Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 216 -> 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
.... tak jistě.... před půl rokem jsem ho měl rozdělaný a vše fungovalo správně... prachovky byly ok a sádlo v čepech taky bylo... ale u 16 let starého dílu asi nelze všechno házet na servis.... pomalu každý víkend ležím u jednoho, nebo druhého auta a něco servisuju.... prostě to jsou stará ojeta auta a protože nemám 50 tis. na to udělat na obou generálku, tak SE to sype....
50 000,- za generálku? (jednoho auta)
Tak to přitlač.
Tak to přitlač.

Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Já nemyslel kompletní renovaci... myslel jsem výměnu podvozkových a brzdových prvků, některých motorových prvků a nutnou opravu a konzervaci karoserie.... a to za ty peníze budu spíš zvažovat, jestli nepořídím něco novějšího, co bude chvíli sloužit bez nutnosti takovéto opravy....
No tak kompletní renovace by u takových vozů vyšla na střeleno od pasu na 150 000,- a víc....ale i ta generálka podvozku a motoru + karoserie něco stojí, obzvláště když je opravdu záhodno použít originální náhradní díly, které ale nejsou zrovna nejlevnější, ale zato zas něco vydrží...a takové poléčení zase znamená, že sem tam něco vždy stejně ujede z normálu, takže si za několik málo let řekneš, jestli to mělo smysl takto alternativně řešit.....
Za chvilku budeš totiž pod tím autem nejen víkendově ležet, ale i denně spávat....
Za chvilku budeš totiž pod tím autem nejen víkendově ležet, ale i denně spávat....
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
.... což se stalo dneska
.... právě jsem se vrátil zpod Kupéčka.....
Nevím, ale asi při montáži zadních kotoučových brzd před půlrokem se udělala chyba v nastavení ručky, respektive samostavu.... a na levém třmenu se nevracel mechanismus ručky do krajní polohy, takže to vlastně pořád brzdilo.... čepy byly samozřejmě tím teplem úplně vysušený a desky se mi rozsypaly v ruce, jak byly vypečený
.... naštěstí jsem doma vyštrachal nějaký zachovalý
, tak snad to postačí....
Nicméně vyvstává mi otázka, zda-li pak ten neblahý pocit z výkonu v poslední době nebyl právě tím, že auto bylo opravdu přibržděné
.... no a ten randál z de-catu
.... i kdybych na MRDu měl být úplně marný, tak diváci se budou bavit skvěle 
Mimochodem na sobotu jedu za kamarádem obout slicky a rovnou vše zdola pěkně prohlédnu, když už to bude na zvedáku

Nevím, ale asi při montáži zadních kotoučových brzd před půlrokem se udělala chyba v nastavení ručky, respektive samostavu.... a na levém třmenu se nevracel mechanismus ručky do krajní polohy, takže to vlastně pořád brzdilo.... čepy byly samozřejmě tím teplem úplně vysušený a desky se mi rozsypaly v ruce, jak byly vypečený

Nicméně vyvstává mi otázka, zda-li pak ten neblahý pocit z výkonu v poslední době nebyl právě tím, že auto bylo opravdu přibržděné

Mimochodem na sobotu jedu za kamarádem obout slicky a rovnou vše zdola pěkně prohlédnu, když už to bude na zvedáku

Takže jsem měl pravdu - chyba servisu, nikoliv auta.....
A pravděpodobnost, že koupíš ojetinu a NEBUDEŠ do ní sypat za servis je opravdu malá.
To i u nového Tě něco potká a ještě se hádáš o záruku, snaží se Tě přesvědčit, že to není závada, ale vlastnost a navíc je tam ten pocit, že jsi vrazil prachy do nového a stejně to není bez starostí....
Brácha má 214Si 5let, auto z Itálie, tady po výměně těsnění a rozvodů - cca v 155.000km (tacho), poslední rok jezdí hodně (kolem 7.000km/měsíc), aktuálně 265.000km a zatím (ťuk, ťuk, ťuk) zadní díl výfuku, horní hadice k chladiči, 2 x olej převodovka, v motoru po 15.000 a předevčírem, když jsme měnili olej, se přestaly zavírat 5 dveře - zaoxydované táhlo zámku.
Je to o tom, jaké koupíš (umíš koupit ) a jak se o něj umí starat. A samozřejmě taky trochu štěstí
Je téměř jedno, jestli koupíš auto za 15.000, nebo 915.000,- . Je to jen technika. A čím novější, tím komplikovanější a fórovějš udělaná.....
A pravděpodobnost, že koupíš ojetinu a NEBUDEŠ do ní sypat za servis je opravdu malá.
To i u nového Tě něco potká a ještě se hádáš o záruku, snaží se Tě přesvědčit, že to není závada, ale vlastnost a navíc je tam ten pocit, že jsi vrazil prachy do nového a stejně to není bez starostí....

Brácha má 214Si 5let, auto z Itálie, tady po výměně těsnění a rozvodů - cca v 155.000km (tacho), poslední rok jezdí hodně (kolem 7.000km/měsíc), aktuálně 265.000km a zatím (ťuk, ťuk, ťuk) zadní díl výfuku, horní hadice k chladiči, 2 x olej převodovka, v motoru po 15.000 a předevčírem, když jsme měnili olej, se přestaly zavírat 5 dveře - zaoxydované táhlo zámku.
Je to o tom, jaké koupíš (umíš koupit ) a jak se o něj umí starat. A samozřejmě taky trochu štěstí

Je téměř jedno, jestli koupíš auto za 15.000, nebo 915.000,- . Je to jen technika. A čím novější, tím komplikovanější a fórovějš udělaná.....
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Ano, chyba servisu, nicméně i ten třmen už má mechanismus ručky takový nic moc.... zřejmě by patřil vyměnit celý....
Samozřejmě že jsem to nemyslel tak, že bych koupil auto, co by bylo bez vady.... ale neřešil bych na něm třeba korozi, zpuchřelé plastové a gumové díly.... však víš...
Samozřejmě že jsem to nemyslel tak, že bych koupil auto, co by bylo bez vady.... ale neřešil bych na něm třeba korozi, zpuchřelé plastové a gumové díly.... však víš...

Včera jsem u Lenhama vyzvedl nový termostat (a zadní ložisko na Labuť) ... dnes se mi vyrábí redukce k filtru pro přemístění čidla teploty nasávaného vzduchu...
-
- Kontaktovat uživatele:

Hele co se ti nelíbí na mém ložisku??????
Tvoje ložisko je fajn..... ale odešlo ložisko aj na druhé straně 

-
- Kontaktovat uživatele:
No co ty s tim děláš? Abych ti pravdu řek, ještě jsem na žádnym ze svejch roverů neměnil ložisko kola, že by bylo v háji, akorát na Turbáka jsem dával dopředu mladší, ale to jenom protože tam šlo celý jiný zavěšení
No, Labuť má najeto 240 tis. km a to teda málo které auto vydrží na původních ložiskách tolik... a někdy přijeď vyzkoušet po jakých silnicích musím jezdit 

-
- Kontaktovat uživatele:
No ten kousek cos ty tudy jel na sněhu, tak to je asi nejlepší úsek z celýho kraje
Ne, ale stejně, tady to nebude o moc horší
Nějak se moc nechystám ject se jentak podívat "k vám", byste mě tam ožrali a už bych netrefil domu a vůbec je to strašně daleko

Nějak se moc nechystám ject se jentak podívat "k vám", byste mě tam ožrali a už bych netrefil domu a vůbec je to strašně daleko

.... By ses ale nechal, ze?
.... Chutnala, co? 

-
- Kontaktovat uživatele:
Docela brutální ohnivá voda