Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Njn, jsem věděl, že toho budu litovat... když já mám z toho poslední dobou fakt blbou náladu
Samej stres... Ale tak jestli bude tento týden trošku slušně, tak se potkáme. Dlouho jsme nepokecali...

Tak jsem dneska nasadil oba řemeny... no je to fakt tak na dojetí do servisu
Velká řemenice zas mírně poskakuje a řemenička na čerpadle je taky jakási křivá. Tu mám doma v zásobě dvakrát, ale těch rozvodových koleček a řemenic mám spotřebu nějak moc velkou. No.... jede to, ale nebudu s tím riskovat jízdu do práce. Jinak další chlapík mi potvrdil, že ten tekutý kov se měl nechat přes noc vytvrdnout. Chjo chjo...

Vysmejčil jsem garážičku, vytřel podlahu, trošku přeorganizoval sbírku dílů, kterou jsem onehdá naskladnil od Mirdy... a odpoledne jsme umyli Kupéčko od nechutně tuhou vrstvu pilu... no a teď bude Kupéčko čekat na to, co se rozhodnu provést s motorem. Zatím to vidím na celkem velkou akci.
To bude spíš VŘSR 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!

Jen se do toho pusť!Když už to kuchneš,ať to stojí za to! 

MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
No blbý je, že to stojí peníze a čas
Pěkně mě štve, že kluci nějak nezvládli udělat kvalitně tapecy na bocích. Že jsou ty zadní svlečené z potahu, to už nějak neřeším. Ale dneska jsem koukal, že tapecy na dveřích už taky pěkně slejzaj
Ty starší černý bych řekl že takto šmejdský nebyly. I Na Labuti nejsou nikde náznaky toho, že by měl potah slézt. Chjo...

Pěkně mě štve, že kluci nějak nezvládli udělat kvalitně tapecy na bocích. Že jsou ty zadní svlečené z potahu, to už nějak neřeším. Ale dneska jsem koukal, že tapecy na dveřích už taky pěkně slejzaj

Myslím,že jsem o tom i někde četl, že první XWéčka se starou palubkou byla vevnitř trvanlivější, alespoň u mého je to stav 1A
Jinak by to bylo určitě nejlepší zkusit zvládnout všechny úpravy a opravy najednou

Jinak by to bylo určitě nejlepší zkusit zvládnout všechny úpravy a opravy najednou

Uf
... tak dárcovská převodovka rozebrána na díly. Aspoň jsem si natrénoval co a jak a pak na té své už nebudu potřebovat to zbytečné násilí
... dodám fotky a povídání 

... tak dárcovská převodovka rozebrána na díly. Aspoň jsem si natrénoval co a jak a pak na té své už nebudu potřebovat to zbytečné násilí

Tedy dneska jsem se konečně dokopal k tomu rozebrat převodovku z R620Ti, kterou jsem kdysi získal od Tobiáše s tím, že byla dost hlučná. Ale tak to mi bylo šumák, protože já z ní potřeboval jen samosvor.
Z nějakého návodu jak PG1 kuchnout jsem věděl jen o tom, že se musí odšroubovat krytka segerovky, kterou je zajištěna jedna z os. Pak že se musí vyšroubovat i šroub, který drží osu zpátečky. Půlky se od sebe odlepili v poho, ale pak jsem bojoval s tím, že mi nešla ta vnější vysunout. Nakonec to chtělo opravdu precizně co nejvíc tu segerovku roztáhnout do krajů, až konečně ložisko vyskočilo a pak to chtělo ťuknout po ložisku diferáku a už to šlo... celou dobu mi asistoval Vojtík
Na první pohled všechna kolečka v převodovce bez nějaké destrukce včetně final drive. Na magnetu žádná hrůza. Ale co bylo hned na první pohled vidět, tak příčina deklarované hlučnosti převodovky. Nevím tedy jak co je u téhle převodovky časté, ale u téhle byla vysypaná klec na vnitřním ložisku na vstupu do převodovky. A asi pomalu začínám chápat co by mohlo být blbě i u mé převodovky.
Další nepěkná věc je pěkně vydřená dráha na táhle, ve které se pohybuje čep, který má na sobě také vyjetou plošku.
Tak uvidím co bude v té mé převodovce. Nicméně určitě půjdou nová ložiska na dif a rovnou se podívám co by stála ložiska na hnací hřídel. Mechanismus řazení pak asi porovnám ve vůlích a poskládám něco, co bude vykazovat nejmenší vůle.
Každopádně diferenciálek vypadá moc pěkně a moc moc se na něj těším
Z nějakého návodu jak PG1 kuchnout jsem věděl jen o tom, že se musí odšroubovat krytka segerovky, kterou je zajištěna jedna z os. Pak že se musí vyšroubovat i šroub, který drží osu zpátečky. Půlky se od sebe odlepili v poho, ale pak jsem bojoval s tím, že mi nešla ta vnější vysunout. Nakonec to chtělo opravdu precizně co nejvíc tu segerovku roztáhnout do krajů, až konečně ložisko vyskočilo a pak to chtělo ťuknout po ložisku diferáku a už to šlo... celou dobu mi asistoval Vojtík

Na první pohled všechna kolečka v převodovce bez nějaké destrukce včetně final drive. Na magnetu žádná hrůza. Ale co bylo hned na první pohled vidět, tak příčina deklarované hlučnosti převodovky. Nevím tedy jak co je u téhle převodovky časté, ale u téhle byla vysypaná klec na vnitřním ložisku na vstupu do převodovky. A asi pomalu začínám chápat co by mohlo být blbě i u mé převodovky.
Další nepěkná věc je pěkně vydřená dráha na táhle, ve které se pohybuje čep, který má na sobě také vyjetou plošku.
Tak uvidím co bude v té mé převodovce. Nicméně určitě půjdou nová ložiska na dif a rovnou se podívám co by stála ložiska na hnací hřídel. Mechanismus řazení pak asi porovnám ve vůlích a poskládám něco, co bude vykazovat nejmenší vůle.
Každopádně diferenciálek vypadá moc pěkně a moc moc se na něj těším

... a ještě jsem zvládl na půdě rozkuchat náhradní nápravnici od řízení. Je to sice ta z VI, kde to dostalo ťafku zezadu do levého kola, ale tak snad to tohle neschytalo. Nicméně budu ji muset pečlivě proměřit, ať si tam nedám opět nějakou křivuli...
Jsem ji opláchnul od toho největšího hnusu, ale rád bych ji očistil víc a přetřel co už začalo trošku reznout.

Jsem ji opláchnul od toho největšího hnusu, ale rád bych ji očistil víc a přetřel co už začalo trošku reznout.
Na to, že bylo dnes takové vedro, jste toho s mladým zvládli dost, kluci šikovní 

No, to bylo jen takové šolichání pod střechou ve stínu... akorát mě mrzí, že mladej šel po obědě si dát šlofíka a já špajzu otevřel až když spal. A než se probudil, tak jsem to měl uklizené, takže on ty parádní kolečka neviděl 

No to je fakt škoda, protože je to krásná strojní práce