Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)

Hranostajové, Tourery, Cabria, Coupe/Targa
Odpovědět
Trunda
Site Admin

Re: Rover 216 Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)

Příspěvek od Trunda » stř čer 06, 2012 11:15

Jak jsem psal u Labute, v sobotu jsme pokracovali v kuchani darce organu. Pul dne jsme zabili tim, ze jsme se snazili vypacit ridicovy dvere, vysat rozsypane sklo z interieru (netusil jsem jaky hnus je rozbite auto-sklo - bylo to vsude, zapichuje se to do kuze a svedi to jak svina) a vytahat ven podlahu a sedacky. Pak jsme predelavali ty brzdy na Labut - zkusil jsem to systemem zmacknuti hadicky, odsroubovanim z trmenu (hadickou protahnout sroub a matku) a trmen i s naplni kapaliny prenest na druhe auto - zda se, ze se tato operace povedla, protoze to brzdi minimalne stejne dobre, jako pred tim, ackoli by to chtelo asi lepe odvzdusnit.
Pak uz moc casu nezbylo, ale jeste jsem stihl trosku zanalyzovat moznosti vyndani motoru. Pri ohledavani motoroveho prostoru jsem ale prisel na hodne neprijemnou zalezitost. Pri narazu auta do nekolik objektu doslo k utrhnuti motoru z hlavniho silentbloku a vubec cely motor s prevodovkou letel jakoby dopredu. Zjistil jsem, ze to odnesl uchyt zavesu na prevodovce a to tak, ze pravy uchyt se roztrhl :-( (viz. foto) V dusledku toho se ten zaves castecne vyklopil a asi i ohnul - kvuli tomu teda blbe vypina spojka, protoze konec bovdenu je blizko tahlu spojky...
Predkladam tedy otazecku - co s tim? Resit nejake svareni/navareni toho uchytu? Dalo by se to s prevodovkou v kupe, nebo by se musela rozebrat kvuli teplote pri svarovani? Napadlo mne, ze by se dalo na ten zaves privarit nejaky profil a prisroubovat do der, co jsou z boku prevodovky, ale muselo by se to vystuzit poradne... a nebo dlouhyma sroubama stahnout zhora a zespod k zavesu... no babo rad.
A pak prikladam video nastartovaneho motoru :-) .... ma to urvany zadni dil, ale ten zvuk pri proturovani stal za to :-D .... hotove WRC :lol: .... jen mam obavu, ze katalyzator je v haji, protoze to z vyfuku smrdi jinac, nez jak bezne benziny smrdi (ale nekouri) .... takovy hodne neprijemny a otravny smrad.

Interier temer fuc:
Obrázek

Oholene auto:
Obrázek

Utrhnuty uchyt prevodovky:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Video:
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 14:21

sou slyšet hydroštely na volnoběh.Škoda že nejsou stejný jako na 1.4 16v,jinak bych ti je nechal za odvoz,mam ze starýho motoru ...
Jinak ten držák na převodovce by mněl jít zavařit,sežen' někoho kdo sváří slitiny

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » čtv čer 07, 2012 14:34

... sou sou.... a jak to najednou vypnul, tak to bylo v momente, kdy se z motoru ozval takovy jeste vic hydrostelovy zvuk.... nevim.... on si ten predchozi majitel nebyl jisty tim, jestli spravne sestavil mechanismus nastavovani vacek.... a co vim, tak ty pazvuky ten mechanismus delava.... nicmene hydrostely asi budou potebovat vymenu... Lenham mi povidal o celkem prijatelne cene za celou sadu.... ale budu to resit asi az bude motor v aute.... co myslis o te prevodovce... co s tim?

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 14:39

jestli máš ten utržený kus,tak bych to zkusil nechat zavařit-je to slitina hliníku,měla by jít svářet. Jestli tahle převodovka funguje bez problémů,tak bych sehnal jinou-klidně nefunkční a přeházel bych vnitřnosti,ale nebude to legrace přeházet,jestli si to ještě nerozebíral :wink:

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » čtv čer 07, 2012 14:47

No ten kus prave ze nemam... a preskladavat prevodovku?..... fuuuu, tak na to se opravdu necitim...
Tak on by se ten spodni zbytek dal vybrousit a navarit tak dutinku stejnyho prumeru.... spis mi jde o to, jestli by se to mohlo varit takto na poskladane prevodovce... jestli by ta teplota necemu nemohla ublizit.
Jinak jsem vazne uvazoval o tom upravit ten drzak a uchitit ho za ty diry z boku prevodovky.... Ja mel totiz v umyslu ten motor vyndat uplne komplet nastrojeny aj s prevodovkou a poloosama - tak by ta operace byla relativne rychlejsi.

Obrázek

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 14:54

zavařit na poskládané převodovce to půjde,ale kostra na svářečce musí být co nejblíž u toho držáku.Jinak jak si psal,obrousit a navařit nějakou dutinku ze stejného materialu.
Když sem dělal svářecí kurz,tak nám tam říkaly,že se jim povedlo na avii zavařit vnitřek převodovky :D ,daly kostru příliš daleko od sváru a v převodovce přeskočil oblouk. Ale nejspíš to říkaly aby nás rozesmály :wink:

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » čtv čer 07, 2012 15:01

.... njn, uvidim jak to bude vypadat, az to vytahneme z auta a podle toho se rozhodnu. Nicmene je to neprijemna komplikace, ktera oddaluje finalni implantaci. Asi prece jen naleju do Kupecka novej olej, protoze tohle vidim realne tak na podzim. Taky premyslim co s MiniRaceDay.... prijedu urcite, ale asi jen na cumendu a pak si zajezdim po zavodu. Ted mi na te 1.6 tece ven z tesneni olej, tak to nechci drazdit... musi to vydrzet do vymeny motoru.

Obrázek

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 15:12

Já sem sundal motor i s převodovkou,pomohl mi hever...
Musíš odstrojit celý předek (nárazník světla atd),sundat kola,ale než sundáš kola,povol si tu středovou matku,sundej čepy řízení a povol tlumiče.potom vytáhni poloosy z těhlic. Potom sem sundal nápravnici. Předek auta sem si podložil trámem,ale ne moc vysokym,předek sem zpustil na zem na ten trámek za tu příčku na který sedí chladič,ale opatrně je jak papír mně se hnula-motor je potom cca 10cm nad zemí. Motor sem si vypodložil a povolil všechny silembloky a až si budeš jistý,že si všechno odpojil,povolil tak kastli zvedni co nejvíš (mně stačilo cca60cm) a motor sem potom vytáhnul spodem i s převodovkou,jenom budeš muset motor naklonit k zemi,aby si to nemusel zvedat tak vysoko.
Takhle sem to dělal já,protože nemam doma kočku na zvedání a chce to dělat ve 2 lidech,já to dělal sám a málem sem si udělal kýlu :wink:
Motor s převodovkou dáš zpět opačným způsobem

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 15:14

já pojedu na miniraceday na 100%,ale nevim jestli to tam budu prohánět,ještě nemam podvozek :? .Jestli se tam potkáme tak tě někde svezu,slíbyl sem ti to

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » čtv čer 07, 2012 15:21

Jj, tak nejak jsem to planoval udelat... proc jsi ale musel karoserii zvedat? Kdyz oddelas masku, tak pred motorem je v cele jeho sirce volny prostor ne? Napravnici taky nemusim oddelavat, ne? Jen vyndat poloosy z naboje, odsroubovat silentbloky no a pak odpojit elektriku a hadice...
.... v Kupecku to pujde lip, protoze to ma motorovy prostor vetsi :-) Mnohem prijemneji se tam hrabe v motoru :-)
No na svezeni se tesim :-) .... take te provezu, kdyz budes chtit.... ono i s tou 1.6kou to jede vyborne, kor kdyz se daji mensi kola :-D

Obrázek

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 15:39

ten prostor je ale malý, nápravnici sem sundal,protože se pak s motorem lépe manipulovalo když sem ho tahal ven.Kastli sem musel zvednout, jinak bych nevytáhnul motor a převodovku spodem

je tam takhle málo místa http://sajfi20.rajce.idnes.cz/rover/#IMG_0077.jpg

sajfi

Příspěvek od sajfi » čtv čer 07, 2012 15:41

v coupéčku sem ještě neseděl,rád se necham svést car::

roverny

Příspěvek od roverny » pát čer 08, 2012 10:38

Vidím, že jsi si udělal radost s VVC. Měl jsem dva Roverky s touto motorizací a měl jsem venku i komplet agregát. Nápravnici skutečně nemusíš vyndavat. Motor se dá v pohodě vytáhnout horem, ale musí se trochu naklopit. Píšeš, že máš špatný silentblok motoru, myslíš ten horní u rozvodů. Pokud je to on, tyk by měl být shodný z Frelanderu. Podívej se na tu stránku, kde jsem Ti dával odkaz na to víčko na přetlakouvou nádobku,určitě ho tam mají v nabídce a za rozumnou cenu. Jinak Ti držím palce s chystanou přestavbou. VVC je výkonově úplně o něčem jiném. Jinak to cvakání hydroštelů nemusí být neodstranitelná závada. Když jsem skládal po dlouhé době svoje VVC tak trvalo cca 20 km než se vše pořádně zaplnilo olejem a přestalo to cvakat. Tak, že i toto je řešení. Jinak nastavení vaček na VVC je celkem porod a kdo to ještě nedělal, ať se do toho raději nepouští (nastavení ozubených segmentů v domečku vaček, vůči nastavení ozubené tyčky VVC ovládání). Ale dá se to. Jinak ta převodovka by měla jít bez problémů svařit, ale ať to dělá někdo, kdo s tím má skušenosti (předehřev materiálu atd ). Určitě bych tam ale nedával nějaký kousek s otvorem z něčeho jiného. Je to lepší vyvařit a pak udělat otvor. Nemusí se jednat o stejné materiály a může být problém s pevností sváru. Ať se Ti dílo podaří.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pát čer 08, 2012 11:23

Diky Martine za komentar ;-) .... ten silentblok mam v kupecku dobry, takze ho nepostradam.... no ja ten motor nemam jak zvednout, takze to budu delat jak Sajfi spodem..... no, zkusim si prostudovat to seskladani VVC.... kdyztak bych s tim zajel za nekym, kdo to zna....

Obrázek

roverny

Příspěvek od roverny » ned čer 10, 2012 15:47

Posílám trochu inspirace na pěkné brzdy , ale ty ceny.http://www.hispecbrake.co.uk/UL4PRIN.html

Odpovědět