Rover 416 Tourer, 1998 - Labuťka ;-)
Re: Rover 416 Tourer, 1998 - Labuťka ;-)
Lukáši nezlob se,ale vy lidi mě bavíte.Už několikrát jsem lidem vysvětloval,že desky tomu nemůžou nic udělat.Jeden děda s naleštěnym žigulem na mě dokonce křičel,ať s tím neklepu,že se to rozsype.Já ho ujišťoval,že se jedná o nedestruktivní zkoušku. Hele,nejdřív koukni na tlaky v gumách a pak pokud tě zvedákem neohnul nějaký rameno,což bych vyloučil i když nevím jakou má přesně hranatá verze nápravu.Aby se pohnulo na uložení něco jen tím klepáním,tak to by tě nemohl nalepit červenou známku.
MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Jinak řečeno... na někoho jsem to musel hodit, že mi to teď přestalo zatáčet Na tlak v gumách jsem se chtěl podívat... trošku měkčí asi budou... Zítra budu měnit přední desky, tak zkontroluju i šrouby. Přední ramena jsou litinový, tak tomu ublížit nemohl....
Tož jsem na předek namontoval desky, co jsem našel v archívu - to jsou ty z rozbrakovaného kabria. V podstě téměř nejeté desky od té žluté firmy s názvem na S Na jaře půjdou nové kotouče s deskama a tyhle škoda vyhazovat, tak na doprasení na sjetých kotoučích dobrý
Na jedné straně byly desky sjeté už téměř na základ, ale na druhé by ještě chvilku vydržely. Kotouče už jsou na limitu, ale sjeté pěkně bez nějaké extra hrany. Co mě ale trošku zarazilo, když jsem zamačkával válečky do třmenu, tak se kolem manžety vymáčkla brzdovka... doufám, že to byla jen prosáknutá brzdovka, která se tam časem nahromadila a že to není tak, že mi na válečcích netěsní kroužky. Případně mám na skladě další tři sady těchto brzdičů, tak jedny vylosuji, zrenovuji ... No, vyčištěno, namazáno, poskládáno... než si ty rovný desky sednou na ty ojetý kotouče, tak to asi chvilku bude trvat, takže zatím je pedál dost gumový a prd to brzdí
Co mě ale šoklo, tak pohled pod kapotu. Když jsem byl na technické, tak jsem měl půlku expanzky fridexu a teď nikde nic Zajel jsem na nejbližší benzinu a cosi koupil, tak ráno doleju... opět nejvíc mokrý to bylo kolem termostatu. Pravda, ty spony, co jsem posledně předělával, jsem dotahoval jen aku šroubovákem a tak se teď normálním šroubovákem ještě přitáhnout nechaly, ale je to na houno Asi to na jaře celé rozhodím, koupím nějaké lepší spony a udělám to pořádně. Mimochodem hlavu fakt asi na hulváta přetěsníme na normální těsnění, bo mě to MLS fakt už nebaví
Na jedné straně byly desky sjeté už téměř na základ, ale na druhé by ještě chvilku vydržely. Kotouče už jsou na limitu, ale sjeté pěkně bez nějaké extra hrany. Co mě ale trošku zarazilo, když jsem zamačkával válečky do třmenu, tak se kolem manžety vymáčkla brzdovka... doufám, že to byla jen prosáknutá brzdovka, která se tam časem nahromadila a že to není tak, že mi na válečcích netěsní kroužky. Případně mám na skladě další tři sady těchto brzdičů, tak jedny vylosuji, zrenovuji ... No, vyčištěno, namazáno, poskládáno... než si ty rovný desky sednou na ty ojetý kotouče, tak to asi chvilku bude trvat, takže zatím je pedál dost gumový a prd to brzdí
Co mě ale šoklo, tak pohled pod kapotu. Když jsem byl na technické, tak jsem měl půlku expanzky fridexu a teď nikde nic Zajel jsem na nejbližší benzinu a cosi koupil, tak ráno doleju... opět nejvíc mokrý to bylo kolem termostatu. Pravda, ty spony, co jsem posledně předělával, jsem dotahoval jen aku šroubovákem a tak se teď normálním šroubovákem ještě přitáhnout nechaly, ale je to na houno Asi to na jaře celé rozhodím, koupím nějaké lepší spony a udělám to pořádně. Mimochodem hlavu fakt asi na hulváta přetěsníme na normální těsnění, bo mě to MLS fakt už nebaví
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele a neteče ti to z O kroužků termostatu, což je úplně normální jev a stačí je vyměnit??????
Ten jsem právě tudle měnil. Sic teda jen venkovní.... ale je to možný, že to i tím pořád prosakuje. Hlavní problém ale bude to, že mi to nadměrně tlakuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli to tlakuje, tak to neni špatnym těsněním, ale montáží nebo padlejma vložkama, nebo víčko na expanzce.
Ale fakt to pořádně zkoukni jestli to fakt neteče jenom z toho termostatu kvůli špatnejm kroužkům, když nedáš nový, vždycky to teče, na zem většinou nedoteče, ale mizí to tamtudy fest
Ale fakt to pořádně zkoukni jestli to fakt neteče jenom z toho termostatu kvůli špatnejm kroužkům, když nedáš nový, vždycky to teče, na zem většinou nedoteče, ale mizí to tamtudy fest
Diskuzi kolem těsnění nechme plavat...
Jak se oteplí, tak termostat předělám. Teď se mi s tím fakt drbat nechce.
Jak se oteplí, tak termostat předělám. Teď se mi s tím fakt drbat nechce.
Spíš jestli to neteče z toho o kroužku, který těsní trubku s termostatem do bloku k pumpě. A jelikož tamtudy pumpa saje, za jízdy by to mohlo přisávat vzduch, což by vysvětlovalo to tlakování. Když si vezmeš zrcátko, nebo foťák, tak to místo můžeš za studena prohlídnout, zespodu je to dobře vidět.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tam jsem to myslel, ne spoj termostatu
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Už jsem viděl dva domečky termostat prasklé pod o krouzkem. Je to vidět až po dokonalém očištění.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
Taky jsem to tam myslel Měnil jsem ten kroužek co je do ocelové trubky... Kdyby tam aspoň nebyl tak pitomý přístup
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Praska to u pumpy. Asi plast versus. hliník
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
-
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě, jediný k čemu je špatnej přístup, jsou ty dva šrouby na plechový trubce.
Si zkus najít termostat na svý KV6tce
Si zkus najít termostat na svý KV6tce
Tam nějaký termostat je?
Pravdu máš... taky na té trubce mám myslím jen jeden šroub, protože na ten jeden jsem nemělo dost nervů, abych ho tam vrátil. Asi to taky není úplně dobrý stav. No člověk má vždycky dodřený ruky jak kdyby proletěl šípkem, jak se tam musí ruce strkat natřikrát zlomený...
Pravdu máš... taky na té trubce mám myslím jen jeden šroub, protože na ten jeden jsem nemělo dost nervů, abych ho tam vrátil. Asi to taky není úplně dobrý stav. No člověk má vždycky dodřený ruky jak kdyby proletěl šípkem, jak se tam musí ruce strkat natřikrát zlomený...
... to jsou takový nervy!!!!!!
Nic jiného jsem ani nečekal, ale v poledne jsem došel k Labuti a pod ní louže jak prase a v expanzce NIC!
Beru záložní domek termostatu a du si zase lámat ruce.... kdyby to aspoň nebylo tak debilně umístěný.... uaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Nic jiného jsem ani nečekal, ale v poledne jsem došel k Labuti a pod ní louže jak prase a v expanzce NIC!
Beru záložní domek termostatu a du si zase lámat ruce.... kdyby to aspoň nebylo tak debilně umístěný.... uaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!