Záhadné startování, poraďte
Záhadné startování, poraďte
Tourer XW 1.6 82kw 16K4F.Tak nastartují a vzápětí chcípne, co je ,v autě znovu straší.Startuji znovu , chytne a hned zase chčípne.No co je. Tak vytáhnu podtlakovou hadičku z řídící jednotky a najednou motor běží.Hned potom ji tam zastrčím a motor chcípne.No co je , to snad není pravda.Zkusím znovu hadičku vytáhnout a motor zase běží.Hadičku strčím zase do řídící jednotky a zase chcípne.To si snad že mě dělá srandu.No nic, tak to nastartují s vytaženou hadičkou a počkám co se bude dít.Zatím běží trochu kolísají otáčky.Motor je už ohřátý tak hadičku sčím zpátky a už nechcípl. Za dvě hodiny přijdu k autu a zkouším nastartovat auto chýtlo a zase hned chcíplo a znovu počáteční koloběh. No kurňa to už není možný a už nevím co s tím. Jo a když jsem přidal otáčky když motor běžel bez zasunuté hadičky tak šli po povolení pedálu strašně pomalu dolů,jako kdyby jednotka nepoznala ,že jsem pedál pustil a divně kolísaly otáčky (hadička byla z jednotky vytažená, jinak by motor neběžel)
Re: Záhadné startování, poraďte
Jo a bílý dým z výfuku a černé svíčky.
No tak odpojuješ MAF senzor, takže bez něj to pravděpodobně jednotka vyhodnocuje tak, že dělá bohatou směs.
Samozřejmě celkově management motoru z toho musí být rozhozený, protože neví o tom, kolik vzduchu si motor nasává, neví jaký je podtlak v sání a tedy neví slušně regulovat volnoběžný ventil.
Je tedy zvláštní, že tomu pomáhá podtlak odpojit (mimochodem měl bys pak zaslepit otvor). Mezi sáním a jednotkou je na té trubičce ještě taková škatulka... ale sám ani nevím k čemu tam je...
Tedy takto to vypadá, jestli není problém s MAF čidlem v jednotce.
Asi by pomohla diagnostika....
Samozřejmě celkově management motoru z toho musí být rozhozený, protože neví o tom, kolik vzduchu si motor nasává, neví jaký je podtlak v sání a tedy neví slušně regulovat volnoběžný ventil.
Je tedy zvláštní, že tomu pomáhá podtlak odpojit (mimochodem měl bys pak zaslepit otvor). Mezi sáním a jednotkou je na té trubičce ještě taková škatulka... ale sám ani nevím k čemu tam je...
Tedy takto to vypadá, jestli není problém s MAF čidlem v jednotce.
Asi by pomohla diagnostika....
Tedy ještě se opravuji, protože v tomto případě jde o MAP čidlo.... snímá to jen tlak.
Spíš se mi zdá, že motor nemá vzduch a při odpojení tě hadicky si ho saje z ní. Takže problém s krokovym motorkem volnobehu. Když držíš mírně plyn, tak nechcipa?
Dnes zase ,nastartoval pouze po odpojení hadičky k MAF, přídal jsem otáčky a po ubrání plynu strašně pomalu klesaly .až se motor ohřál tak jsem musel teprve připojit hadičku k MAF v jednotce jinak by to za studena chcíplo.Tak jsem z toho jelen.Může koncový výfuk když je ucpaný ovlivnit tuhle závadu nebo spíše podtlakové hadičky?.Někdo někde psal , že se mu rozpadl výfuk a ta skelná vata ucpala výfuk a měl myslím podobné problémy .Píší to proto ,že v něm zarachotilo , tak jsem se do něj koukal a vidím tam skelnou vatu tak jestli mi to nepřicpalo odvod splodin.
Vypadá to že jo ,po odpojení hadičky jsem ještě zkoušel přiložit palec a přitáhlo mi to palec k hadičce a chcíplo to tzn že tam jde málo vzduchu. Tak že krokový motorek asi nepouští vzduch při volnoběhu a chcípne to protože je příliš bohatá směs?
Ano, tak nějak. Zkusil bych vymontovat krokovy motorek a vyčistit to sedlo, kužel, zkontrolovat, jestli není strzena ta srážka v motorku, zkusit jestli vůbec funguje (zapnout/vypnout klicek, když je motorek venku, kužel vyjede ven a vypadne, ale to nevadí, aspoň můžeš vyčistit í ty závity, zpátky se to skládá stejně- nasadí kužel na místo a zapnes klic)
Zkusil jsem ucpat hadičku od jednotky prstem a nechcíplo to.Nasadil jsem ji do jednotky a chcíplo to.Maf senzor zaznamenal nějaký podtlak z té hadičky a přerušil dávkování paliva nebo kdoví co.Jednotka je nějak zmatená a já samozřejmě z ní. A jastli mě nešvihne v 57 letech z Rovřika tak to bude zázrak.
Zase jsem dnes nenastartoval.Takový jsem vytáhl svíčky.Co to k sakru je?
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Nedavno jsem rešil neco podobneho na R200 ,ale bylo to naopak auto startovalo ale nereagoval krokovy motorek otacky se postupne zvedaly .Zavada spatna jednotka motoru ,to bude i tvuj problem
Lenhame, zkusil jsi kouknout dovnitř jednotky?
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Ano koukal uz se ji nekdo snazil proletovat a asi tam neco odpalil 

Aha....
Ale přece z ničeho nic neodejde, co kdybych ji otevřel třeba bude zoxidovaná, nestane se nic když ji otevřu?