Motorek naklápění světlometu
-
- Kontaktovat uživatele:
Motorek naklápění světlometu
Prosím, pokud by někdo měl, nabídněte. Nebo znáte-li někoho, kdo by jej proměřil a opravil. Nový koupit není problém, ale je nechutně drahy.
- roverix
- Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504
Re: Motorek naklápění světlometu
A nebo to prozatím zruš, já to na 4stovce ani ve 2stovce ve výbavě nemám. Časem to seženeš. Asi za půl roku mi dovezou Hondu concerto, třeba to tam bude.
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504
No ja bych to taky nehrotil... jen odpoj kabel a sesteluj rucne. Problem muze byt na technicke, protoze tam kdyz zjisti, ze mas stelovatelny svetla, tak to musi fungovat, ackoli neni to vazna zavada. Celkem se divim, ze na cabrio se to davalo... na coupe to nemam a myslim ze se to tam vubec nedavalo... ale tak tam se vzadu sveze tak decko, pruziny jsou tuhy, tak to o moc neklesne...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja to asi risknu. Ten funkční nechám zapojený a nefunkční odpojím.At jde aspoň jedno světlo, kdyby ho to lákalo vyzkoušet. Jedno lepší, než žádné. Zahraju idiota, že jsem to zatím nikdy nepoužil, pač jezdím max ve dou
. Teď jen seřídit světla. Po tom všem laborování je mám pěkně rozhozené. Nechám to zatím viset. Kdyby se objevil dárce. Možná zešílím a koupím nový. Určitě hodím info, co pán na STK.

Je to vážná závada č. 4.1.5.2.2 - Korekce sklonu světlometů není plně funkční.
Aha... Tak je to vazny
.... Ja si pamatuju, ze me kvuli tomu ale nevyhodili...

Já kvůli tomu taky nevyhazuju, pokud je to jediný problém, ale správně by to mělo být hodnoceno jako vážná závada (STK na měsíc)
-
- Kontaktovat uživatele:
Po tom množství financí, co jsem do něj za poslední rok nalil, by to měla být jediná závada. Asi nebudu provokovat techniky a ještě počkám. U první stk mi to dali do lehkých. Podruhé, jiný pán, už to byla výžná. Záleží na koho zrovna narazím. Zbytečná každá stokoruna a čas...
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem sehnal v Německu dva zachovalé motorky po 12€/ks. Celý natěšený je namontuju a.....žádná změna. Oba , po zapnutí, asynchronně seřizují, jak je napadne. Prostě si jezdí nahoru dolu, občas se zastaví, pak si zase zaseřizují....až se to po nějakém čase ustalí. Znova jsem vymontoval přepínač polohy z palubky. Komplet ho rozebral, preventivně přepájel spoje, abych vyloučíl mikrotrhliny, zakontoxoval. Proměřil rezistory, vše ok. Zapojím, motorky si jezdí jak je napadne. Nejvíce v poloze 0, nejméně v polohách 2 a 3. Má někdo nejaký nápád, čím by to mohlo být? Už mě napadá jen skříplý/porušený drát někde po cestě. Rozebíral to někdo? dou dráty z přepínače přímo k motorkům, nebe je tam ještě další člen?
... jakoze pouzite jsi koupil? Jak budu na pc, kouknu se na schema.... Zrejme motorek nevi, kde ma zaparkovat, takze nejaka spatna zpetna vazba... Njn, nase auta uz maji svuj vek a tyhle elektromechanicke casti jsou na starnuti materialu a opotrebeni nachylny nejvic na celem aute... Ja vcera rozebral motorek zadniho sterace a bylo to k placi, co jsem nasel uvnitr 

U mé 414 jsem po namontování tripplingu zjistil, že v poloze 1 se mi motorek hýbe při blikání směrovkami, jestli to dělalo před namontováním tripplingu nevím, protože když je nastartováno, slyšet to není. Řešení? Přepnul jsem do polohy 2, ve které to nedělá 

Opel Astra F Caravan 1.6 / '96 /01.01 - /for work
75 2,0 V6 / sedan / '00 / Onnyyy /11.13 - /my car
420 SDi / sedan / '00 / Jane's /12.12 - /wife's & family
216 i / coupé / '98 / Luke /04.13 - /for fun
220 / coupé / turbo / Carl / 08.15 - /for fun II.
LR D2 Td5 / '00 / Green Frog / 02.19 - /off
414 SI /04.12 - 09.13 / on se zase vrátí
75 2,0 V6 / sedan / '00 / Onnyyy /11.13 - /my car
420 SDi / sedan / '00 / Jane's /12.12 - /wife's & family
216 i / coupé / '98 / Luke /04.13 - /for fun
220 / coupé / turbo / Carl / 08.15 - /for fun II.
LR D2 Td5 / '00 / Green Frog / 02.19 - /off
414 SI /04.12 - 09.13 / on se zase vrátí
Díval jsem se do schematu a polohy určuje přepínač tím, že pouští do motorku proud o různých velikostech přímo, nebo přes 1,2, nebo 3 rezistory. A motorek ten signál pak zpracovává a zastaví se na určité poloze. Takže to může způsobovat i jen nějaký špatný spoj mezi přepínačem a motorkem, zásuvka je (kromě té u motorků a u přepínače) u pojistkové skřínky pod volantem, tak všechny ty zásuvky kolem pojistek zkontroluj, popřípadě změř multimetrem odpor celého vedení mezi přepínačem a motorkem (měl by být žlutý s modrým proužkem) a mezi přívody +12 V do motorku a pojistkou č 15 - 10A (žlutý vodič)
Na jaký schéma koukáš.... pro XW jsou tam úplně jiné barvy.... .... ten řídící drát ma zelenou barvu a typuju, že nemá kontakt... bez jeho signálu by se to takto divně mohlo chovat... kdybych měl čas, tak bych to mohl doma vyzkoušet, ale nevím jestli se k tomu dneska dostanu....
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam podezreni na kolisani napeti z duvodu spatneho kontaktu(nebo zalomeneho/strihleho dratu). To by odpovidalo tomu chovani. Motorek pak presne nevi jak se nastavit a osciluje mezi polohama. Jak jsem psal vyse, prepinac jsem komplet rozebral, prepajel a premeril. Za ten davam krk. Motorky jsou taky nove. Zbyva uz jen pojistkova skrin a draty mezi nima. Az se dostanu do garaze(mam ji dal od baraku), tak to zkusim promerit a prekontrolovat.
A jo, máš pravdu, já jsem koukal do R400, ovládací drát zelený, napájení červeno černý (levá) a červeno oranžový (pravá) a černá je kostra. Trochu jiný systém než u 400. Taky myslím, že bude jeden z nich přerušený a bere + přes druhý motorek, proto to tak blbne.
Schema zde:

Schema zde: