je stejne. Nutne bude vymenit trn loziska s loziskem a unasecem - nejlepe sehnat komplet trn/lozisko (nejlepe ABS verzi kvuli eventuelni montazi ABS.... trn musi byt z XW/RT - neni shodny s RF). V nouzi by stacilo sehnat trn, protoze lozisko s unasecem je stejne s RF (mam, ale lozisko udajne huci). Odlisnosti v dirach pro uchyceni trnu ve vlecnem rameni jsem si nevsiml, ale nutno proverit (bylo by skoda menit ramena - ve stavajicich jsou nove silentbloky/cepy).
Co se tyka konveze na ABS - hadice dozadu jsou stejne, zadni ventil je jiny (mam), valec je jiny (mam), vyveva stejna, predni hadice jine (mam), ABS jednotka (mam), cidla a kabely (predni mam, zadni jsou jine - maji jinaci kryti, asi i delku kabelu - je otazka, jestli kabelaz v aute je pripravena na pripojeni kabelu od zadnich cidel).
... vymena zadnich bubnovych brzd za kotoucove (bez ABS/ bez ABS) - z brzdove sestavy to obnasi pouze vymenu bubnu za trmen. Hadice, vyveva, ventil zadnich brzd, valec, to vsechno je stejne. Nutne bude vymenit trn loziska s loziskem a unasecem - nejlepe sehnat komplet trn/lozisko (nejlepe ABS verzi kvuli eventuelni montazi ABS.... trn musi byt z XW/RT - neni shodny s RF). V nouzi by stacilo sehnat trn, protoze lozisko s unasecem je stejne s RF (mam, ale lozisko udajne huci). Odlisnosti v dirach pro uchyceni trnu ve vlecnem rameni jsem si nevsiml, ale nutno proverit (bylo by skoda menit ramena - ve stavajicich jsou nove silentbloky/cepy).
Co se tyka konveze na ABS - hadice dozadu jsou stejne, zadni ventil je jiny (mam), valec je jiny (mam), vyveva stejna, predni hadice jine (mam), ABS jednotka (mam), cidla a kabely (predni mam, zadni jsou jine - maji jinaci kryti, asi i delku kabelu - je otazka, jestli kabelaz v aute je pripravena na pripojeni kabelu od zadnich cidel).
V sobotu jsme s Verkou konecne taky vysali v Kupecku.... uz tam bylo pekne nastlano... znovu jsem vyndal zadni sedacky, aby se uklidilo i pod nema a pak mi to nedalo a oddelal jsem i zadni bocni tapecy - prekvapko v podobe krizoveho sroubovaku a 100lirove mince celkem potesilo 
... nakonec jsem se rozhodl oddelat i vrchni prave plastove oblozeni jednak abych ho mohl pekne vycistit a pak proto, abych zjistil odkud mi zateka do B sloupku... no netrvalo to dlouho a prisel jeden ze sobotnich slejvacku, tak jsem rychle zalezl do auta. No a hledat jsem dlouho nemusel.... doslova curek vody do auta tece ze stresniho zlabku, ktery je ve skutecnosti spojem mezi stresnim a bocnim plechem.... ve zlabku jsou plechy sbodovane a evidentne spatne zatmelene. Koukal jsem ze i kolem tmelu zadniho okna se trosicku vlhkost dostavala... no ale kam ta voda vlastne tekla? B sloupkem (obcas pres ultrazvukove cidlo - to bylo to obcasne houkani za deste
) z casti do bubnu s pasem a pak kam? Zeby do prahu? .... no ani bych se nedivil, kdyby toto byl obecny problem u vsech roverku s nasledky v podobe prorezlych prahu. TAKZE - moje doporuceni - zkontrolujte si zlabky a radeji je zasilikonujte. Jakakoli podezrela vlhkost v aute, rezate prahy, vlhke predni pasy muzou byt dusledky tohoto docela vazneho problemu.
.... jinak v nedeli tu byl takovy slejvak s kroupama, ze jsem to jeste nezazil.... spustilo to zaraz alarmy na obou autech

... nakonec jsem se rozhodl oddelat i vrchni prave plastove oblozeni jednak abych ho mohl pekne vycistit a pak proto, abych zjistil odkud mi zateka do B sloupku... no netrvalo to dlouho a prisel jeden ze sobotnich slejvacku, tak jsem rychle zalezl do auta. No a hledat jsem dlouho nemusel.... doslova curek vody do auta tece ze stresniho zlabku, ktery je ve skutecnosti spojem mezi stresnim a bocnim plechem.... ve zlabku jsou plechy sbodovane a evidentne spatne zatmelene. Koukal jsem ze i kolem tmelu zadniho okna se trosicku vlhkost dostavala... no ale kam ta voda vlastne tekla? B sloupkem (obcas pres ultrazvukove cidlo - to bylo to obcasne houkani za deste

.... jinak v nedeli tu byl takovy slejvak s kroupama, ze jsem to jeste nezazil.... spustilo to zaraz alarmy na obou autech

Dnes jsem se konecne dostal k tomu, abych pokoumal z kama a proc se mi pri seslapnuti brzdy ozve hnusne hlasite pisknuti.... uz mi to lezlo na nervy a ve meste jsem se musel pri kazdem pribrzdeni zacervenat
.... vzadu jsou zatim bubny, kterezto jsem jeste nemel cest kuchat... kdyz jsem to rozebiral, ze to ocistim, tak se mi to cele vysypalo a jeeeeeje
.... no nastesi nanestesti jsem to pak asi desetkrat znovu smontovaval a rozdelaval, takze uz to znam i poslepu 
.... ale to piskani psycho..... porad to delalo i kdyz jsem to poradne vykartacoval od rzi... problem byl v tom, ze mi nemel kdo mackat brzdu, abych zjistil odkud to jde... az prijela Verka, tak jsem teprv prisel na to, ze to tak vrze celist jak se posouva po trecich ploskach. No jenze co s tim? Namazat se to neda.... tak jsem to vyresil jednoduse... pritlacne pruziny na celistech jsem trosku zmacknul ve sveraku, aby na celisti tolik netlacily a zatim to vypada ok. Akorat ze jsem si rozhodil nastaveni rucky, tak to budu muset jeste jednou rozebrat a poladit... tak jsem se zas neco naucil
Koukal jsem na stav hlavnich cepu zadnich vlecnych ramen - uz nejsou tak hezke, jak jsem posledne koukal. No dostavaj ted zabrat, tak je ta guma popraskana... a taky jsem koukal, ze ulozeni stabilizatoru je hodne vycvachtane...

.... vzadu jsou zatim bubny, kterezto jsem jeste nemel cest kuchat... kdyz jsem to rozebiral, ze to ocistim, tak se mi to cele vysypalo a jeeeeeje

.... ale to piskani psycho..... porad to delalo i kdyz jsem to poradne vykartacoval od rzi... problem byl v tom, ze mi nemel kdo mackat brzdu, abych zjistil odkud to jde... az prijela Verka, tak jsem teprv prisel na to, ze to tak vrze celist jak se posouva po trecich ploskach. No jenze co s tim? Namazat se to neda.... tak jsem to vyresil jednoduse... pritlacne pruziny na celistech jsem trosku zmacknul ve sveraku, aby na celisti tolik netlacily a zatim to vypada ok. Akorat ze jsem si rozhodil nastaveni rucky, tak to budu muset jeste jednou rozebrat a poladit... tak jsem se zas neco naucil

Koukal jsem na stav hlavnich cepu zadnich vlecnych ramen - uz nejsou tak hezke, jak jsem posledne koukal. No dostavaj ted zabrat, tak je ta guma popraskana... a taky jsem koukal, ze ulozeni stabilizatoru je hodne vycvachtane...
cca 178.000 km
... v sobotu jsem vymenil olejovy filtr a olej (Total 10W40).... pak jsem oddelal sportovni filtr (dneska jsem ho vycistil) a vratil tam standardni box, ale nedal jsem tam privodni trubku, takze box neni napojeny na rezonancni komoru... zajimalo mne, jaky to bude mit zvuk (viz. video dole) - velmi podobne jako se sportovnim filtrem, akorat to v urcitych otackach zarezonuje zrejme od boxu. Neni to tak slyset do kabiny. Vykonove citelna slabota, ale to muze byt tim, ze nemam bavlnenou vlozku a privod sal vzduch napul z chladice.
Pak jsem sundal tabec z ridicovych dveri ze neco udelam s tema promacknutyma dverma od blbecka z parkoviste pred praci... celkem se zadarilo. Zkusil jsem takovou domaci PDR metodu pomoci nasady od detskych hrabicek
.... to nejhorsi jsem vymackl ven, takze kdyz to clovek nehleda, tak nasledky na prvni pohled neuvidi... ale zustala tam takova ryha, ktera se mi vyrovnat nepodarila. Ale na to kaslu, protoze ty dvere stejne asi poleti az se bude delat lak - maji spodni lem vyrezly... nez jsem tapec namontoval zpet, tak jsem to trosku vypucoval a opravil kastlik, ktery byl na jedne strane utrzeny...
... v sobotu jsem vymenil olejovy filtr a olej (Total 10W40).... pak jsem oddelal sportovni filtr (dneska jsem ho vycistil) a vratil tam standardni box, ale nedal jsem tam privodni trubku, takze box neni napojeny na rezonancni komoru... zajimalo mne, jaky to bude mit zvuk (viz. video dole) - velmi podobne jako se sportovnim filtrem, akorat to v urcitych otackach zarezonuje zrejme od boxu. Neni to tak slyset do kabiny. Vykonove citelna slabota, ale to muze byt tim, ze nemam bavlnenou vlozku a privod sal vzduch napul z chladice.
Pak jsem sundal tabec z ridicovych dveri ze neco udelam s tema promacknutyma dverma od blbecka z parkoviste pred praci... celkem se zadarilo. Zkusil jsem takovou domaci PDR metodu pomoci nasady od detskych hrabicek

Dnes jsem se jal kuknout na to, co mam s levou predni brzdou... uz nejakou dobu to pri brzdeni tahlo k prave strane. A muj predpoklad se naplnil - zarezly cep (pistek). Tak jsem to vzal z gruntu, trmen i unasec okartacoval, dal zanovni pistek z brzdice co mam navic, nacpal do obou vazelinu, na kotouci jsem strhnul hranu a decentne srovnal desticky.... A konecne to brzdi paradne, ze jsem si malem vyrazil zuby
.... no a pak se nedivim ze jsem v Mejte v te utahnute zatacce nebyl schopny vcas dobrzdit... protoze v momente kdy jsem dupal na brzdu auto uz bylo mirne v zatacce a brzdit mela prave tahle zatuhla brzda.... kurna, skoda ... kdybych radej tak moc nelestil a radeji si zkontroloval brzdy 

mam prosbu odesla mi na mem rouvru prevodovka mam 216si 82kw a mam sehnanou prevodovku s 416 myslis ze bude pasovat?
Rekl bych ze ano
... Nejlepe se koukni na rimmerbros.co.uk a porovnej oznaceni...

Do haje smradlavyho!!!! Dneska jsem nekde vytratil predni SPZ
.... nejhorsi ze jsem s autem jel jeste v Prerove na obed a to, ze ju nemam, jsem zjistil az po ceste domu v Drevohosticich na wapce.... a to proto, ze jsem vzdycky k autu sel zezadu... tak jsme jak blbci projizdeli nekolikrat tu tricetikilometrovou trasu, jestli se nekde nevali... no on ten predni ramecek stal za houno. Sem tam kdyz mi nekdo do SPZ brnknul, tak vypadla... a to se mi stalo prave i rano, ale dal jsem ju zpet a neresil to... takze jsem ju mohl vytratit klidne i hned za dedinou, ale v tech zarostlych prikopech ju prd najdu.... no takze zitra jdu na magistrat pro novou
Uz nebudeme mit ty krasne po sobe jdouci cisla
beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

Kdo by chtěl pomoci Trundovi, tak mohu zapůjčit detektor kovů
To ti neudělaj novou jednu SPZtku? Jak se to pak dělá, když má někdo takové ten držák kol na kouli, který Ti stíní SPZtku? To ji musíš pokaždé odmontovat? (jo viděl jsem zajímavé alternativy s papírovou SPZtkou
hlavně brzo dojeď

To ti neudělaj novou jednu SPZtku? Jak se to pak dělá, když má někdo takové ten držák kol na kouli, který Ti stíní SPZtku? To ji musíš pokaždé odmontovat? (jo viděl jsem zajímavé alternativy s papírovou SPZtkou

hlavně brzo dojeď
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu

Tak jen tak rychlo hlasim, ze behem dopoledni hodinky nova SPZ vyrizena vcetne pojisteni - pro info, na policii se nic hlasit nemusi... Politoval jsem urednici po te, co jsem zhledl tu hruzu, s kterou musi ted pracovat a frcel domu (samozrejme jsme si udelali vylet vsichni
)
Z domu rovnou k brachovi do MT a sup vykuchat novy motorecek pro Kupecko... Tak hlasim, ze uz je zdarne venku
po vikendu bude nejake to foto, ale aj to video 

Z domu rovnou k brachovi do MT a sup vykuchat novy motorecek pro Kupecko... Tak hlasim, ze uz je zdarne venku

Jestli tomu dobře rozumím, tak máš úplně novou SPZku. Proč Ti nedali jen novej plech se starým číslem?