Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Ve Švédsku byli silnice luxusní a mrzne tam víc než 6 měsíců v roce, tak mi to vysvětlete.
- Roman620ti
Dnes sem se zas nas*ral, ču*ráci dali ceduli hned tam, kde silnici hov*novali asfaltovou suspenzí a štěrkem, zmr*di zasr*aný!!!!!!! Většinou to dávaj dřív, že se mám čas otočit a jet jinudy, takhle sem to už musel projet, chudák auto , ču*ráci!
Jinak neni lepší sehnat těhlici a co bude potřeba raději z vrakárny, než prasit karosérii? Z vraku od někoho z klubu to bude cena směšná, ne?
Jinak neni lepší sehnat těhlici a co bude potřeba raději z vrakárny, než prasit karosérii? Z vraku od někoho z klubu to bude cena směšná, ne?
2x Rover 620ti
No jenže tahle těhlice má nalisované ložisko, takže koupě z druhé ruky je koupě zajíce v pytli, pokud to ložisko nevyměním... nicméně uvažoval jsem o tom, že bych nainstaloval těhlice z R25, které jsou už bytelnější... a spolu s tím asi i řízení, které má vůli.... to bych chtěl ze ZRka, které bude strmější... zvážim to.... letos to ale asi řešit už nebudu...
Takový ranní postřeh.... včerejší přenastavení geometrie pomohlo (upravil mi sbíhavost... v podstatě zmenšil).... rozhodně jsem v rychlých ostrých zatáčkách cítil lepší soužití s asfaltem. A taky zjišťuju, že budu asi potřebovat víc čerstvého vzduchu... teď to jelo jak urvaný, ale jak se oteplí nad 20°C, tak ten dobrý pocit jde citelně dolů... no.... prostě je co zlepšovat
Pokud nemá 25ka stejný rozvor náprav, nemůžeš použít těhlice
Má ...... je to společný díl http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-RUB101820
Tak dovolenou Kupéčko přežilo a my také
Jediná muška se objevila, ale tu už jsem tušil při odjezdu - jak jsme napasovávali výfuk v kombinaci předek z VVC, střed standard a pak prohazovali katalyzátor za trubku, tak jsme to asi udělali moc dlouhé a na tlumič na středním dílu to moc tlačilo.... a zacalo se mu trhat čelo. Takže z dovolené jsme jeli se supersportovním zvukem (však v tunelu za Popradem jsem si to náramně užil ). Včera jsme s kamarádem o cca 15 mm zkrátili středový díl a to přesknuté čelo tlumiče řádně zavařili.... tak teď už jsou zas hezky slyšet klapající hydroštely
Jo a to by jste nevěřili co se všechno vleze do Coupe - kočárek, dvě skládací postýlky, krosna na dítě, spousta výbavy do hor, bot a oblečení, nějaké to jídlo (včetně utopenců v 4l sklenici ), dvě děti v autosedačkách a dva dospěláci .... a pak že to není rodinné auto
Jediná muška se objevila, ale tu už jsem tušil při odjezdu - jak jsme napasovávali výfuk v kombinaci předek z VVC, střed standard a pak prohazovali katalyzátor za trubku, tak jsme to asi udělali moc dlouhé a na tlumič na středním dílu to moc tlačilo.... a zacalo se mu trhat čelo. Takže z dovolené jsme jeli se supersportovním zvukem (však v tunelu za Popradem jsem si to náramně užil ). Včera jsme s kamarádem o cca 15 mm zkrátili středový díl a to přesknuté čelo tlumiče řádně zavařili.... tak teď už jsou zas hezky slyšet klapající hydroštely
Jo a to by jste nevěřili co se všechno vleze do Coupe - kočárek, dvě skládací postýlky, krosna na dítě, spousta výbavy do hor, bot a oblečení, nějaké to jídlo (včetně utopenců v 4l sklenici ), dvě děti v autosedačkách a dva dospěláci .... a pak že to není rodinné auto
Tak jsem si dneska odskočil ze svatby opět převařit výfuk ...... ne, jsme pozvaní až navečer, tak jsem využil odpoledního času a opět sundal střední díl a museli jsme obvařit i druhou stranu tlumiče, protože se taky roztrhla..... si budu muset koupit kýbl s výfukovým tmelem.... co měsíc to rozdělávám
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen řečnická -- nebylo by lepší to vyměnit?
-
- Kontaktovat uživatele:
Lepší určitě, ovšem né levnější
Proč bych to vyměňoval? Ten střední díl je starý cca 25.000 km, tedy téměř nový, resp. bez koroze... tlumič prasknul proto, že jsem měl špatně dlouhou redukci za katalyzátorem a trubky tak tlačily na tlumič a ten se prostě propadl.... navíc ten zadní tlumič je jaksi podivně těžký, takže ty setrvačné rázy jsou tam celkem silné.... tedy stěna středního tlumiče není tak silná, aby to udržela.... svařením se ta stěna zpevnila, navíc jsme potrubí zkrátili, takže tam ten tlak na tlumič nebude tak velký.... je to hold daň za neoriginální výfukové potrubí... stejně mám plán udělat custom potrubí, a toto je tedy jen provizorní řešení....
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle, já jen, že by mě to nebavilo řešit pořád dokola. Nevěděl jsem pozadí.
No, taky mě to nebaví a už pomalu uvažuju o tom, že dám na příruby rychloupínáky ..... ale co, už v tom máme cvik a je to otázka pár minut
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Všechno zlé je k něčemu dobré ... je jasné, že pravidelným tréninkem člověk získává na rychlosti ve srovnání s tím, když pod auto leze třeba jen dvakrát do roka
-
Trundo, našel jsem ještě ve sklepě střední díl výfuku, tak kdyby měl kolega cestu, je k dispozici. Kdyžtak mrknu o víkendu v jakém je stavu, ale mám pocit, že byl dobrej, jinak bych ho vyhodil.