Rover 216GSi liftback (XW), r.v. 1990 <F.i.s.h.men>
-
Re: Rover 216GSi liftback (XW), r.v. 1990 <F.i.s.h.men>
V globusu mají teď momentak v akci za 4sta, tak jsem ho koupil a je to docela hustý. Třeba šrouby na zadním spodním ramenu co jsou v něm siláče se utahujou jen na 45 což je docela prd, ale každej to stáhne do omdlení.
-
Jinak zažívám teď pocity jak po vánocích. Skoro nový auto, STK, nejaký to nářadí dokoupený 

No je otazka, jestli momentak z Globusu ma ty momenty skutecne takove, jake nastavujes
... ale je fakt, ze bych si ho asi taky mel poridit... dotahova pocitove je prece jen o pruser... na druhou stranu dotahovani predepsanyma momentama u orezlych, a ochozenych dilu a sroubu asi taky nebude idelani... prece jen to jsou momenty platici pro montaz novych dilu...

-
Lepší nějakej než žádnej
a za tu cenu. Měl by být kalibrovaný a asi každý rok se zkoušet.

No tak sem si to tu přečetl a asi to musela byt , jak znám fiše, pěkná divočina
, ale su zvědavý . Když sem naposled jel v jeho autě po parkovišti u pražské metropole ,přece jen to byl jak se říká gumák gumový
. Takže se těším až zkusím nový podvozek
gratuluju

Rover214,Rover220sdi,Rover45/1.6 New version,Rover75 1.8, MG-ZS 2.0iDT,Rover 75 8/2004 Cdti, Rover25, Renault RX4, kdykoliv mam přiležitost S- Type 4.2L V8 made by Roman_MG, Jaguar X- Type 2.5 L AWD Estate , Honda CR-V, Volkswagen Passat 

- Roman620ti
Momeňták je dobrej pomocník, už jen pro klid u srdíčka, ikdyž tady u našich aut to ještě neni tak důležitý, jak u těch novejch sr*áču, kde jsou už i hlkiníkové šrouby a musí se vždy měnit za nové, to je hnus. Kdybych měl vždy kupovat nové šrouby na Rovera, tak už bych je zkoupil z celé anglie, kolikrát se v tom člověk vrtal
Ale je pravda, že kolikrát to má být utažené opravdu málo a každej kdo to nezná tomu dá co de
Ještě k tomu používám tekutou závlačku a radost pracovat, jen je škoda že dělaj vždy takové malé stupnice, asi proto, aby to bylo přesné. Jeden bývá třeba od 5-25Nm, pak 19-110Nm a poslední 42-220Nm. Já koupil raději trochu značku, ikdyž kdoví jestli je v tom rozdíl krom ceny
právě ten střední, který by měl bejt snad takovej nejčastější, raději klepu abych nepotřeboval jinej
Ale ten malej by se taky hodil, zrovna na oil pumpu a nebo ventilové víka sem si ho musel půjčovat...
Ten z globu měl jaké rozlišení?

Ten z globu měl jaké rozlišení?
2x Rover 620ti
-
28 - nevím přesně cca 220 což mi přijde fajn. Co je míň jak 28 a budu vědět, že se to má utahovat na tak málo, tak prostě utáhnu s citem.
Jen tak pro zasmátí. Jsem četl, že má někdo hekací momenťák, tak jsem si říkal co to je a na konci článku to popisoval, že utahuješ až hekneš.
Jen tak pro zasmátí. Jsem četl, že má někdo hekací momenťák, tak jsem si říkal co to je a na konci článku to popisoval, že utahuješ až hekneš.

-
no já povoloval šroub na zadním spodním ramenu a on nebyl přirezlý v matce ale v silentbloku, že s ním šlo otáčet, ale ten silentblok to akorát vždycky vypružil a zase se to otočilo zpět, tak jsem si vzal asi 2 metrovou trubku aby povolil a utrhla se hlava.
.... a bylo hotovo....
Njn, neni to sranda... taky vzdycky trnu, jestli to dotycny sroub da...

-
No vyklepnout nešel, tak jsem ho uřízl i z druhé strany a jel z chaty zpět do Varů pro rameno z coupéčka.
Ještě že tak.

- Roman620ti
Tak tomu se říká pešek, aspoń si měl kam šáhnout, tohle je vždy postrach 

2x Rover 620ti
Co se týká utahování, když sem letos dával letní pneu tak ze mě valilo víc jak kdybych si dal 2 kilometry sprintem s plnou polní
, golu mám celkem kvalitní až na to že madlo ze z tvrdé gumy s drážkama a po te výměně se měl i mozol
Jo a na to přezouvání mi zrovna vyšlo počasí takže na sluníčku bylo asi 200 stupňů 

Rover214,Rover220sdi,Rover45/1.6 New version,Rover75 1.8, MG-ZS 2.0iDT,Rover 75 8/2004 Cdti, Rover25, Renault RX4, kdykoliv mam přiležitost S- Type 4.2L V8 made by Roman_MG, Jaguar X- Type 2.5 L AWD Estate , Honda CR-V, Volkswagen Passat 

-
No právě na kola jsem ho taky chtěl. Tři šrouby jsem utrhnul. A taky abych to neměl zbytečně moc utažený až píchnu.
Jinak takhle jsem se potil, když jsem vyndal z coupéčka tlumič a ramena a heveroval auto na druhé straně, které se začlo houpat jak na moři, tak jsem musel heverovat a balancovat autem a pak pod to strčit podpěru.
Jinak takhle jsem se potil, když jsem vyndal z coupéčka tlumič a ramena a heveroval auto na druhé straně, které se začlo houpat jak na moři, tak jsem musel heverovat a balancovat autem a pak pod to strčit podpěru.